Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 14/1/2012


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 14/1/2012

Ο θάνατος του πρώην Τουρκοκύπριου ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, η επιστολή του Προέδρου της Δημοκρατίας στον ΓΓ του ΟΗΕ ενόψει της συνάντησης στο Greentree, οι επικρίσεις για τους χειρισμούς της Κυβέρνησης αναφορικά με το ρωσικών συμφερόντων πλοίο Chariot, τα απεργιακά μέτρα ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και οι ποινικές διώξεις για την τραγωδία στο Μαρί, είναι μερικά από τα κύρια θέματα του σημερινού κυπριακού Τύπου.

Η ”Αλήθεια” υπό τον τίτλο ”Πυρά 3 κομμάτων για το ‘Chariot”’ γράφει ότι ΔΗΣΥ, ΕΔΕΚ και Ευρωπαϊκό Κόμμα επέκριναν χθες τους χειρισμούς της Κυβέρνησης αναφορικά με το ρωσικών συμφερόντων πλοίο Chariot που μετέφερε πυρομαχικά στην Συρία και βρέθηκε λόγω θαλασσοταραχής, όπως είναι η επίσημη εκδοχή, στο λιμάνι της Λεμεσού. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι ισχυρισμοί πως η Ελενα Σκορδέλη αποτάθηκε σε μέντιουμ για να έχει καλές σχέσεις με τους Αντη και Κώστα Χατζηκωστή και ερωτικές σχέσεις με το θύμα, κατατέθηκαν χθες στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας.

”Η Σημερινή” υπό τον τίτλο ”Εξήγγειλε υποψηφιότητα ο Αναστασιάδης” γράφει ότι την πρόθεση του να κατέλθει ως υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2013 επιβεβαίωσε χθες με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης, εξαγγέλλοντας εμμέσως πλην σαφώς, την υποψηφιότητα του. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι δεν κάνουν πίσω οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας παρ’ όλες τις συνεχείς εκκλήσεις του Υπουργού Συγκοινωνιών με τον οποίον αντάλλαξαν κατηγορίες για την όλη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

”Ο Φιλελεύθερος” υπό τον τίτλο ”Επιστολή Χριστόφια στον ΓΓ” γράφει ότι στον ΓΓ του ΟΗΕ έστειλε χθες επιστολή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στην οποία σημειώνει ότι δεν αποδέχεται αλλαγή της διαδικασίας ούτε και μεταβολή του ρόλου της ομάδας του ΟΗΕ. Παράλληλα, προσθέτει πως δεν μπορεί να συνδεθεί η ανάληψη της Προεδρίας της ΕΕ από την Κυπριακή Δημοκρατία με χρονοδιάγραμμα στο Κυπριακό. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι με την κάθετη διαφωνία του Γενικού Εισαγγελέα Πέτρου Κληρίδη και του Βοηθού Εισαγγελέα Ακη Παπασάββα, θα διωχθούν τελικά οι δύο πρώην Υπουργοί, Μάρκος Κυπριανού και Κώστας Παπακώστας για την τραγωδία της 11ης Ιουλίου.

Η ”Χαραυγή” υπό τον τίτλο ”’Οχι’ σε αύξηση του ορίου αφυπηρέτησης” γράφει ότι σύμφωνα με έρευνα του Ευρωβαρόμετρου που έγινε μεταξύ Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου στα κράτη-μέλη της ΕΕ, με αφορμή την έναρξη του Ευρωπαϊκού Ετους Ενεργού Γήρανσης και Αλληλεγγύης μεταξύ των Γενεών (2012), 71% των Κυπρίων τάσσεται κατά της αύξησης του επίσημου ορίου ηλικίας αφυπηρέτησης, ενώ θεωρεί επίσης ότι οι συνταξιούχοι δεν πρέπει να εργάζονται. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται στον χθεσινό τραγικό θάνατο οικογενειάρχη σε γκρεμό 60 μέτρων.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα Cyprus Mail υπό τον τίτλο ”Ο βετεράνος ηγέτης Ντενκτάς πέθανε”, αναφέρεται στο θάνατο του πρώην Τουρκοκύπριου ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, που απεβίωσε χθες την νύκτα λίγο μετά τις 10, σε ηλικία 88 χρόνων. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι η Κύπρος περιλαμβάνεται στη μαζική υποβάθμιση στην οποία προέβη χθες βράδυ ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poors. Ο οίκος υποβάθμισε την πιστολιπτική ικανότητα της Κύπρου στο ΒΒ+.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου