Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Επισκόπηση τύπου 27/1/2012


Επισκόπηση τύπου 27/1/2012

Η επιστολή της τρόικα στην κυβέρνηση, η επιβολή επιτήρησης από την ΕΕ, οι εξελίξεις με το PSI, η επίσκεψη Σαμαρά στην Μόσχα και η ασφυξία στην αγορά είναι τα θέματα που απασχολούν τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ο Γ.Α.Π. συσκέπτεται με τους «κηπουρούς» του - Η εφημερίδα γράφει ότι "τρία καυτά θέματα απασχολούν τον Γ. Παπανδρέου, μετά την επιστροφή του από την Κόστα Ρίκα. Η διασπασμένη εικόνα που παρουσίασε η Κοινοβουλευτικη Ομάδα του ΠΑΣΟΚ κατά την ψήφιση στη Βουλή του Πολυνομοσχεδίου, η στάση του Μ. Χρυσοχοΐδη και οι φωνές που ακούγονται και πάλι για την αντικατάστασή του".

ΑΥΡΙΑΝΗ: Σφαγείο το νέο Μνημόνιο για μισθωτούς, συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες - Η εφημερίδα τονίζει ότι "η τρόικα ζητάει και άλλο αίμα. Κατάργηση 13ου και 14ου μισθού καθώς και των κλαδικών συμβάσεων. Περικοπή μέχρι 50% των επικουρικών συντάξεων. Μαζικές απολύσεις στις ΔΕΚΟ και τους οργανισμούς που συγχωνεύονται ή καταργούνται. Αύξηση 25% στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων.Φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών με αντικειμενικά κριτήρια".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Και ΔΟΥ με... ξένους υπαλλήλους - Η εφημερίδα γράφει ότι "υπερ-εφορία στήνεται στο υπουργείο Οικονομικών, που θα στελεχωθεί από ξένους υπαλλήλους, κυρίως Γερμανούς! Η συγκεκριμένη εφορία, που η δημιουργία της προκαλεί την εθνική υπερηφάνεια των Ελλήνων, θα διοικείται ουσιαστικά από ξένο επιτελείο φορολογικών εμπειρογνωμόνων και θα αποκτήσει ειδικές εξουσίες ως προς τη λειτουργία όλου του ελληνικού φορολογικού μηχανισμού".

ΕΘΝΟΣ: Η επιστολή της τρόικας στους αρχηγούς - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "υπόμνημα όπου προσδιορίζονται οι όροι, με βάση τους οποίους θα συνομολογηθεί η νέα δανειακή σύμβαση, διαβιβάστηκε από την τρόικα στους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου. Στο δεκασέλιδο κείμενο περιλαμβάνονται νέα επώδυνα μέτρα, όπως μαζικές απολύσεις από το Δημόσιο, δραστικές περικοπές επικουρικών συντάξεων, αναδρομικές αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Σάλπιγγες Αποκάλυψης» και Ηλιακές Καταιγίδες - Σύμφωνα με την εφημερίδα "Γιατί ξαφνικά μιλάνε για... Δευτέρα Παρουσία; «Βομβαρδίζει» με ακτινοβόλο ενέργεια τη γη ο ήλιος ή μήπως... συμβαίνει κάτι άλλο; Τι συμβαίνει στ΄αλήθεια στο Διάστημα...".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Σε ασφυξία οι πολίτες για να... σωθεί η χώρα - Η εφημερίδα γράφει ότι "Νέοι φόροι: Αύξηση 25% στις αντικειμενικές αξίες ακινήτων αναδρομικά από 1ης Ιανουαρίου 2012, για να φουσκώσει το χαράτσι της ΔΕΗ. Ψαλίδι σε μισθούς - συντάξεις: Σχέδιο για πλαφόν στα Δώρα, περικοπές σε αποδοχές και προσωπικό στις τράπεζες, νέο «μαχαίρι» στις επικουρικές συντάξεις".

ΕΣΤΙΑ: Ο γεννήτωρ της καταστροφής - Η εφημερίδα τονίζει ότι "«Μέσα σε λιγώτερο από δύο χρόνια, ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδος Γιώργος Παπανδρέου κατέστρεψε μία χώρα. Θα απαιτηθούν δεκαετίες για να επιστρέψουν οι Ελληνες εκεί που ήταν»".

Η ΑΥΓΗ: Αποκεφαλσμός με PSI; Οχι, ευχαριστούμε...- Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε μακροχρόνια ύφεση, με ανεργία, φτώχεια και διάλυση κάθε κοινωνικού ιστού, καταδικάζουν τη χώρα οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση Παπαδήμου έναντι των δανειστών και της τρόικας και επιχειρεί να τις περάσει με αδίστακτη κινδυνολογία και εκβιασμούς".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Δέκα τρόποι για γρήγορη συνταξιοδότηση - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "νωρίτερα στη σύνταξη μπορούν να βγουν όσοι ασφαλισμένοι εκμεταλλευτούν τις διατάξεις για αναγνώριση πλασματικών χρόνων, καθώς μπορούν να συνταξιοδοτηθούν άμεσα γλιτώνοντας 5 χρόνια εργασίας".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ολα τα μέτρα του νέου Μνημονίου - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "επώδυνα μέτρα που θα δοκιμάσουν τις αντοχές της κυβέρνησης Παπαδήμου ζητεί η τρόικα από την Ελλάδα. Η αποδοχή τους, καθώς και η δέσμευση των πολιτικών αρχηγών για την υλοποίησή τους, είναι προαπαιτούμενο για το νέο πακέτο στήριξης των 130 δισ. ευρώ".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: Κοινή γραμμή κατά της τρόικα για μισθούς και επικουρικές συντάξεις - Η εφημερίδα γράφει ότι "καθοριστικής σημασίας η συνάντηση του υπουργού Εργασίας, Γ. Κουτρουμάνη, με τους εκπροσώπους των δανειστών, καθώς θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το εάν θα φέρει η κυβέρνηση νομοθετική ρύθμιση για τη μείωση του εργασιακού κόστους στον ιδιωτικό τομέα".

Ο ΛΟΓΟΣ: Θα υποστηρίξει η κυβέρνηση 13ο-14ο και κατώτατο μισθό -Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε «θετικό κλίμα συναίνεσης», σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ολοκληρώθηκε η πολύωρη σύσκεψη που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος με κορυφαίους υπουργούς που εμπλέκονται στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα".

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13: Τα μυστικά κονδύλια «τρώνε» Πεπόνη-Μουζακίτη - Η εφημερίδα γράφει ότι "η διερεύνηση της υπόθεσης των μυστικών κονδυλίων του υπουργείου Εξωτερικών από τους Πεπόνη και Μουζακίτη ρίχνει βαριά τη σκιά της στην προσπάθεια που γίνεται για να παυθούν από τα καθήκοντά τους οι δύο εισαγγελείς αρμόδιοι για το οικονομικό έγκλημα. Η διερεύνηση των καταγγελιών για διόγκωση των μυστικών κονδυλίων γίνεται την ώρα που ο Μ. Παπαϊωάννου ζητά «το κεφάλι» των δύο δικαστών".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Πρόταση για 24ωρη απεργία στις 9 Φλεβάρη από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ και ΓΣΕΕ - Η εφημερίδα αναφέρει ότι "σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο πρέπει να σημάνει αγωνιστικός συναγερμός, να οργανωθεί ο ξεσηκωμός των εργατών ενάντια στην κλιμάκωση της αντεργατικής επίθεσης που - όπως φάνηκε και από τις νέες προκλητικές αξιώσεις που κατέθεσαν προχτές οι μεγαλοβιομήχανοι - δεν έχει τελειωμό".

ΤΑ ΝΕΑ: Οι εντολές της τρόικας. Στο στόχαστρο δώρα-κατώτατος μισθός - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "εντολές για περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, καταργήσεις οργανισμών του Δημοσίου και απολύσεις των υπαλλήλων τους, αυξήσεις στις αντικειμενικές τιμές των ακινήτων κατά 25%, δίνει η τρόικα με δεκασέλιδο υπόμνημά της που βάζει επίσης στο στόχαστρο τα δώρα και τον κατώτατο μισθό στον ιδιωτικό τομέα".

City Press: Συσσώρευση εκκρεμοτήτων - Σύμφωνα με την εφημερίδα "Καθυστερεί η έκθεση της τρόικας για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Συμφωνία Κουτρουμάνη - κομμάτων για επικουρικές και μισθούς στον ιδιωτικό τομέα, χωρίς... τους πιστωτές. Το «μπαλάκι» στην ΕΚΤ για το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: Κλειδώνει το νέο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "συναγερμός για το «κλείδωμα» του δεύτερου πακέτου στήριξης προς την Ελλάδα είναι σε εξέλιξη από χθες. Στη συνάντηση του πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου και του υπουργού Οικονομικών Ευ. Βενιζέλου με τον επικεφαλήςτου IIF Τσαρλς Νταλάρα διαπιστώθηκε ότι κλείνει η συμφωνία για το PSI".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Θερμό» 48ωρο για το νέο δάνειο - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "την κρισιμότητα των στιγμών που περνά η χώρα περιέγραψε με δραματικό τόνο χθες ο πρωθυπουργός, σε κυβερνητική σύσκεψη, τονίζοντας ότι εντός του επόμενου 48ώρου κρίνονται όλα, για να διασφαλισθεί η χρηματοδότηση και το μέλλον της χώρας. Ο κ. Παπαδήμος ενεχείρισε στους υπουργούς του δεκασέλιδο σημείωμα με τους στόχους και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη νέα δανειακή σύμβαση και τους κάλεσε να είναι σε επιφυλακή ενόψει κρίσιμων εξελίξεων".

ΚΕΡΔΟΣ: Σχεδιάζουν πρόσθετη βοήθεια έως 15 δισ. ευρώ στην Ελλάδα - Η εφημερίδα γράφει ότι "ελάχιστα βήματα πριν από το τελικό deal βρίσκονται πλέον οι παράλληλες, σκληρές διαπραγματεύσεις για το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση - βήματα, όμως που εξακολουθούν να περιλαμβάνουν κρίσιμες και καταλυτικές παραμέτρους".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Πάρτε τώρα τα μέτρα ή ξεχάστε τα δανεικά» - Η εφημερίδα τονίζει ότι "«τελεσίγραφο» στην ελληνική κυβέρνηση για την εφαρμογή των συμφωνηθέντων μέτρων και διαρθρωτικών παρεμβάσεων απέστειλε χθες το βράδυ ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση δεν θα διατεθούν άλλα κεφάλαια χρηματοδότησής της".

DEALnews: «Φως» στα μυστικά του ράλλυ +21,7% - Η εφημερίδα γράφει ότι "το δυναμικό rebound της αγοράς από τις 11 Ιανουαρίου έχει προκαλέσει έκπληξη σε όλους όσους ασχολούνται με τα χρηματιστηριακά. Και αυτό διότι τα κέρδη που έχουν καταγράψει ο Γενικός Δείκτης και οι τράπεζες μέσα σε 10 συνεδριάσεις είναι πολύ σημαντικά και ουδείς μπορούσε να προβλέψει το μέγεθος της αντίδρασης. Αναμφίβολα το Χ.Α. παίζει το «παιχνίδι» της προεξόφλησης αναφορικά με το PSI".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου