Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Επισκόπηση τύπου 25/1/2012


Επισκόπηση τύπου 25/1/2012

Οι επαφές του Σαμαρά στην Ρωσία, η μη ανάγνωση του μνημονίου και η ψήφιση του, το χάος που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ, η χτεσινοβραδινή ανταρσία βουλευτών στη Βουλή, οι απολύσεις που έρχονται και οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Ψηφίσαμε το Μνημόνιο χωρίς να το διαβάσουμε»!.. - Η εφημερίδα γράφει ότι "άναυδοι οι Ελληνες άκουσαν στην τηλεόραση, μέσα σε λιγότερο από ένα εικοσιτετράωρο, δύο κορυφαίους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ -τον Μ. Χρυσοχοΐδη και τη Λούκα Κατσέλη να ομολογούν ότι ψήφισαν το Μνημόνιο που οδήγησε τη χώρα στην εξαθλίωση χωρίς να το έχουν διαβάσει!".

ΑΥΡΙΑΝΗ: Βοήθεια από τον Πούτιν θα ζητήσει ο Σαμαράς - Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε ολική επαναφορά του δόγματος Καραμανλή περί σύμπτυξης στρατηγικών δεσμών με τη Ρωσία και αποκατάσταση του κλίματος σχέσεων δραστικής συνεργασίας με τη Μόσχα σε οικονομικό, ενεργειακό και αμυντικό πεδίο στοχεύει ο Αντώνης Σαμαράς, με την επίσκεψή του - ορόσημο στη Μόσχα".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Κοίτα Μιχάλη μου, το χάλι μου - Η εφημερίδα γράφει ότι "στο άκρον άωτον του αυτοεξευτελισμού οδηγήθηκε χθες σε... δόσεις ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Ο υπουργός Ανάπτυξης και κατά δήλωσή του υποψήφιος διάδοχος του Γιώργου Παπανδρέου ομολόγησε με κυνικό τρόπο ότι ναι μεν ψήφισε το Μνημόνιο, αλλά δεν μπήκε στον κόπο ούτε καν να το διαβάσει, γιατί είχε... άλλες δουλειές".

ΕΘΝΟΣ: Αλαλούμ και χάος στο ΠΑΣΟΚ - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ανταρσία εκδηλώθηκε στη Βουλή από περίπου 40 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που καταψήφισαν ή δήλωσαν «παρών» στην ονομαστική ψηφοφορία για την απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων. Η διάταξη τελικά απορρίφθηκε. Διαφοροποιήσεις υπήρξαν και σε άλλα άρθρα".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Και ο Βαρθολομαίος εργάζεται για την Πανθρησκεία! - Σύμφωνα με την εφημερίδα "«Κοινές προσευχές» στο υπέρτατο ον, μαγικές σφαίρες-πρότυπα της... Θεας Γης (!) και μπόλικη «νέα τάξη» για την παγκόσμια ειρήνη....".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ανταρσία στου Βουλή - Η εφημερίδα γράφει ότι "ανταρσία χθες των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που καταψήφισαν την απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακοποιών που έφερε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ στην «κόψη» πέρασε σειρά διατάξεων του πολυνομοσχεδίου".

ΕΣΤΙΑ: Διαρκές έγκλημα η αύξησις του χρέους - Η εφημερίδα τονίζει ότι "τα στοιχεία της μη δραστικής μειώσεως των δημοσίων δαπανών κατά την τελευταία διετία αναδεικνύουν το έγκλημα που διαπράττεται εις βάρος του τόπου και των επερχομένων γενεών. Αντί η κυβερνητική πολιτική να μειώση το έλλειμμα και το χρεος, το έχει αυξήσει σε επίπεδο που δεν είναι πλέον διαχειρίσιμο".

Η ΑΥΓΗ: Κυβέρνηση οπερέτα - Σύμφωνα με την εφημερίδα "Τελεσίγραφο Ρεν-Σόιμπλε για ενυπόγραφες δεσμεύσεις αρχηγών. Eurogroup: «Κούρεμα» 70% και μέτρα τώρα. Δεν διάβασαν το Μνημόνιο! Αντικατάσταση των «ενοχλητικών» εισαγγελέων ζητεί ο υπουργός Δικαιοσύνης. Απελευθέρωση ηλεκτρικής ενέργειας με απατεώνες. Πολυκερματισμός και καταψήφιση άρθρου του πολυνομοσχεδίου. Ερχεται κατά παραγγελία εργασιακός Μεσαίωνας".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Δάνεια: Πώς θα αποφύγετε κατασχέσεις και διωκτικά μέτρα των τραπεζών - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "οδηγίες για τα ασφαλιστικά μέτρα κατά των τραπεζών δίνει στους δανειολήπτες η πρόεδρος της Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης Ι. Μελάκη".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Παιγνίδια στη Βουλή την κρίσιμη ώρα - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ενώ η κυβέρνηση βρίσκεται σε αγώνα δρόμου για την εξασφάλιση του νέου δανείου, βουλευτές των τριών κομμάτων καταψήφισαν χθες διατάξεις του πολυνομοσχεδίου".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: 10.000 απολύσεις εδώ και τώρα - Η εφημερίδα γράφει ότι "θυσίες χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων στο βωμό του νέου Μνημονίου απαίτησαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρώπης από τον Ευ. Βενιζέλο, απαιτώντας μάλιστα άμεσες και δεσμευτικές αποφάσεις με τις υπογραφές των τριών πολιτικών αρχηγών που υποστηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου".

Ο ΛΟΓΟΣ: Θέλουν να μας δέσουν χειροπόδαρα την ύστατη ώρα - Σύμφωνα με την εφημερίδα "μήνυμα στην Αθήνα ότι, για να προχωρήσει η συμφωνία με τους ιδιώτες πιστωτές για τη μείωση του ελληνικού χρέους, θα πρέπει τα κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ) να δεσμευθούν για το νέο Μνημόνιο και τα επώδυνα μέτρα που αυτό θα περιλαμβάνει, έστειλαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρώπης".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Τσακίζουν μισθούς καταργούν συμβάσεις συγκυβέρνηση - τρόικα - εργοδότες – ΓΣΕΕ - Η εφημερίδα αναφέρει ότι "χτες, μια μέρα πριν από τη σημερινή συνάντηση των εργοδοτών και της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ η κυβέρνηση διέρρευσε υπόμνημα της τρόικας, όπου συμπεριλαμβάνονται τα αντεργατικά μέτρα που θα περιέχονται στο νέο μνημόνιο".

ΤΑ ΝΕΑ: Ψήφος-φαρμάκι για την κυβέρνηση - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "απορρίφθηκε με διαδικασία - θρίλερ, αργά χθες το βράδυ από τη Βουλή, η διάταξη της τελευταίας στιγμής, την οποία κατέθεσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος στο πολυνομοσχέδιο και αφορά την απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων - όπως έχει ζητήσει η τρόικα".

City Press: «Τρόικα: Πρώτα υπογραφές, μετά το δάνειο». Σύμφωνα με την εφημερίδα "οι πιστωτές θέλουν να δεσμεύσουν τις επόμενες κυβερνήσεις".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: Σύγκρουση της Ευρώπης με τους πιστωτές για PSI - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ανοιχτή σύγκρουση μεταξύ Ευρώπης - ΔΝΤ και των ιδιωτών πιστωτών της Ελλάδας για το επιτόκιο των νέων ομολόγων βρίσκεται σε εξέλιξη, αν και όλες οι εκτιμήσεις συγκλίνουν ότι στόχος είναι να επιτευχθεί συμφωνία μέχρι το τέλος της εβδομάδας".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Ζητούν υπογραφές από τους 3 αρχηγούς - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "κλίμα έντονης δυσαρέσκειας και δυσπιστίας έναντι της Ελλάδας επικράτησε στο χθεσινό Ecofin με τους εταίρους να ασκούν πιέσεις για τήρηση των συμφωνηθέντων και να θέτουν επιτακτικά θέμα έγγραφων δεσμεύσεων από τα πολιτικά κόμματα, κυρίως ως προειδοποίηση προς ορισμένες πολιτικές δυνάμεις που θέτουν εμπόδια στην υλοποίηση των προσπαθειών".

ΚΕΡΔΟΣ: Βερολίνο και ΔΝΤ πολιορκούν τους ομολογιούχους για το PSI - Η εφημερίδα γράφει ότι "σκληρό μπρα-ντε-φερ μεταξύ τραπεζιτών-Βερολίνου και ΔΝΤ ξεκινά για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους μετά την απόρριψη από το Eurogroup της πρότασης που κατέθεσε το Διεθνές Χρηματοοικονομικό Ινστιτούτο (IIF) για το PSI".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Σκληρή ευρωπαϊκή γλώσσα για το ελληνικό πρόγραμμα - Η εφημερίδα τονίζει ότι "σκληρά διλήμματα έθεσαν το Eurogroup, οι υπουργοί Οικονομικών αλλά και το ΔΝΤ στους κατόχους ελληνικών ομολόγων, την κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου