Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Επισκόπηση Κυριακάτικου τύπου 29/1/2012


Επισκόπηση Κυριακάτικου τύπου 29/1/2012

Η σημερινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρωθυπουργό για την ολοκλήρωση της νέας δανειακής σύμβασης και του PSI, η θέση των κομμάτων της Αριστεράς που ζητούν άμεσα εκλογές, και συνεντεύξεις Ευρωπαίων για την ελληνική οικονομία, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα του Τύπου.

ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: Κόψτε τα όλα αλλιώς ξεχάστε PSI και δάνειο - Η εφημερίδα τονίζει ότι "το πιο σκληρό της πρόσωπο έδειξε τις προηγούμενες ημέρες η τρόικα, που απαιτούσε τη λήψη επώδυνων μέτρων από την ελληνική κυβέρνηση ώστε να "κλειδώσουν" το PSI και το νέο δάνειο. Το ασφυκτικό τελεσίγραφο θα συζητηθεί σήμερα το μεσημέρι στη σύσκεψη των αρχηγών υπό τον πρωθυπουργό".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ της Κυριακής: Οταν κινδυνεύει το Εθνος, ο στρατός δεν μπορεί να σιωπά! - Η εφημερίδα γράφει "ένα φλογερό άρθρο του στρατιωτικού γιατρού και μεγάλου λογοτέχνη Ανδρέα Καρκαβίτσα, που αποκτά σήμερα απίστευτη επικαιρότητα".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής: Θύελλα μετά το κούρεμα. Τι θα γίνει με καταθέσεις, μισθούς, συντάξεις - Η εφημερίδα τονίζει ότι "έρχονται μεγάλες ανατροπές στην καθημερινότητα των πολιτών. Πως επηρεάζονται δάνεια και επιχειρήσεις. Ο δεκάλογος του PSI και της νέας σύμβασης".

Η ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: ΟΧΙ στο όνομά μας...- Σύμφωνα με την εφημερίδα "η δοτή κυβέρνηση Παπαδήμου δεν έχει καμιά εξουσιοδότηση να δεσμεύσει τη χώρα για μια δεκαετία. ΠΑΣΟΚ ΝΔ και ΛΑΟΣ δεν έχουν καμιά εντολή να θυσιάσουν μισθούς, συντάξεις και κοινωνικά δικαιώματα και να προικοδοτήσουν με δημόσιο χρήμα το αδηφάγο τραπεζικό σύστημα. Το PSI εξελίσσεται σε φιάσκο για το λαό, με δυσβάσταχτους όρους και τελικά μη βιώσιμο χρέος. Ο λαός είναι κυρίαρχος, δεν συναινεί στον σφαγιασμό εν ονόματι της σωτηρίας του. Εκλογές, τώρα, η μόνη δημοκρατική λύση".

Η ΕΠΟΧΗ: Ούτε οι τρεις μαζί δεν φτάνουν...- Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε μια επίδειξη αρραγούς μετώπου ο πρωθυπουργός Λ.Παπαδήμος, καλεί σε σύσκεψη σήμερα το μεσημέρι τους τρεις προέδρους των κομμάτων της συγκυβέρνησης καθώς το σχέδιο εθνική ενότητα ενόψει έκτακτης ανάγκης αδυνατεί να προχωρήσει".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Οι Συμπληγάδες του κ.Παπαδήμου - Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα τονίζει ότι "στη δίνη σκληρής διαπραγμάτευσης εντός και εκτός συνόρων έχει εμπλακεί ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος για την ολοκλήρωση της νέας δανειακής σύμβασης και του PSI. Ο κ.Παπαδήμος καλείται να συμφωνήσει για τα νέα μέτρα και το κούρεμα του ελληνικού χρέους εν μέσω έντονου παρασκηνίου, ασφυκτικών πιέσεων από τις Βρυξέλλες και το ΔΝΤ για επιβολή επώδυνων μέτρων".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: Το νέο Μνημόνιo - Η εφημερίδα τονίζει ότι "μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο. Τι αλλάζει στις τράπεζες. Πώληση μεγάλων ΔΕΚΟ-Κατάργηση όλων των ευνοϊκών ρυθμίσεων για τα χρέη. Γνωρίζουν ακόμα πόσες και ποιες υπουργικές αποφάσεις χρειάζονται".

Κυριακάτικη ΑΥΡΙΑΝΗ: 8 μήνες έχει το ΚΚΕ απλήρωτους τους τυπογράφους του ''Ριζοσπάστη'' - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αίτηση πτώχευσης της Τυποεκδοτικής κατέθεσε η Αλέκα, μπαίνει στο άρθρο 99 και ζητάει την προστασία του κράτους".

Κυριακάτικη Δημοκρατία: Εσχάτη προδοσία η παράδοση της Ελλάδος - Η εφημερίδα στο βασικό της θέμα τονίζει "η επιστολή-σοκ του Βενιζέλου (προς τους δανειστές) όπου δεσμεύεται από τον Αύγουστο για το θανατηφόρο βρετανικό δίκαιο".

Κυριακάτικος ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Αντισταθείτε-ξεσηκωθείτε στη σφαγή των εργασιακών δικαιωμάτων - Η εφημερίδα αναφέρει ότι "στα κρεματόρια της κερδοφορίας των επιχειρήσεων ρίχνουν την εργατική τάξη, συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, τρόικα εργοδότες. Οι λεγόμενες διαπραγματεύσεις του υπουργείου Εργασίας με την τρόικα και ο παράλληλος διάλογος των εργοδοτικών οργανώσεων με την εργοδοτική πλειοψηφία της ΓΣΕΕ συναπαρτίζουν το σφαγείο εργασιακών δικαιωμάτων."

Ο ΛΟΓΟΣ της Κυριακής: Η Μέρκελ μας στέλνει στην... κατάψυξη των αγορών - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ο νικητής τα παίρνει όλα. Αυτός είναι ο τίτλος στο παιχνίδι που έχει στήσει με απίστευτη αρχιτεκτονική μαεστρία η γερμανίδα Καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ: εδώ και δύο χρόνια ξεφορτώθηκε βήμα-βήμα τα ελληνικά ομόλογα, επέβαλε τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα αποφάσισε και διέταξε χαμηλά ποσοστά επιτοκίων στα κουπόνια των ομολόγων..."

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Το τελευταίο μακελειό - Η εφημερίδα αναφέρει ότι "η τρόικα απειλεί:ψηφίστε τα όλα ή χρεοκοπείτε. Κατασχέσεις ακινήτων για οφειλές στο Δημόσιο. 15.000 απολύσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις. 15% κάτω οι επικουρικές συντάξεις. Επιμένουν για περικοπές σε 13ο και 14ο μισθό".

ΤΟ ΑΡΘΡΟ: Δώρο τρόικας στους τραπεζίτες! - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "μια από τις πολλές αρνητική έκπληξη περίμενε στην αρχή της εβδομάδας τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, όταν στις επαφές του με την τρόικα, οριστικοποιούνταν οι απαιτήσεις και τα αιτούμενα των δανειστών μας προκειμένου να συνεχιστεί η χρηματοδότηση της χώρας και να "κλειδώσει" η νέα δανειακή σύμβαση".

ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής: Το έγγραφο της ντροπής. Παίζεται το μέλλον της Ελλάδας στο ευρώ - Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η Μέρκελ απαιτεί παράδοση άνευ όρων της ελληνικής οικονομίας. Ανησυχεί ο Πρωθυπουργός. Οι αρχηγοί αρνούνται την Επιτροπεία. Αντάρτικο από τους βουλευτές. Η Αριστερά ζητεί αμέσως εκλογές".

Το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ της Κυριακής: Υπουργός έχει τη λίστα της ντροπής! - Η εφημερίδα τονίζει ότι "δραματική παρέμβαση ξένου πρωθυπουργού για την κουκούλα στη λεηλασία της Ελλάδας. Τεράστιο πολιτικό όνομα έβαλε την υπογραφή του σε εταιρεία-μαϊμού! Εγγραφο σοκ για προσλήψεις, την ώρα των απαγορεύσεων στο υπουργείο Πολιτισμού".

ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής: Απειλεί με παραίτηση - Η εφημερίδα γράφει ότι "αν δεν ψηφιστεί το νέο Μνημόνιο, ο Παπαδήμος απειλεί με παραίτηση. Μπλόκο από βουλευτές. Δύσκολα θα περάσει η νέα δανειακή σύμβαση".

ΤΥΠΟΣ της Κυριακής: Κούρεμα για ελάφρυνση του χρέους. Μνημόνιο με δυσβάστακτα μέτρα - Η εφημερίδα τονίζει ότι "οι όροι και τα επιτόκια για τη συμφωνία του PSI. Η καταιγίδα επιβαρύνσεων με νέους φόρους, απολύσεις στο Δημόσιο και μειώσεις στις επικουρικές. Τα σενάρια Παπαδήμου για 13ο και 14ο μισθό και οι κόκκινες γραμμές του Σαμαρά. Η ανυπαρξία ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ και οι άτακτοι πράσινοι βουλευτές φοβίζουν το Μαξίμου".

Realnews: Είναι δύσκολο να μείνετε στο ευρώ - Σύμφωνα με την εφημερίδα "μήνυμα βόμβα από το Βερολίνο πριν από το νέο δάνειο. Ο Μίκαελ Φουκς σε συνέντευξή του δηλώνει:δεν θα επιβιώσει η χώρα σας εάν δεν προχωρήσουν άμεσα οι μεταρρυθμίσεις. Η Γερμανία ζητεί γραπτές δεσμεύσεις από όλα τα κόμματα για την εφαρμογή του Μνημονίου".

FREE SUNDAY: Νέο μνημόνιο από το τούνελ στο πηγάδι - Η εφημερίδα αναφέρει "νέος γύρος στο θλιβερό παιχνίδι των υπογραφών. Το εσωτερικό χάος υπονομεύει τη διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας. Συνεχίζεται ο φαύλος κύκλος θυσιών χωρίς προοπτική".

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Οι επενδυτές της μαφίας

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: Διακοπή εργασιών από 432.000 επαγγελματίες - Η εφημερίδα γράφει ότι "σε δραματική μείωση του αριθμού των ελευθέρων επαγγελματιών οδηγεί η οικονομική ύφεση και οι σημαντικές φορολογικές επιβαρύνσεις που επιβάλλονται με στόχο την αύξηση των εσόδων και τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος".

ΚΕΡΔΟΣ: Φεύγει ο ΦΠΑ από τα τιμολόγια - Η εφημερίδα στο βασικό της θέμα αναφέρει ότι "οι όροι και οι προϋποθέσεις που θα επιτρέψουν τη φορολογική ελάφρυνση. Αποσυνδέεται η καταβολή του φόρου για την εξόφληση. Θα καταβάλλεται μέσα από ειδικούς επαγγελματικούς λογαριασμούς".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου