Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Επισκόπηση τύπου 24/1/2012


Επισκόπηση τύπου 24/1/2012

Οι παρεμβάσεις στην δικαιοσύνη, οι διαφωνίες για τις μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, το τελεσίγραφο για την συμφωνία του «κουρέματος» έως τις 13 Φεβρουαρίου και τα προβλήματα στην οικογένεια Παπανδρέου, είναι τα θέματα που απασχολούν τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Κατηγορηματικό ΟΧΙ του Αντ.Σαμαρά για τη μείωση μισθών". - "«Οχι» σε πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τη μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, λέει ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πρόεδρος της ΝΔ κατά τη χθεσινή συνάντησή του με το προεδρείο της ΓΣΕΕ εκτίμησε πως τα εργασιακά ζητήματα, δεν λύνονται με αυτόν τον τρόπο, αλλά με το διάλογο των κοινωνικών εταίρων".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Κάτω τα χέρια από τους δικαστές". - "Ηχηρό ράπισμα προς τους "πραιτοριανούς" του Παπανδρέου, που απειλούν τη δικαιοσύνη με "μακελειό" συνιστά η χθεσινή παρέμβαση του προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, ο οποίος και ξεκαθάρισε προς πάσα κατεύθυνση ότι ο Ελληνας δικαστής είναι ανεξάρτητος και δεν εκβιάζεται".

ΕΘΝΟΣ: "Κλειδώνουν όλα μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου". - "Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα από τη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup. Συντελέστηκε το απαιτούμενο βήμα για την παραμονή της χώρας στο ευρώ [EUR=X]  και την κινητοποίηση των δυνάμεων που χρειάζονται για την επιτυχία του εγχειρήματος".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ο Γέρνοντας Πορφύριος για τα χρόνια της Αποκάλυψης!". - "Ο γέροντας για την ικανότητά του να προ-βλέπει....διάφορα θαυμαστά του κόσμου τούτου..."

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Δώρο Ρέππα στον φίλο του Νίκου". - "Με υπουργική απόφαση τον Ιούνιο του 2011 επετράπη η αγορά με leasing και για τα φορτηγά. Πως επωφελήθηκε ο Αλκης Πέτας, που νοικιάζει έπαυλη-αυτοκίνητα στον αδελφό του Γιώργου".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ελληνική πρωτιά σε φτώχεια και ακρίβεια". - "Πρωταθλητές Ευρώπης στις ανατιμήσεις σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat για το 2011. Ακρίβυναν 10% στέγαση, ρεύμα, καύσιμα και ύδρευση, αυξήθηκαν οι τιμές σε εστίαση, ξενοδοχεία".

ΕΣΤΙΑ: "Δεν δημιουργούνται θέσεις εργασίας". - "Η διεθνής οργάνωσης Εργασίας που εδρεύει στην Γενεύη επισημαίνει ότι μέσα στην προσεχή δεκαετία πρέπει να δημιουργηθούν 600 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας. Στην Ελλάδα ο αριθμός των ανέργων προσεγγίζει πλέον το εκατομμύριο".

Η ΑΥΓΗ: "Εκβιασμός: Συμβάσεις τέλος". - "Με διαγραφή του καθεστώτος "μετενέργειας" των συλλογικών συμβάσεων απειλεί το μνημονιακό σύστημα για να επιβάλει δραστική μείωση μισθών. Για κουκουλοφόρους εργοδότες μιλάει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Αυθαίρετα. Μειώνουν τα πρόστιμα". - "Το ΥΠΕΚΑ έχει αναγνωρίσει το πρόβλημα και οι πολίτες αναμένουν διορθωτικές κινήσεις για την άρση των ανισοτήτων. Διορθωτικές κινήσεις, προανήγγειλε ο Νίκος Σηφουνάκης, με έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή, σε απάντηση ερώτησης του ανεξάρτητου βουλευτή Λευτέρη Αυγενάκη".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Στενεύουν τα περιθώρια για PSI και μέτρα". - "Τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων με τους ιδιώτες πιστωτές για το κούρεμα του ελληνικού χρέους ζήτησε το Eurogroup. Ζητήθηκε δέσμευση των αρχηγών για την εφαρμογή των όρων του νέου Μνημονίου".

Η ΝΙΚΗ: "Φιλί ζωής". - "Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ ζήτησε από τη Γερμανίδα καγκελάριο να βάλει τέλος στην περίοδο οικονομικής αβεβαιότητας που διέρχεται η Ευρώπη και να δείξει στις αγορές ότι υπάρχει πραγματική αλληλεγγύη και στήριξη των κρατών που έχουν ανάγκη".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Καμιά στήριξη για περικοπή μισθών .... διαβεβαιώνει η ΝΔ". - "Τη διαβεβαίωση ότι η ΝΔ δεν θα στηρίξει πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την περικοπή των μισθών στον ιδιωτικό τομέα ζήτησε και έλαβε η διοίκηση της ΓΣΕΕ στη συνάντηση που είχε με τον Αντώνη Σαμαρά".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Οργάνωση-Ξεσηκωμός κόντρα στην πολιτική εξαθλίωσης". - "Κηρύσσουμε συναγερμό να αντιμετωπίσουμε τη με φωτιά και σίδερο επιβολή της πιο οργανωμένης, πιο μεγάλης, πιο βάναυσης επίθεσης που έχουμε γνωρίσει μέχρι τώρα, σε βάρος της εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων".

ΤΑ ΝΕΑ: "Το καυτό χαρτί της τρόικας". - "Εννέα μέτρα φωτιά για τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα, με κυριότερα την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού και το πάγωμα των ωριμάνσεων, ζήτησε η τρόικα από την κυβέρνηση με σκληρό υπόμνημα δια χειρός το μόνιμου εκπροσώπου του ΔΝΤ στην Αθήνα Μπόμπ Τράα".

City Press: "Αναπόφευκτες οι νέες θυσίες". - "Αναπόφευκτη θα πρέπει να θεωρείται η μείωση των επικουρικών συντάξεων, καθώς, όπως δήλωσε η γγ ΚΑ .Δρέττα, η τρόικα θεωρεί ως προαπαιτούμενο το ψαλίδισμά τους".

Metro "Ερίζουν για... τη σωτηρία μας". - "Μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου η επίσημη πρόταση για το PSI. Αισιοδοξία από Μέρκελ και Λαγκάρντ για την τελική συμφωνία. Επιμένουν οι ιδιώτες σε επιτόκιο άνω του 3%".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Παζάρι για τα νέα μέτρα με το PSI και τα δανεικά". - "Επίσπευση των διαπραγματεύσεων για το PSI, και παρουσίαση της τελικής πρότασης μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου, αποφάσισε χθες το Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης την ώρα που η λήξη του τριετούς ομολόγου, ύψους 14,4 δισ.ευρώ, στις 20 Μαρτίου, πιέζει ασφυκτικά, τόσο Ελλάδα, Ευρωζώνη και ΔΝΤ όσο και τον ιδιωτικό τομέα, τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρίες".

"ΕΞΠΡΕΣ: " Μπλόκο από τη Γερμανία σε νέα βοήθεια αντί του PSI". - "Οι παρασκηνιακές πιέσεις προς τους πιστωτές για αποδοχή επιτοκίων που θα καθιστούν βιώσιμο το ελληνικό χρέος και η αισιοδοξία ότι εντός της εβδομάδας θα κλείσει η συμφωνία για το PSI κυριάρχησαν στη χθεσινή συνεδρίασης του Eurogroup".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: " Πράσινο φως για το PSI. Σκληρές διαπραγματεύσεις για το επιτόκιο". - "Οι συζητήσεις με τους πιστωτές αναμένεται να ξεκινήσουν εκ νέου, με στόχο στις 13 Φεβρουαρίου να υπάρξει ολοκληρωμένη δημόσια προσφορά της Ελλάδας. Ολα δείχνουν ότι είναι θέμα ημερών το κλείσιμο της συμφωνίας, η οποία πιθανότατα να ανακοινωθεί πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της προσεχούς Δευτέρας και θα εγκριθεί από αυτήν".

ΚΕΡΔΟΣ: " Πρώτα τα μέτρα και ύστερα η συμφωνία για το haircut". - "Το μαχαίρι στο λαιμό της Αθήνας βάζουν ΔΝΤ και Ευρωπαίοι. Πως ο κ.Πολ Τόμσεν ανέτρεψε τα συμφωνηθέντα το βράδυ της Παρασκευής. Ποιές ρυθμίσεις απαιτούν εδώ και τώρα οι διεθνείς δανειστές μας. Εως 13/2 η επίσημη προσφορά για ανταλλαγή των ομολόγων".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου