Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Επισκόπηση τύπου 11/1/2012


Επισκόπηση τύπου 11/1/2012

Το θέμα του κουρέματος του ελληνικού χρέους, το «όχι» στην κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, η κατάρρευση της εφεδρείας στο Δημόσιο, οι σύμβουλοι του Παπαδήμου, οι απολύσεις που δεν έρχονται, και η προσπάθεια για σύγκλιση των πολιτικών αρχηγών είναι τα θέματα που απασχολούν τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Δεν τίθεται θέμα απολύσεων στο Δημόσιο» - Η εφημερίδα γράφει ότι "ένα περισσότερο φιλολαϊκό προφίλ επιχείρησε να εμφανίσει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δ. Ρέππας σπεύδοντας να ξεκαθαρίσει ότι δεν τίθεται θέμα απολύσεων στο Δημόσιο και να ταχθεί υπέρ μιας πολιτικής και θα στηρίζει τις αδύναμες κοινωνικά ομάδες".

ΑΥΡΙΑΝΗ: Γιατί μένω στο ALTER - Η εφημερίδα σημειώνει "κεραυνοί Χατζηνικολάου για τα εξωγενή παράκεντρα τα οποία με κραυγαλέο τρόπο επιχειρούν να κλείσουν το κανάλι".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Οι 90 σύμβουλοι του Λ. Παπαδήμου! - Η εφημερίδα γράφει ότι "ούτε δέκα ούτε είκοσι αλλά 90 θέσεις συμβούλων, συνεργατών και μετακλητών υπαλλήλων αποφάσισε να θεσμοθετήσει για το Πολιτικό Γραφείο του ως πρωθυπουργός ο Λουκάς Παπαδήμος!".

ΕΘΝΟΣ: Κατά Λουκάν «ευαγγέλιο» με 4 μηνύματα - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σοβαρές επισημάνσεις για τους στόχους της κυβέρνησης κάνει ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος. Τέσσερα είναι τα μηνύματα: Αν δεν συμφωνήσουν για τις αλλαγές οι κοινωνικοί εταίροι, θα προωθηθεί νομοθετική ρύθμιση. Για την επιβίωση των Ταμείων χρειάζονται περικοπές. Το ίδιο ισχύει και για τον ιδιωτικό τομέα. Στο δημόσιο θα περισταλούν οι δαπάνες και θα μειωθούν οι απασχολούμενοι".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Θεοσοφία και παγκοσμιοποίηση. Ενας κόσμος Μια θρησκεία Μια υπερκυβέρνηση! - Σύμφωνα με την εφημερίδα "το Οραμα της Θεοσοφίας: «Ολα θα γίνουν Ενα»!!! Κατάργηση των διαφορών και ο Βασιλιάς του Κόσμου... Μέσα από τον ΟΗΕ θα ξεπηδήσει η Ενωση του Κόσμου;".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Επιμένουν στο ξήλωμα κατώτατου μισθού και Δώρων - Η εφημερίδα γράφει ότι "ψηλά στην ατζέντα των διαπραγματεύσεων, ανάμεσα στην τρόικα και την κυβέρνηση βρίσκεται η επανεξέταση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και του 13ου και του 14ου μισθού".

ΕΣΤΙΑ: Εσωτερική υποτίμησις - Η εφημερίδα τονίζει ότι "για να αποφύγουμε την έξοδό μας από το ευρώ  , το μόνο αντίδοτο είναι η εσωτερική υποτίμησις. Ολες οι τιμές πρέπει να μειωθούν δραστικά. Από τις παρεχόμενες υπηρεσίες και τις τιμές των ακινήτων, μέχρι και τους μισθούς των εργαζομένων. Ωστε να επανεύρη η οικονομία την νομισματική της ισορροπία. Αλλως θα οδηγηθούμε κατ΄ανάγκην εκτός του κοινού νομίσματος, οπότε οι συνέπειες θα είναι πολύ πιο οδυνηρές".

Η ΑΥΓΗ: Συνωμοσία κατά των μισθωτών - Σύμφωνα με την εφημερίδα "ιστό αράχνης γύρω από τους μισθούς, στη συνέχεια και από τις συντάξεις, υφαίνουν τρόικα και κυβέρνηση σε συνεργασία με τους μεγαλοεργοδότες, ενώ ΠΑΣΟΚ ΝΔ και ΛΑΟΣ σφυρίζουν αδιάφορα".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ευνοϊκή ρύθμιση για τη συνταξιοδότηση γονέων και συζύγων αναπήρων - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ευνοϊκή ρύθμιση για τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης των γονέων ανάπηρων παιδιών και των συζύγων αναπήρων προωθεί το υπουργείο Εργασίας".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Προς σύγκληση συμβουλίου αρχηγών - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ανοιχτό το ενδεχόμενο σύγκλησης του συμβουλίου των αρχηγών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, μετά τον κύκλο κατ΄ιδίαν συναντήσεων που έχει ο κ. Λουκάς Παπαδήμος με τους κ. Γιώργο Παπανδρέου".

Η ΝΙΚΗ: Δια χειρός Παπαδήμου κλείδωσε το «κούρεμα» στο 60% - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε δύο μέτωπα εξελίσσονται εκ παραλλήλου οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις για το «κούρεμα» των πιστωτών της Ελλάδας και οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι αναζητείται η φόρμουλα για να ξεπερασθεί το «βέτο» που έχει προβάλλει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ώστε να οριστικοποιηθεί η συμφωνία με τους ιδιώτες πιστωτές μέσα στις επόμενες ημέρες".

Ο ΛΟΓΟΣ: Καμιά συζήτηση για μείωση ή πάγωμα μισθών - Η εφημερίδα γράφει ότι "τελεσίγραφο προς την κυβέρνηση και τους εργοδότες έστειλε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ λίγο μετά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας, δηλώνοντας: «Οχι, όχι, όχι" στις μειώσεις μισθών και ξεκαθαρίζοντας ότι η ΓΣΕΕ θα προσέλθει στον διάλογο αλλά στην περίπτωση προώθησης μέτρων που θίγουν θεμελιώδη δικαιώματα εργαζομένων θα υπάρξουν ακαριαία μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις, όπως είπε χαρακτηριστικά".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ολοι στον αγώνα κόντρα στα νέα αντεργατικά μέτρα - Η εφημερίδα αναφέρει "ΚΚΕ: Καμιά νέα περικοπή στο λαϊκό εισόδημα, αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Κάτω η κυβέρνηση της πλουτοκρατίας, συστράτευση με το ΚΚΕ για τη λαϊκή συμμαχία της αντεπίθεσης και της ανατροπής. ΠΑΜΕ: Οι εργαζόμενοι να συζητήσουν στους χώρους δουλειάς και να απαντήσουν με κλιμάκωση του αγώνα στην ενιαία επίθεση εργοδοσίας, κυβέρνησης, τρόικας".

ΤΑ ΝΕΑ: Βρείτε τα για τους μισθούς διαφορετικά...- Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τελεσίγραφο απευθύνει το Μέγαρο Μαξίμου στους κοινωνικούς εταίρους, να βρούν κοινό τόπο στα μισθολογικά του ιδιωτικού τομέα, ενόψει των διαπραγματεύσεων με την τρόικα".

City Press: Επικίνδυνη στασιμότητα - Σύμφωνα με την εφημερίδα "Ρέππας: Τέλος στη μισθωτή εφεδρεία, δεν χρειάζονται απολύσεις στο Δημόσιο. ΓΣΕΕ: «Οχι» σε οποιαδήποτε μείωση του μισθολογικού κόστους στον ιδιωτικό τομέα".

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Χαλκιδική: «Στον αέρα τα αυθαίρετα»".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: Ασκηση... ισορροπίας με το πολυνομοσχέδιο - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "άσκηση ισορροπίας ανάμεσα στις δεσμεύσεις απέναντι στην τρόικα και τις πολιτικές επιδιώξεις στο εσωτερικό αποτέλεσε χθες το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Στο τραπέζι τριετής αναστολή του δώρου - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "την τριετή αναστολή με Πράξη Νομοθετικού περιεχομένου, κατά τα πρότυπα της περιόδου 1985 - 1987, των μισθολογικών αυξήσεων (πλην της συμφωνημένης αύξησης της ΕΓΣΣΕ στα κατώτατα όρια ώστε να αποφευχθούν δικαστικές εμπλοκές) των ωριμάνσεων αλλά και της καταβολής του 13ου ή του 14ου, προβλέπει το Plan B που άρχισε να συζητείται σε κυβερνητικό επίπεδο".

ΚΕΡΔΟΣ: Κλείνει η συμφωνία για το PSI - Η εφημερίδα γράφει ότι "λύση μέχρι το τέλος της εβδομάδας στην περιπέτεια του PSI βλέπουν πλέον οι εμπλεκόμενοι φορείς. Σύμφωνα με πληροφορίες τα δύο τελευταία εικοσιτετράωρα το κλίμα άλλαξε αισθητά με πλέον χαρακτηριστική την υπαναχώρηση του ΔΝΤ από τη σκληρή στάση που κρατούσε, πιέζοντας για μεγαλύτερο κούρεμα με το επιχείρημα ότι οι συνθήκες έχουν αλλάξει και το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Με ποιους όρους κλειδώνει η συμφωνία για το κούρεμα - Η εφημερίδα τονίζει ότι "δύο εκκρεμότητες απομένουν για το κλείδωμα της συμφωνίας για το PSI, η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα, όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, ανοίγοντας το δρόμο για την υπογραφή και της νέας δανειακής σύμβασης, ύψους 130 δισ. ευρώ. Σήμερα, φτάνει στην Αθήνα ο διευθύνων σύμβουλος του IIF, Τσαρλς Νταλάρα, ο οποίος θα έχει συναντήσεις με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών για την αντιμετώπιση και των τελευταίων ζητημάτων".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου