Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Επισκόπηση τύπου 4/1/2012

Επισκόπηση τύπου 4/1/2012

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Θερίζει η ελονοσία!...- Η εφημερίδα γράφει ότι "σε ωρολογιακή βόμβα για τη δημόσια υγεία εξελίσσεται η παραμονή στη χώρα μας ενός απροσδιόριστου αριθμού λαθρομεταναστών, πολλοί από τους οποίους είναι φορείς μεταδοτικών ασθενειών.

ΑΥΡΙΑΝΗ: Δεν δήλωσε ο Γεωργάκης την πισίνα που έχει στη βίλα του - Η εφημερίδα τονίζει ότι "ο Γιώργος Παπανδρέου, όπως επαληθεύεται από την επεξεργασία των στοιχείων της τελευταίας και όλων των προηγούμενων δηλώσεων «πόθεν έσχες» που κατέθεσε στη Βουλή, δεν δήλωσε την πισίνα που έχει κτίσει στον κήπο της βίλας του στη Νέα Ερυθραία".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Θα σας κάψω! Ο Καπελέρης «δίνει» τον Βενιζέλο και τον Οικονόμου - Η εφημερίδα γράφει ότι "στη σέντρα έβγαλε ο παραιτηθείς γενικός γραμματέας του υπουργείου οικονομικών Γιάννης Καπελέρης τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Παντελή Οικονόμου, με αφορμή την αναστολή προστίμων για λαθρεμπόριο καυσίμων".

ΕΘΝΟΣ: Πάρτυ μίζας στις εφορίες και στα τελωνεία - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "απίστευτες αποκαλύψεις για τη δράση των κυκλωμάτων που θησαύριζαν σε βάρος του δημοσίου. Στις εφορίες κάποιοι υπάλληλοι «άνοιξαν σαμπάνιες», όταν το υπουργείο Οικονομικών εξήγγειλε ρυθμίσεις για περαίωση, ενώ τελωνειακοί εδώ και έναν χρόνο έχουν βραχυκυκλώσει την εγκατάσταση μηχανισμού ελέγχου στα βενζινάδικα για την αποτροπή λαθρεμπορίου καυσίμων".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Τα εβραϊκά προέρχονται απευθείας από τα... ελληνικά!!! - Η εφημερίδα γράφει "πώς τα ελληνικά του Ομήρου έγιναν εβραϊκά της Βίβλου... Το εβραϊκό αλφάβητο είναι... αντεστραμμένο ελληνικό! Γιατί εξαφάνισαν από προσώπου Γης το βιβλίο του Γιαχούντα;".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Προθεσμία 11 ημερών για να κοπούν μισθοί – συντάξεις - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στόχος η μείωση του βασικού μισθού στον ιδιωτικό τομέα, στην κατάψυξη η προϋπηρεσία, στην γκιλοτίνα τα επιδόματα. Δεδομένες θεωρούνται από τον Υπ. Εργασίας οι νέες περικοπές στις επικουρικές συντάξεις".

ΕΣΤΙΑ: Να τολμήση ο κ. Παπαδήμος - Η εφημερίδα τονίζει ότι "αυτό που περιμένουν οι πολίτες από τον κ. Παπαδήμο είναι να τολμήση. Να τολμήση να πράξη αυτά που δεν ετόλμησαν να κάνουν επί τόσα χρόνια οι πολιτικοί, διότι έτρεμαν το πολιτικό κόστος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο του ανετέθη ο ρόλος του Πρωθυπουργού".

Η ΑΥΓΗ: Τους διαψεύδει και η Κομισιόν - Σύμφωνα με την εφημερίδα "ουρά της κινδυνολογίας περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ [EUR=X]  αν δεν πειθαρχήσει στο Μνημόνιο αποτελούν οι χθεσινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου και άλλων υπουργών με τις οποίες επιδιώκεται η τρομοκράτηση των πολιτών και η κάμψη των λαϊκών αντιστάσεων".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Δημόσιο: Οι πέντε αλλαγές για τη συνταξιοδότηση - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "πέντε κατηγορίες ασφαλισμένων θίγονται από τις αλλαγές του 2012, καθώς αυξάνονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και οι ημέρες ασφάλισης, ενώ μειώνεται το ποσοστό αναπλήρωσης. Στόχος είναι να κλείσουν οι πόρτες της εξόδου για όσους δεν έχουν συμπληρώσει το 65ο έτος ή εναλλακτικά δεν έχουν συμπληρώσει το 60ο έτος και 40 έτη ασφάλισης".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Οι επικουρικές εξακολουθούν να διχάζουν την κυβέρνηση - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "αγεφύρωτη παραμένει η απόσταση που χωρίζει τα κόμματα τα οποία στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου σχετικά με τη μείωση των επικουρικών συντάξεων, μία μόλις ημέρα πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, που καλείται να εγκρίνει το πολυνομοσχέδιο με τις εκκρεμότητες των υποχρεώσεων της Αθήνας έναντι της τρόικας τους προηγούμενους μήνες".

Η ΝΙΚΗ: «Κουρέψτε» 200 έως 500 ευρώ τη δόση του στεγαστικού δανείου - Η εφημερίδα γράφει "πώς η διαφορά στην εμπορική αξία του ακινήτου γίνεται «κλειδί» για τη μείωση της δόσης. Βήμα-βήμα οι κινήσεις που πρέπει να κάνετε για να ξυπνάτε πιο ήσυχοι την 1η του μηνός".

Ο ΛΟΓΟΣ: Ανοιχτά εργασιακό, μισθολογικό και ασφαλιστικό - Σύμφωνα με την εφημερίδα "ολα τα ανοικτά ζητήματα (για το εργασιακό, το μισθολογικό και το ασφαλιστικό θέμα) θα τεθούν στις διαδοχικές συναντήσεις που θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός με τους κοινωνικούς εταίρους, όπως επισήμανε χθες ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης μετά τη συνάντηση που είχε με τον κ. Παπαδήμο στο Μέγαρο Μαξίμου".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ολοι στην απεργία 17 Γενάρη με το ΠΑΜΕ ενάντια στο νέο αντεργατικό τυφώνα - Η εφημερίδα αναφέρει ότι "τη σύνθλιψη εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων δρομολογεί η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου, με στόχο να διασφαλίσει την «ανταγωνιστικότητα» και την αύξηση της κερδοφορίας των μονοπωλίων, ενόψει του ερχομού της τρόικας και της νέας δανειακής σύμβασης. Οι πλειοψηφίες ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ετοιμάζονται για μια ακόμα φορά να παρέχουν την αναγκαία νομιμοποίηση συντριβής δικαιωμάτων και κατακτήσεων της εργατικής τάξης".

TΑ ΝΕΑ: Δώστε και σώστε! Ρύθμιση-μποναμάς με 60 δόσεις των 100 ευρώ για ληξιπρόθεσμες οφειλές - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μίνι δόσεις που αρχίζουν από 100 ευρώ για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε έως και 60 μήνες προβλέπει η ρύθμιση - μποναμάς του υπουργείου Οικονομικών που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το πολυνομοσχέδιο, το οποίο θα συζητηθεί στο αυριανό Υπουργικό Συμβούλιο".

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Σήμα κινδύνου για 13-ο και 14-ο μισθό

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: Χωρίς κόκκινες γραμμές ο διάλογος στα εργασιακά - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "υπό την πίεση των επιχειρήσεων για περιορισμό των φορολογικών επιβαρύνσεων ξεκινά σήμερα ο κοινωνικός διάλογος για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, με στόχο τη συγκράτηση του μη μισθολογικού κόστους για τις επιχειρήσεις".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Χωρίς haircut δεν παίρνετε το δάνειο» - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "εντείνονται οι πιέσεις από όλες τις πλευρές σε κυβέρνηση και πιστωτές, προκειμένου να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό η συμφωνία για το «κούρεμα» του χρέους. Η Κομισιόν έστειλε χθες σαφές μήνυμα και τις δύο πλευρές πως για να υπάρξει νέο δάνειο προς την Ελλάδα θα πρέπει να ολοκληρωθεί το PSI. Και το IIF θέλει να κλείσει η συμφωνία εντός των ημερών".

ΚΕΡΔΟΣ: Στην προκρούστεια κλίνη και το μισθολογικό κόστος - Η εφημερίδα γράφει ότι "στην αναζήτηση αποτελεσματικών τρόπων ανόρθωσης της χειμαζόμενης ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας κατατείνουν όλες οι κυβερνητικές συσκέψεις των τελευταίων ημερών, προκειμένου να αποφασισθούν συγκεκριμένα μέτρα πριν απο την έλευση της τρόικας με τη μίνιμουμ έστω συναίνεση των παραγωγικών εταίρων".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Χωρίς «κόκκινες γραμμές» ο διάλογος στα εργασιακά - Η εφημερίδα τονίζει ότι "ανοιχτά είναι όλα τα ζητήματα που αφορούν στα εργασιακά, το μισθολογικό και το ασφαλιστικό τα οποία θα συζητηθούν στις σημερινές διαδοχικές συναντήσεις του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τους κοινωνικούς εταίρους, που θα πραγματοποιηθούν στο Μέγαρο Μαξίμου".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου