Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Επισκόπηση τύπου 16/1/2012


Επισκόπηση τύπου 16/1/2012

Η εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις για το PSI, οι μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, οι διαδικασίες για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ και τα προβλήματα τις κρίσης είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αναξιοπιστία 15 δισ. ευρώ; - Η εφημερίδα γράφει ότι "ανίκανοι να απορροφήσουμε πακτωλό χρημάτων που μας δίνει η ΕΕ! Από τα 20,21 δισ. που μας εγκρίθηκαν, μετά δυσκολίας απορροφήσαμε 5,5 δισ!. Παγωμένα όλα τα μικρά και μεγάλα έργα ενώ θα μπορούσαν να δημιουργηθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας ".

ΑΥΡΙΑΝΗ: Τελειώνει την Ελλάδα η Μέρκελ με το νέο θανατηφόρο υπερμνημόνιο - Η εφημερίδα τονίζει ότι "η Ελλάδα δεν έχει προσωρινό πρόβλημα ρευστότητας, αλλά χρέη σε τέτοιο βαθμό που δεν μπορεί να τα αντιμετωπίσει με τις δικές της οικονομικές δυνάμεις. Στόχος του κουρέματος είναι να μειωθεί το χρέος στο 120% επί του ΑΕΠ μέχρι το 2020, τόνισε χθες σε συνέντευξή της που μεταδόθηκε από τη γερμανική ραδιοφωνία η Αγκελα Μέρκελ".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Στα σαγόνια του Βενιζέλου - Η εφημερίδα αναφέρει "παιχνίδια με τη χρεοκοπία (και τον Παπανδρέου) για να γίνει αρχηγός. Ρουλέτα με τις τύχες της χώρας (την ώρα που συνθλίβονται οι εργαζόμενοι). Προανήγγειλε χθες αυθαιρέτως εκλογές για την 29η Απριλίου! Ρεσιτάλ ανευθυνότητας από τον βουλιμικό αντιπρόεδρο".

ΕΘΝΟΣ: Μειώσεις μισθών με τέσσερις κινήσεις - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "δραστικές περικοπές στις κλαδικές συμβάσεις αξιώνει η τρόικα, με στόχο ψαλίδισμα των αποδοχών υψηλού και μέσου επιπέδου. Πρόκειται για μέτρα που εξ αντικειμένου θα επηρεάσουν και τους εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ και τις τράπεζες".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Χενρι Κίσινγκερ: Ετοιμαστείτε για πόλεμο και Παγκόσμια Κυβέρνηση! - Σύμφωνα με την εφημερίδα "με κυνικότητα ο ορκισμένος εχθρός του Ελληνισμού περιγράφει πως μέσα από τη φρίκη και τις στάχτες μιας παγκόσμιας πολεμικής σύρραξης θα οικοδομηθεί η νέα κοινωνία ".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Γενικό κούρεμα 20% στα ειδικά μισθολόγια - Η εφημερίδα γράφει ότι "συμφωνία κυβέρνησης-τρόικας για νέες μειώσεις. Καταργούνται επιδόματα και κόβονται οδοιπορικά για στρατιωτικούς, αστυνομικούς, πυροσβέστες, λιμενικούς. Μισθολογικές περικοπές σε ιατρούς του ΕΣΥ και καθηγητές ΑΕΙ-ΤΕΙ".

ΕΣΤΙΑ: Αναζητείται θετική ανατροπή - Η εφημερίδα τονίζει ότι "πριν από αρκετά χρόνια είχε κυκλοφορήσει ένα εξαιρετικό βιβλίο του Malcolm Gladwell, με τίτλο "The Tipping Point" (Το σημείο Ανατροπής). Στο βιβλίο εκείνο που έγινε παγκόσμιο μπεστ σέλερ ο συγγραφέας απέδειξε ότι σχετικώς μικρά πράγματα μπορούν να επιφέρουν πολύ μεγάλες αλλαγές (οικονομικές, κοινωνικές, πολιτικές)".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Μείωση ΦΠΑ χαρατσιών και εισφορών με στόχο την τόνωση της αγοράς - Η εφημερίδα αναφέρει ότι "αλλαγές στο φορολογικό σύστημα, με ελαφρύνσεις-έκπληξη, δρομολογεί η κυβέρνηση, το οποίο προβλέπει μείωση του ΦΠΑ, των έκτακτων εισφορών, των ειδικών φόρων κατανάλωσης και των χαρατσιών. Αυτό θα συμβεί με το νέο Εθνικό Φορολογικό Σύστημα, το οποίο θα περιλαμβάνει φορολογικές ελαφρύνσεις σε τομείς που έπληξαν την οικονομική δραστηριότητα".

ΤΑ ΝΕΑ: Το ΠΑΣΟΚ είναι αλλού...- Η εφημερίδα σημειώνει ότι "δεν κατάφερε να γυρίσει σελίδα το ΠΑΣΟΚ στη διήμερη σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου. Αναβλητικότητα, τακτικισμοί και απουσία αυτοκριτικής στο Εθνικό Συμβούλιο παρά τα δυσάρεστα μηνύματα των δημοσκοπήσεων".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Δοκιμασία για το ευρώ. Αγωνία για την αντίδραση των αγορών - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τεστ αντοχής μετά τις υποβαθμίσεις εννέα χωρών της Ευρωζώνης. Στα χαμηλότερα επίπεδα 17 μηνών υποχώρησε το ευρώ έναντι του δολαρίου. Καθοριστική η σημερινή δημοπρασία γαλλικών ομολόγων 8,7 δισ.ευρώ. Ορατός ο κίνδυνος να χαθεί η αξιολόγηση ΑΑΑ και για τον EFSF".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Με γενναίες υποχωρήσεις ξανά στο "τραπέζι" του PSI - Η εφημερίδα τονίζει ότι "στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων επανέρχονται εντός της εβδομάδας κυβέρνηση και IIF, για να κλείσει το PSI, υπό το φόβο των τεράστιων ζημιών που θα υποστούν Ελλάδα, Ευρωζώνη και τράπεζες, σε περίπτωση οριστικού ναυαγίου της επιχείρησης προσπάθειας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου