Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 22/1/2012


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 22/1/2012

Οι συνομιλίες στο Greentree που ξεκινούν αύριο και διάφορες πληροφορίες για το πώς θα κινηθούν τα Ηνωμένα Εθνη και τα διάφορα σενάρια που υπάρχουν, κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα του Τύπου της Κυριακής. Προβάλλεται επίσης το χθεσινό φονικό με θύτη και θύμα αδέλφια στα Λατσιά καθώς και διάφορες πληροφορίες που αφορούν τις διεργασίες στα κόμματα ενόψει των Προεδρικών του 2013.

«Αιχμάλωτοι στο…δάσος» τιτλοφορεί το πρωτοσέλιδό της η «Αλήθεια». Το δημοσίευμα αναφέρεται στη συνάντηση του ΓΓ του ΟΗΕ με τους δύο ηγέτες αύριο και μεθαύριο στο Greentree της Νέας Υόρκης και στις διάφορες πληροφορίες που υπάρχουν για σύγκληση διεθνούς διάσκεψης ή ‘αναβαθμισμένου Greentree 3’. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα αναφέρεται στη δολοφονία της 28χρονης χθες τα ξημερώματα από τον 25χρονο αδελφό της στα Λατσιά.

Η «Σημερινή» υπό τον τίτλο «New York Time» κάνει λόγο για το πιο κρίσιμο ραντεβού για το μέλλον του Κυπριακού και αναφέρεται σε σενάρια που δείχνουν αδιέξοδο στη συνάντηση του Greentree. Αλλού η «Σ» αναφέρεται στην απόφαση της ΚΟΠ να αναβάλει χθες τον αγώνα Ενωσης-Ερμή λόγω υπερβολικού ποσού που παίχτηκε σε στοιχήματα, την ώρα που μεγάλα ντέρμπι ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων ούτε καν προσέγγιζαν αυτά τα νούμερα. Γίνεται λόγος για πρωτοφανή απόφαση στα χρονικά του κυπριακού ποδοσφαίρου.

«Σκηνικό ΟΗΕ για πάρε-δώσε» είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος του «Φιλελευθέρου». Αναφέρεται στο παρασκήνιο και τις πληροφορίες για τις κινήσεις των ΗΕ και σημειώνεται ότι αν και θα γίνει δοκιμή για γεφύρωση των διαφορών, οι προσδοκίες δεν είναι υψηλές από πλευράς του διεθνούς οργανισμού. Ο «Φ» σε άλλο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα αναφέρεται στις εργασίες για αποκατάσταση του ηλεκτροπαραγωγού σταθμού στο Βασιλικό μετά την τραγωδία το Μαρί και γράφει ότι έξι μήνες μετά φαίνεται να κερδίζεται το στοίχημα για τη επιδιόρθωση των ζημιών και την αποκατάσταση της λειτουργίας του.

Υπό τον τίτλο «Ασπίδα τα ψηφίσματα του ΣΑ» στεγάζει το πρωτοσέλιδό της η «Χαραυγή». Αναφέρεται στη διήμερη συνάντηση στο Greentree και επικαλείται πληροφορίες από διπλωματικές πηγές για τις επαφές της αντιπροσωπείας μας και τι διαμήνυσε στα ΗΕ. Γίνεται αναφορά επίσης στις δηλώσεις του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου και των κομμάτων για τις προσδοκίες που υπάρχουν. Αλλού αναφέρεται στην χθεσινή έκκληση του ΑΚΕΛ για να ψηφιστούν τα νομοσχέδια περί διεθνών εμπιστευμάτων και περί ρύθμισης της αγοράς φυσικού αερίου.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα «Sunday Mail» με τίτλο «Βήμα με βήμα οδηγούμαστε σε διχοτόμηση;» αναφέρεται στα σενάρια και τις πληροφορίες που υπάρχουν για τη συνάντηση στο Greentree και σημειώνει ότι όπως όλα δείχνουν το αποτέλεσμα είναι προδιαγεγραμμένο. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται στην εξιχνίαση του εγκλήματος μετά τον εντοπισμό ακρωτηριασμένων ανθρώπινων μελών στο μονοπάτι που οδηγεί στη δημοφιλή πινακίδα HOLLYWOOD στο Λος Αντζελες.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Η Μάχη» υπό τον τίτλο «Με θεωρούν καλή επιλογή» φιλοξενεί συνέντευξη της Ελένης Θεοχάρους η οποία ανοίγει τα χαρτιά της για τις κινήσεις της ενόψει Προεδρικών εκλογών. Σύμφωνα με την συνέντευξη, η ίδια προβληματίζεται αλλά δεν έχει ‘καβαλήσει κανένα καλάμι’. Σε άλλο δημοσίευμα η εφημερίδα αναφέρεται σε 11 ιστορίες οικογενειών που αντιμετωπίζουν οικονομικά αλλά και προβλήματα υγείας και στις εκκλήσεις των παιδιών των οικογενειών για βοήθεια.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Η Καθημερινή της Κυριακής» έχει τίτλο «Το Greentree θα έχει ίσως ουρά» και αναφέρεται σε πληροφορίες για διαπραγματευτικό ‘παιχνίδι’ που θα συνεχιστεί και μετά την διήμερη συνάντηση που αρχίζει αύριο με ορίζοντα την 1η Ιουλίου. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα αναφέρεται στις επαφές της Τρόικας στην Ελλάδα, τις αποφάσεις που λήφθηκαν και το τι μέλλει γενέσθαι με το ελληνικό χρέος και τη νέα δανειακή σύμβαση για την Ελλάδα.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου