Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Επισκόπηση τύπου 26/1/2012


Επισκόπηση τύπου 26/1/2012

Η Πέμπτη θέση του ΠΑΣΟΚ στην τελευταία δημοσκόπηση, οι προσλήψεις ανέργων από τον Φλεβάρη, οι αρρυθμίες της κυβέρνησης και οι εξελίξεις στην ΕΕ είναι τα θέματα που απασχολούν τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Σε έναν μήνα οι πρώτες 15.000 προσλήψεις ανέργων στους Δήμους - Η εφημερίδα γράφει ότι "ξεκινούν σε ένα μήνα οι πρώτες 15.000 προσλήψεις ανέργων στους Δήμους, για έργα αυτεπιστασίας (συντήρηση υποδομών, κ.α.). Σε σύνολο 1 εκατ. ανέργων θα βρει δουλειά μόλις το 1,5% με μισθό 770 ευρώ και μόνο για πέντε μήνες!".

ΑΥΡΙΑΝΗ: Πέμπτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ - Η εφημερίδα τονίζει ότι "χθες, η πρόβλεψη της «Α», ότι το ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει στην επόμενη κάλπη να καταπέσει στη θέση του πέμπτη κόμματος, επαληθεύτηκε από γκάλοπ της VPRC (για λογαριασμό του περιοδικού «Επίκαιρα»), βάσει του οποίου ίσα που καταφέρνει να περάσει το 10%".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Βούτηξε απ΄το μπαλκόνι ο κουμπάρος του «αρχηγού» - Η εφημερίδα γράφει ότι "τρίτωσαν τα θύματα που σέρνει πίσω της η Κόζα Νόστρα των εκβιασμών και του θανάτου με κύκλο αίματος που σχηματίζει μακάβριο χορό. Η αυτοκτονία του 58χρονου επιχειρηματία Αντώνη Αυγερινού, κουμπάρου του «ντον» της εγκληματικής ομάδας Μάρκου Καραμπέρη, πριν ακόμη καταλαγιάσει η σκόνη των αποκαλύψεων, βάζει την έρευνα σε νέα μονοπάτια".

ΕΘΝΟΣ: Τελεσίγραφο Παπαδήμου στα κόμματα - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αποφασιστικές πρωτοβουλίες αναλαμβάνει ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος μετά τις φυγόκεντρες τάσεις που εκδηλώθηκαν στη Βουλή. Απευθύνει τελεσίγραφο στα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση. Επισημαίνει την ανάγκη αυξημένης πλειοψηφίας στα κρίσιμα νομοσχέδια που έρχονται και στη νέα δανειακή σύμβαση".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο Οικονομικός Καρκίνος στην Ευρώπη φέρνει την... «Αποκάλυψη» στον Κόσμο!!! - Σύμφωνα με την εφημερίδα "τα πάντα πλέον τα όσα συμβαίνουν πάνω στον πλανήτη Γη συντείνουν στο συμπέρασμα ότι είναι πλέον θέμα λίγων μηνών (ή και... εβδομάδων ακόμα!) το φοβερό εκείνο γεγονός, μετά από το οποίο θα γείρει η παγκόσμια «πλάστιγγα» και θα αρχίσουν πια να εκτυλίσσονται συμβάντα κοσμοϊστορικής σημασίας!".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Μπιλιάρδο του ΠΑΣΟΚ στην πλάτη του Παπαδήμου - Η εφημερίδα γράφει ότι "Ο Λοβέρδος χρεώνει στον Βενιζέλο την καταψήφιση του άρθρου 29 για την απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων. Το περιβάλλον Παπανδρέου στηρίζει την καταψήφιση και κατηγορεί Λοβέρδο και Μαξίμου για κοινοβουλευτικό τσαμπουκά. Ολοι οι υποψήφιοι αρχηγοί κατηγορούν τον Παπανδρέου ότι στην πράξη υπονομεύει την κυβέρνηση".

ΕΣΤΙΑ: Οι αδιάβαστοι υπουργοί - Η εφημερίδα τονίζει ότι "ο κανόνας είναι δυστυχώς αυτό που περιέγραψε ο κ. Χρυσοχοΐδης. Οι περισσότεροι υπουργοί είναι «αδιάβαστοι».Ψηφίζουν νομοσχέδια, διατάξεις και τροπολογίες χωρίς να έχουν ιδέα του τι ψηφίζουν. Απλώς εμπιστεύονται τον αρμόδιο υπουργό που τα έχει εισηγηθή. Το ίδιο μπορεί να ισχύη και για απλούς βουλευτές. Για αυτούς δεν υπάρχει η δικαιολογία του φόρτου εργασίας".

Η ΑΥΓΗ: Αποχωρούν και λεηλατούν - Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε εκτελεστή συμβολαίου έχει μεταβληθεί η κυβέρνηση Παπαδήμου, καθώς προσπαθεί να επιβάλει τις υπεράνω πάσης λογικής αξιώσεις της τρόικας, παρά τη λαϊκή κατακραυγή, τη διάλυση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας του ΠΑΣΟΚ και την απροθυμία της Ν.Δ. και του ΛΑΟΣ να αναλάβουν το πολιτικό κόστος της «συγκυβέρνησης» με το ΠΑΣΟΚ".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Αυθαίρετα: Ειδικά προβλήματα και οι τρόποι διευθέτησης - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες εξελίσσεται η διαδικασία τακτοποίησης των αυθαιρέτων. Τέσσερις μήνες εφαρμογής του νόμου έχουν φέρει στο προσκήνιο πολλά περίεργα, βάζοντας παράλληλα φρένο στις μεταβιβάσεις ακινήτων".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Τριγμοί εντός, βαρύ κλίμα έξω - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "τριγμούς στην κυβέρνηση, λίγες ημέρες πριν από την κρίσιμη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. και την ολοκλήρωση του PSI, προκαλούν οι ρωγμές που δημιούργησε στα κόμματα, τα οποία τη στηρίζουν, η προχθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή, ενώ η χώρα εμφανίζεται να περιέρχεται εκ νέου σε καθεστώς ιδιότυπης διεθνούς απομόνωσης".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: Ναι σε 13ο και 14ο μισθό. Οχι σε αυξήσεις για 4 χρόνια - Η εφημερίδα γράφει ότι "την κυβέρνηση προσπαθούν να βάλουν στο «παιχνίδι» του διαλόγου οι κοινωνικοί εταίροι, με απώτερο στόχο να τη δεσμεύσουν ότι δε θα νομοθετήσει διαφορετικά από αυτά που θα προκύψουν από τον κοινωνικό διάλογο".

Ο ΛΟΓΟΣ: «Κλειδώνουν» μέτρα ύψους 13 δισ. ευρώ - Σύμφωνα με την εφημερίδα "«Κλειδώνουν» τα μέτρα ύψους 6,1% του ΑΕΠ για την περίοδο 2012-2015 που θα περιληφθούν στο Μνημόνιο του PSI, αλλά και στη νέα δανειακή σύμβαση που θα ψηφισθεί στα μέσα Μαρτίου".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Πανεργατικός ξεσηκωμός κόντρα στο νέο αντεργατικό σφαγείο - Η εφημερίδα αναφέρει ότι "ταφόπλακα σε ότι έχει απομείνει από τα εργασιακά δικαιώματα, κατακτημένα με σκληρούς ταξικούς αγώνες, βάζουν ΓΣΕΕ-ΣΕΒ-ΓΣΕΒΕΕ-ΕΣΕΕ, εξαθλιώνοντας την εργατική τάξη για να σωθεί το κεφάλαιο από την κρίση".

ΤΑ ΝΕΑ: ΠΑΣΟΚ. Η κατάρρευση της συνοχής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ανησυχεί το Μαξίμου ενόψει της νέας δανειακής σύμβασης - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την προσεχή Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, καταφεύγει ο Γ. Παπανδρέου σε μια προσπάθεια να ανακόψει τα διαλυτικά φαινόμενα που παρουσιάζει το ΠΑΣΟΚ και ειδικότερα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος μετά και την προχθεσινή ανταρσία κατά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: Κυβέρνηση αχρήστων! - Η εφημερίδα γράφει ότι "η εικόνα διάλυσης που εμφάνισε η κυβέρνηση Παπαδήμου την περασμένη Τρίτη στη Βουλή, κατά την ψηφοφορία για το «μεταρρυθμιστικό» πολυνομοσχέδιο, πρέπει να έχει εκθέσει πολύ άσχημα όσους εσχάτως -όπως π.χ. υπουργοί, ο ΛΑΟΣ και άλλοι πολλοί - έχουν βάλει στην ατζέντα τους μια κυβέρνηση «τύπου Παπαδήμου» και για μετά τις επόμενες εκλογές".

City Press: Μεταξύ φτώχειας και ελπίδας - Σύμφωνα με την εφημερίδα "ουρές στο Σύνταγμα για δωρεάν οπωροκηπευτικά. Πρόσθετα μέτρα 13 δισ. ευρώ για το διάστημα 2012-2015 ζητά η τρόικα. Λαγκάρντ: «Κούρεμα» και στα ομόλογα που κατέχει η ΕΚΤ".

Metro: Κατώτεροι των περιστάσεων...- Η εφημερίδα γράφει ότι "αναταράξεις μετά την καταψήφιση άρθρων του πολυνομοσχεδίου από βουλευτές ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. Δυσαρέσκεια στο Μαξίμου. Αρθρο-παρέμβαση: «Απελπιστικά... ανεύθυνοι»".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: Χαλαρώνει η αντίσταση πιστωτών για τα επιτόκια - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "στην Αθήνα μεταφέρονται από σήμερα οι διαπραγματεύσεις για το PSI.Ο επικεφαλής του IIF Τσαρλς Νταλάρα φθάνει σήμερα στην πρωτεύουσα, συνοδευόμενος από εμπειρογνώμονες για συζητήσεις τόσο σε κυβερνητικό επίπεδο, με τον πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο και τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο, όσο και σε τεχνικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πιστωτές φαίνονται πλεον διατεθειμένοι να συζητήσουν επιτόκιο χαμηλότερο από 4%".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Πολιτική συναίνεση για μείωση φόρων - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η μείωση του ΦΠΑ του συντελεστή φορολόγησης των εταιρικών κερδών και των λοιπών φόρων κατανάλωσης, η καθιέρωση ενός και μοναδικού φόρου στα ακίνητα, το καθολικό «πόθεν έσχες» και μέτρα που θα οδηγήσουν σε ουσιώδη βελτίωση των διαδικασιών είσπραξης των δημοσίων εσόδων με πάταξη της φοροδιαφυγής, αποτελούν τα πρώτα σημεία επαφής των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση".

ΚΕΡΔΟΣ: Μείωση ΦΠΑ, αύξηση τεκμηρίων και ενιαίος φόρος για τα ακίνητα - Η εφημερίδα γράφει ότι "φορολογικό «μανιφέστο» με άξονα την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας που θα συνδυάζει δημοσιονομική ισορροπία και ανάπτυξη προωθεί η κυβέρνηση, στοχεύοντας παράλληλα στην απελευθέρωση πόρων για την επαναφορά κοινωνικής ευημερίας".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Ευρώπη και ΔΝΤ ερίζουν για ομόλογα 60 δισ. ευρώ - Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε «μήλον της Εριδος» μεταξύ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Γερμανίας και συνολικά της Ευρωζώνης εξελίσσονται τα ελληνικά ομόλογα που κατέχει η ΕΚΤ, τα οποία εξαιρούνται -για την ώρα- από το PSI".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου