Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 23/1/2012


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 23/1/2012

Στη συνάντηση των δύο ηγετών με τον ΓΓ του ΟΗΕ στον Greentree και το παρασκήνιο της διήμερης συνάντησης που άρχισε χθες και θα ολοκληρωθεί αύριο, αναφέρεται πρωτοσέλιδα ο σημερινός Τύπος. Αλλα θέματα αφορούν τη δίκη για τη δολοφονία της 24χρονης και της κόρης της στην Πάφο, τα προβλήματα από τη χιονόπτωση στο Τρόοδος, τα προγράμματα απεξάρτησης από τον τζόγο και το προσχέδιο ψηφίσματος για την Κύπρο στη βρετανική Βουλή.

Η ”Αλήθεια”, υπό τον τίτλο ”Κλειστό πόκερ σε διπλό ταμπλό” γράφει ότι ενοχλημένος φαίνεται να είναι ο ΓΓ των ΗΕ από τις πολύ αρνητικές προοπτικές που έδωσε δημόσια ο Δ. Χριστόφιας για το Greentree 2 και πως στόχος των ΗΕ είναι να φύγουν οι δύο ηγέτες με δέσμευση για πολυμερή ή αναβαθμισμένο Greentree 3. Σε άλλο θέμα γράφει ότι αρχίζει σήμερα ενώπιον του Κακουργιοδικείου Πάφου η δίκη για τη στυγερή δολοφονία της 24χρονης Γιούλιας Οποροκ.

Η ”Σημερινή”, υπό τον τίτλο ”Ρίχνουν προτάσεις γεφύρωσης των διαφορών”, αναφέρεται στη συνάντηση στο Greentree και γράφει ότι τα ΗΕ επιχειρούν να επιβάλουν διαδικασία τύπου πάρε – δώσε και πως έχουν ετοιμάσει έγγραφο καταγραφής των συγκλίσεων μεταξύ των δύο πλευρών. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στα προβλήματα που προκάλεσε χθες στην πλατεία Τροόδους η χιονόπτωση, καθώς δεκάδες οδηγοί εγκλωβίστηκαν.

Ο ”Φιλελεύθερος”, υπό τον τίτλο ”Εφιαλτικές πιέσεις από ΟΗΕ” γράφει για κατάθεση γεφυρωτικών προτάσεων από τα ΗΕ στη συνάντηση των ηγετών με τον Μπαν Γκι-μουν στο Greentree και επιμονή για πολυμερή διάσκεψη, προσθέτοντας ότι ο ΟΗΕ αναμένει ελιγμό από τον Τ/κ ηγέτη. Σε άλλο θέμα γράφει για SOS για απεξάρτηση από τον τζόγο και πως τριπλασιάστηκαν μέσα σε ένα χρόνο οι αιτήσεις στον Αντιναρκωτικό Σύνδεσμο από πολίτες που ζητούν να μπουν σε πρόγραμμα.

Η ”Χαραυγή”, υπό τον τίτλο ”Σκληρή διαπραγμάτευση” γράφει ότι θωρακισμένη πίσω από τη συμφωνημένη βάση των συνομιλιών και τους ξεκάθαρους όρους εντολής του ΓΓ προσέρχεται στις συναντήσεις του Greentree η ε/κ πλευρά. Σε άλλο θέμα αναφέρεται ότι κατατέθηκε από Βουλευτή του Εργατικού κόμματος στη βρετανική Βουλή προσχέδιο ψηφίσματος για την παράνομη κατοχή της Κύπρου, το οποίο υπέγραψαν άλλοι 17 Βουλευτές.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου