Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 10/3/2012


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 10/3/2012

Η χθεσινή συνάντηση του Προέδρου του ΔΗΣΥ με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ προβάλλεται στο κύριο θέμα αρκετών εφημερίδων του πρωινού Τύπου. Προβάλλονται επίσης θέματα οικονομίας, οι προτάσεις του ΑΚΕΛ για φορολόγηση ειδών πολυτελείας και μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, το διορισμό Εισαγγελέα για πειθαρχική έρευνα σχετικά με τις καταγγελίες για βιασμό στις Κεντρικές Φυλακές καθώς και τη διαθεσιμότητα δεσμοφύλακα για το θέμα, η σεισμική δόνηση στην Πάφο, η απόφαση των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας να άρουν τα απεργιακά τους μέτρα, η έναρξη της λειτουργίας της Σχολής Μοριακής Ιατρικής και άλλα θέματα.

Η «Αλήθεια» γράφει στο κύριο θέμα της, με τίτλο «Αναστασιάδης – Καρογιάν αναζητούν κοινό έδαφος», ότι ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ άρχισαν χθες διαβουλεύσεις για τις προεδρικές εκλογές του 2013 με συνάντηση πολυμελών αντιπροσωπειών εκατέρωθεν. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κλίμα ήταν θετικό αφού διαπιστώθηκαν συγκλίσεις που παρέχουν τη δυνατότητα μιας ευρύτερης και δημιουργικής συνεργασίας. Σε άλλη είδηση γράφει ότι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δεν μπορεί καν να απαντήσει αν ο Διοικητής χαίρει της εμπιστοσύνης του Προέδρου της Δημοκρατίας. Αναφέρει επίσης ότι η Κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή νομοσχέδιο για πρόσληψη εκατοντάδων εκτάκτων δημοσίων υπαλλήλων.

«Η Σημερινή», κάτω από τον τίτλο «Φλερτάρουν με φόντο τις Προεδρικές», γράφει ότι η χθεσινή συνάντηση ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ κατέληξε σε ένα πολύ χρήσιμο πολιτικό συμπέρασμα, ότι η προοπτική συνεργασίας ανάμεσα στα δύο κόμματα κατά τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές όχι μόνο είναι υπαρκτή αλλά και συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες. Σε άλλη στήλη γράφει ότι μπορεί να αποδεσμεύτηκε μέρος του νέου δανείου προς την Ελλάδα, ωστόσο η ωμή πραγματική οικονομική κατάσταση πολλών Ελλαδιτών είναι διαφορετική. Οι άστεγοι βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας. Γράφει αλλού ότι η Πάφος χόρεψε σε ρυθμούς ρίχτερ αφού σημειώθηκε χθες βράδυ σεισμική δόνηση μεγέθους 3.9 στην κλίμακα Ρίχτερ.

«Ο Φιλελεύθερος» προβάλλει το κύριο θέμα του με τίτλο «Ανοικτή πρόσκληση από ΔΗΣΥ» και γράφει ότι το κανάλι επικοινωνίας μεταξύ των ηγεσιών του ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ άνοιξε μετά από μακρά συνάντηση στην Πινδάρου, με ορίζοντα τις προεδρικές εκλογές του 2013. Αλλού γράφει ότι πειθαρχικές έρευνες σε τέσσερις αξιωματικούς της Αστυνομίας που ήταν επιφορτισμένοι με την ασφάλεια του διακοπέντα αγώνα Ομόνοιας – ΑΕΛ στο ΓΣΠ, για σειρά παραλείψεων, επιρρίπτει το πόρισμα της Ανεξάρτητης Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων. Ο «Φ» γράφει επίσης ότι όνειρο απατηλό είναι η αυτονόμηση των νοσοκομείων. Παρά το ότι το Υπουργείο Υγείας πλήρωσε μέχρι σήμερα πολλά εκατομμύρια ευρώ σε μελέτες, τώρα στρέφονται σε συμπλεγματοποίηση νοσηλευτηρίων.

Η «Χαραυγή», κάτω από τον πρωτοσέλιδο τίτλο «2+1 προτάσεις ΑΚΕΛ», γράφει ότι δύο προτάσεις για τη φορολόγηση ειδών πολυτελείας και μια για μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος θα καταθέσει το ΑΚΕΛ τις επόμενες μέρες. Προβάλλει επίσης πρόγευμα εργασίας που παρέθεσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού σε επιφανείς γυναίκες της Κύπρου όπου είπε ότι οι γυναίκες μπορούν να καταξιωθούν σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία. Γράφει αλλού ότι δεσμοφύλακας στις Κεντρικές Φυλακές τέθηκε χθες σε διαθεσιμότητα για την υπόθεση που αφορά καταγγελίες για βιασμό στις Φυλακές ενώ διορίστηκε ο Εισαγγελέας της Δημοκρατίας Αντώνης Βασιλειάδης για την πειθαρχική έρευνα.

Η αγγλόφωνη «Cyprus Mail», με κύριο τίτλο «Νέα μέτρα για ενίσχυση της ανάπτυξης», γράφει ότι το ΑΚΕΛ ανακοίνωσε ότι θα προτείνει τη φορολόγηση σε είδη πολυτελείας αλλά απέρριψε την πρόταση της αντιπολίτευσης να μειωθεί το ΦΠΑ στους λογαριασμούς του ρεύματος από 17% στο 8%. Η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ ήρθε μετά την έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο, νομοθετικών ρυθμίσεων για αναπτυξιακά μέτρα που αφορούν τις νομοθεσίες για την έκτακτη εισφορά της Αμυνας, τη φορολογία του εισοδήματος και το ΦΠΑ. Αλλού σημειώνει ότι η Σχολή Μοριακής Ιατρικής ανοίγει τις πύλες της τον προσεχή Σεπτέμβριο στους χώρους του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου. Γράφει επίσης για τη δημοφιλή Γιαπωνέζα τραγουδίστρια Χατσούνε Μίκου, η οποία ωστόσο δεν είναι υπαρκτό πρόσωπο αλλά δημιούργημα ηλεκτρονικού υπολογιστή, που χρησιμοποιεί εξειδικευμένο λογισμικό πρόγραμμα.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου