Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Επισκόπηση τύπου 28/3/2012


Επισκόπηση τύπου 28/3/2012

Η τροπή που παίρνει η έρευνα της εξεταστικής επιτροπής για το Ελληνικό έλλειμμα, η διάθεση πολλών για επιστροφή στο χωριό τους, οι νέες ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και η προσπάθεια να συγκλίνουν οι μισθοί της Ελλάδας με αυτούς της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας είναι μερικά από τα θέματα που καταγράφονται στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Επιστροφή στο χωριό!...- Η εφημερίδα γράφει ότι "ψάχνονται για επιστροφή στην επαρχία περίπου 1 με 1,5 εκατ. εργαζόμενοι όχι τόσο για οικονομικούς λόγους, καθώς το 85% δηλώνουν ότι θα ήθελαν να επιστρέψουν με το ίδιο ή μεγαλύτερο εισόδημα, όσο για να έχουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής (87,9%)".

ΑΥΡΙΑΝΗ: Στο Ειδικό Δικαστήριο στέλνει ο Αλμούνια τον Γιωργάκη και τον Παπακωνσταντίνου - Η εφημερίδα τονίζει ότι "καταπέλτης για τους χειρισμούς του πρώην Υπουργού Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου αναφορικά με την μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε για τον υπολογισμό του ελλείμματος, ήταν ο πρώην επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Ποιοί πήραν τα 60.000.000 ευρώ για τα Leopard - Η εφημερίδα γράφει ότι "τους αποδέκτες της μίζας (μαμούθ!) ύψους 60.000.000 ευρώ ψάχνουν να βρουν οι εισαγγελείς Πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου και Αντώνης Ελευθεριάνος, οι οποίοι ερευνούν και πάλι την υπόθεση της προμήθειας αρμάτων μάχης τύπου LEOPARD-2HEL για τον Ελληνικό Στρατό, η διαδικασία για την απόκτηση των οποίων ξεκίνησε το 1998, επί υπουργού Εθνικής Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλου, και ολοκληρώθηκε το 2003 με την υπογραφή της σύμβασης από τον τότε υπουργό Εθνικής Αμυνας Γιάννο Παπαντωνίου!".

ΕΘΝΟΣ: Απόδραση στο χωριό από 1,5 εκατ. νέους - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τη μετακόμισή τους στην περιφέρεια σχεδιάζουν 1,5 εκατ. κάτοικοι των μεγάλων αστικών κέντρων. Είναι νέοι ηλικίας 25 έως 44 ετών. Εχουν την πεποίθηση ότι έτσι θα ξεφύγουναπό τις συνέπειες της οικονομικής ύφεσης".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Τα 13 περιστέρια μία αληθινή ιστορία των Ελληνικών μυστικών υπηρεσιών μέσα στην Τουρκία - Σύμφωνα με την εφημερίδα "τα «13 Περιστέρια» ήταν ο μυστικός κωδικός για τη μεγαλύτερη επιχείρηση απελευθέρωσης Ελλαδιτών και Ελληνοκυπρίων αγνοουμένων της Κυπριακής τραγωδίας οι οποίοι κρατούντο σε στρατιωτικές φυλακές της Τουρκίας".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Σκληρό μήνυμα για μισθούς-απολύσεις - Η εφημερίδα γράφει ότι "οι δανειστές βλέπουν νίκη Σαμαρά και εν όψει παναδιαπραγμάτευσης επιμένουν στη συνταγή της εσωτερικής υποτίμησης. Οι «γιατροί» της Τρόικας προτείνουν.... πικρό φάρμακο με ισοπέδωση αποδοχών στον ιδιωτικό τομέα και απολύσεις στο Δημόσιο".

ΕΣΤΙΑ: Καμμία πρόβλεψις για τις εκλογές - Η εφημερίδα τονίζει ότι "οι εκλογές φαίνεται ότι μάλλον θα γίνουν στις 6 Μαΐου. Δηλαδή μας χωρίζουν από την κάλπη μόλις 40 ημέρες. Ομως ασφαλής πρόβλεψις για την έκβασή τους δεν μπορεί να γίνη. Ολα τα αποτελέσματα είναι πιθανά. Τα πράγματα είναι τόσο ρευστά, ώστε τίποτε δεν μπορεί να αποκλεισθή".

Η ΑΥΓΗ: Οι προτεραιότητες για τον νέο συνασπισμό εξουσίας - Σύμφωνα με την εφημερίδα "τη στιγμή κατά την οποία οι κ. Βενιζέλος και Σαμαράς κατεβαίνουν στις εκλογές με το ίδιο πρόγραμμα, το Μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση, παρ΄ότι η χρεωκοπία τους πανθομολογείται, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ένα βήμα μπροστά και αποσαφηνίζει τις προτεραιότητες του νέου συνασπισμού εξουσίας με πυρήνα την Αριστερά".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: 11 αλλαγές στη ρύθμιση οφειλών για νοικοκυριά και εμπόρους - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "στο νόμο Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά εντάσσονται, πλέον, και οι έμποροι, σύμφωνα με το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε από το υπουργείο Εργασίας και περιλαμβάνει τροποποιήσεις στο νόμο 3869/2010 για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Υπό δοκιμασία η παραμονή της Ελλάδας στη Σένγκεν - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η ομάδα αξιολόγησης της Ε.Ε. αναμένεται τον Ιούνιο και μέχρι τότε αστυνομία και υπουργείο Προστασίας του Πολίτη καλούνται να έχουν αντιστρέψει την αρνητική εικόνα που έχουν αποτυπώσει τα όργανα της Ε.Ε. Μόλις χθες ο πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, ζήτησε εκ νέου τον αποκλεισμό από τη Ζώνη Σένγκεν «μιας χώρας που δεν σέβεται τους κανόνες»".

Η ΝΙΚΗ: «Κουρέψτε» το δάνειο, σώστε το σπίτι σας - Η εφημερίδα γράφει ότι "θηλιά στο λαιμό των καταναλωτών έχουν γίνει τα αμέτρητα δάνεια, που μέχρι πριν από λίγο καιρό οι τράπεζες έδιναν χωρίς φειδώ, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή το ποσοστό των δανείων που βρίσκονται σε καθυστέρηση να πλησιάζει το 15% των συνολικών δανείων".

Ο ΛΟΓΟΣ: Ομολογία - σοκ. Μισθοί Βουλγαρίας και Ρουμανίας - Σύμφωνα με την εφημερίδα "στην χθεσινή κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών και Απασχόλησης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου οι εκπρόσωποι της Τρόικα, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή, αφού ομολόγησαν την παταγώδη αποτυχία του Μνημονίου μέχρι σήμερα, παραδέχτηκαν ότι σκοπός του είναι οι μισθοί και οι συντάξεις στην Ελλάδα να φτάσουν σε επίπεδα Βουλγαρίας και Ρουμανίας, δηλαδή στο επίπεδο των 150 ευρώ το μήνα".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Αμεσα μέτρα προστασίας των υπερχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών - Η εφημερίδα αναφέρει ότι "το ΚΚΕ ζητά από την κυβέρνηση την άμεση λήψη συγκεκριμένων μέτρων για την προστασία και την οικονομική ανακούφιση των υπερχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών".

ΤΑ ΝΕΑ: Πώς η ΔΕΗ [DEHr.AT]  μας «κλέβει» με το ρεύμα - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "«καρφώνει» τη ΔΕΗ για το θέμα με τις υψηλές χρεώσεις των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας ξεκαθαρίζοντας με ανακοίνωσή της πως ούτε η επιβολή τους είναι δική της αρμοδιότητα ούτε καθορίζει εκείνη το ύψος τους".

City Press: SOS για τα ακίνητα - Σύμφωνα με την εφημερίδα "ιδιοκτήτες ακινήτων και φορείς της αγοράς προειδοποιούν για τις συνέπειες της κρίσης. Καταρρέει η οικονομική δραστηριότητα, σε ελεύθερη πτώση οι αγοραπωλησίες. Η ΠΟΜΙΔΑ ζητά αναστολή του ΦΑΠ για όσο διάστημα επιβάλλεται το «χαράτσι»".

Metro: Προεκλογικές παραφωνίες...- Η εφημερίδα τονίζει ότι "κόντρες ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ. με φόντο τα κρίσιμα νομοσχέδια, που με βάση τις προβλέψεις της νέας δανειακής σύμβασης πρέπει να ψηφιστούν πριν από τις εκλογές".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Γέμισε μαθητές η Θεσσαλονίκη

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: Φορολογικό βάρος 11,6 δισ. στα ακίνητα μέχρι το 2014 - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "«πακέτο» μέτρων για τη διάσωση της αγοράς ακινήτων ζήτησαν χθες ιδιοκτήτες, μεσίτες, κατασκευαστές, συμβολαιογράφοι και έμποροι. Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου οι φορείς της αγοράς χαρακτήρισαν δυσβάστακτο το φορολογικό βάρος των 3,2 δισ. ευρώ στα ακίνητα το 2012".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Μάχη στις τράπεζες για τα νέα κεφάλαια - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "εγκλωβισμένες στη δίνη της ανακεφαλαιοποίησης δείχνουν να βρίσκονται οι τραπεζικές μετοχές. Η καθυστέρηση στην εξεύρεση λύσης για τον τρόπο με τον οποίο θα πραγματοποιηθούν οι αυξήσεις κεφαλαίων των τραπεζών, έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνονται οι φόβοι των επενδυτών και να υποχωρούν οι τιμές των μετοχών".

ΚΕΡΔΟΣ: Τα ακίνητα στην... πρέσα - Η εφημερίδα γράφει ότι "σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι φορείς της εγχώριας αγοράς ακινήτων, θεωρώντας ανέφικτο τον στόχο που έχει θέσει η τρόικα για την είσπραξη τουλάχιστον 2,3 δισ. ευρώ από τη φορολογία των ακινήτων σε ετήσια βάση. Οπως τονίζουν, ο Ελληνας ιδιοκτήτες δεν έχει πλέον φοροδοτική ικανότητα, ενώ λόγω της πτώσης της αγοράς οι αντικειμενικές αξίες ξεπερνούν σε πολλές περιπτώσεις τις εμπορικές".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Η τρόικα πιστή στη συνταγή της εσωτερικής υποτίμησης - Η εφημερίδα τονίζει ότι "ιδιαίτερα απαιτητικοί από την Ελλάδα ως προς την πιστή εφαρμογή του προγράμματος, προκειμένου να μπορέσει να γίνει ανταγωνιστική και να παραμείνει στην Ευρωζώνη, εμφανίστηκαν χθες οι εκπρόσωποι της τρόικας, ενώπιον της Ευρωβουλής".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου