Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Επισκόπηση τύπου 29/3/2012


Επισκόπηση τύπου 29/3/2012

Η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, η μερική απασχόληση των 245 ευρώ, η εξοντωτική φορολογία και οι αντιπαραθέσεις για την δημιουργία κέντρων φιλοξενίας μεταναστών είναι μερικά από τα θέματα που καταγράφουν τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Πώς θα αξιολογούνται 720.000 δημόσιοι υπάλληλοι - Η εφημερίδα γράφει ότι "ατομικό συμβόλαιο απόδοσης, όπου θα καθορίζονται με σαφήνεια οι στόχοι που πρέπει να επιτύχουν στην εργασία τους προκειμένου να προαχθούν μισθολογικά και βαθμολογικά, θα υπογράφουν κάθε χρόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι".

ΑΥΡΙΑΝΗ: Στρατηγική επιλογή του Ισραήλ να περάσει ο αγωγός φυσικού αερίου από την Ελλάδα - Η εφημερίδα τονίζει ότι "όλες τις εναλλακτικές επιλογές για την εξαγωγή φυσικού αερίου εξετάζει το Ισραήλ, αλλά η διοχέτευσή του προς την Ευρώπη είναι η πιο φυσιολογική επιλογή και μελετάται η εξαγωγή του μέσω Ελλάδας. Αυτό επεσήμανε χθες ο υπουργός Ενέργειας και Υδάτινων Πόρων του Ισραήλ Ούζι Λανταου, μιλώντας στο συνέδριο του Economist για τις ενεργειακές υποδομές σε Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Η γενικά των 245 ευρώ. Με τετράωρο και... μαστίγιο - Η εφημερίδα γράφει ότι "μια νέα γενιά απελπισμένων νέων, που θα αμείβονται με 293 ευρώ μεικτά τον μήνα (245 ευρώ καθαρά), δημιουργείται σε μια ευρωπαϊκή χρεοκοπημένη χώρα, που οκτώ χρόνια πριν είχε ξοδέψει γύρω στα 20 δισ. για να διοργανώσει Ολυμπιάδα".

ΕΘΝΟΣ: Νέο σύστημα για μισθούς και προαγωγές - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ριζικές αλλαγές στη λειτουργία του Δημοσίου δρομολογούνται. Θα τεθούν σε ισχύ από τον επόμενο χρόνο. Βάση για την αξιολόγηση των υπαλλήλων θα αποτελεί η απόδοσή τους. Από εκεί θα προσδιορίζονται οι μισθολογικές αυξήσεις και οι προαγωγές. Το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος είναι έτοιμο".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Ασταθής Αψινθος» θα κατακάψει τον Πλανήτη!!! - Σύμφωνα με την εφημερίδα "Απρίλιος του 1986: Το τραγικό ατύχημα με την έκρηξη στο πυρηνικό εργοστάσιο του Τσερνομπίλ στην περιοχή της Ουκρανίας της Σοβιετικής Ενωσης. Το ζήτημα της πυρηνικής εκείνης καταστροφής όχι απλά άρμοζε ως περιεχόμενο με την προφητεία του Αγίου Ιωάννη, αλλά και το ίδιο όνομα της πόλης (δηλ. Τσερνομπίλ) στην ουκρανική διάλεκτο σημαίνει... Αψινθος!!!".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Συμβόλαιο για προαγωγή ή... απόλυση - Η εφημερίδα γράφει ότι "το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την αξιολόγηση υπαλλήλων και υπηρεσιακών μονάδων, που παρουσίασε χθες ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Ρέππας, προβλέπει ένα ιδιότυπο συμβόλαιο απόδοσης, που θα υπογράφουν οι δημόσιοι υπάλληλοι στο τέλος κάθε χρόνου (αρχής γενομένης από τον προσεχή Νοέμβριο) και με το οποίο θα καθορίζονται συγκεκριμένοι και ποσοτικοποιημένοι στόχοι, που πρέπει να επιτύχουν".

ΕΣΤΙΑ: Εξοντωτική η φορολογία  - Η εφημερίδα τονίζει ότι "το μεγάλο «επίτευγμα» της Κυβερνήσεως του ΠΑΣΟΚ κατά την τελευταία διετία ήταν ότι αύξησε κατά τρόπο εξοντωτικό τους φόρους. Κατέστησε την φορολογία στην χώρα μας εκ των βαρυτέρων στην Ευρωπαϊκή Ενωση και στον κόσμο".

Η ΑΥΓΗ: «Το Συμφωνητικόν της πωληθείσης Ελλάδος» - Σύμφωνα με την εφημερίδα "μέρες που παραπέμπουν στα Δάνεια του Αγώνα του 1825 με την εισβολή του Ιμπραήμ και το περιβόητο «Συμφωνητικόν της πωληθείσης Ελλάδος» θυμίζει η χθεσινή ρύθμιση εξόφλησης κατά προτεραιότητα των πιστωτών, ακόμη και αν χρειαστεί το Ελληνικό δημόσιο να μην πληρώνει μισθούς, συντάξεις και περίθαλψη".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Δημόσιο: Ατομικά συμβόλαια με αξιολόγηση και απολύσεις - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "χρησιμοποιώντας σαν δούρειο ίππο τα ατομικά συμβόλαια απόδοσης, τα οποία θα υπογράφουν οι δημόσιοι υπάλληλοι προκειμένου να αξιολογηθούν και να εξελιχθούν βαθμολογικά και μισθολογικά, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να δείξει την πόρτα της εξόδου σε χιλιάδες από αυτούς".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Αποπνικτικό «άρωμα λαϊκισμού» - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "με τη χώρα να διανύει άτυπη προεκλογική περίοδο, με ορίζοντα τις κάλπες της 6ης Μαΐου, τα κόμματα διολισθαίνουν σε διαφοροποιήσεις με αισθητό το «άρωμα λαϊκισμού», προκαλώντας σοβαρές αρρυθμίες στο κυβερνητικό έργο".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: Βγάλτε χρήματα από τις καταθέσεις σας - Η εφημερίδα γράφει ότι "διαγωνισμός των τραπεζών, ποιά θα δώσει μεγαλύτερο επιτόκιο. Αναλυτικοί πίνακες με όλες τις προσφορές προκειμένου να βάλουν χρήματα στα θησαυροφυλάκιά τους".

Ο ΛΟΓΟΣ: Προεκλογική «σκούπα» για σύλληψη λαθρομεταναστών - Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε διαρκείς συσκέψεις υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη βρίσκονται επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι επιχειρήσεις «σκούπα» στο κέντρο της Αθήνας για τη σύλληψη παράνομων μεταναστών, παρ΄ότι δεν υπάρχει ακόμη διαθέσιμο ούτε ένα από τα 27 κέντρα, όπου προβλέπεται να κρατηθούν, ανά τη χώρα".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Πετούν στο δρόμο ψυχικά ασθενείς οι επιχειρηματίες – κλινικάρχες - Η εφημερίδα αναφέρει ότι "δώδεκα ιδιωτικές ψυχιατρικές κλινικές, με χτεσινή εξώδικη δήλωση - καταγγελία προς τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), αναφέρουν ότι θα διώξουν τους ασθενείς των ασφαλιστικών ταμείων που φιλοξενούν, λόγω των ανεξόφλητων χρεών από το 2010".

ΤΑ ΝΕΑ: Νέο πλήγμα για τους υπαλλήλους - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "παγώνουν οι προαγωγές των δημοσίων υπαλλήλων και οι αντίστοιχες μισθολογικές αυξήσεις μέχρι τις αρχές του 2014, οπότε και θα υπάρχουν τα πρώτα αποτελέσματα του νέου συστήματος αξιολόγησης. Εναν χρόνο αργότερα, το 2015, θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και θα δοθεί το πράσινο φως για τη χορήγηση των πριμ παραγωγικότητας στους υπαλλήλους".

Tο ΠΟΝΤΙΚΙ: Της τρόικας το κάγκελο - Η εφημερίδα γράφει ότι "στριμώχνει ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. για να προλάβει το εκλογικό αποτέλεσμα. Ο Ράιχενμπαχ έτοιμος για αρχιεπιτηρητής με «αρμοδιότητα» το... Μαξίμου! Πανικός των (τέως) μεγάλων για το «πλιάτσικο» των (τέως) μικρών".

City Press: Λεφτά στους πρυτάνεις - Σύμφωνα με την εφημερίδα "η κυβέρνηση τους «επιβραβεύει» για την άρνησή τους να εφαρμόσουν το νόμο. Οι προεκλογικοί υπολογισμοί «καταργούν» το κυβερνητικό έργο".

Metro: Νέα... ήθη στο δημόσιο τομέα - Η εφημερίδα γράφει ότι "από το 2013 το νέο σύστημα αξιολόγησης δημοσίων υπαλλήλων, σύμφωνα με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπ. Διοικ. Μεταρρύθμισης, Δ. Ρέππας. Προβλέπονται ατομικά συμβόλαια, που θα υπογράφονται στο τέλος κάθε έτους".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: Στη διεκδίκηση της ΔΕΠΑ Μυτιληναίος με Motor Oil - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εξαγορά του 100% της ΔΕΠΑ κατέθεσαν χθες από κοινού οι όμιλοι Μυτιληναίου και Βαρδινογιάννη, δημοσιοποιώντας μάλιστα επισήμως το ενδιαφέρον τους μέσω Χρηματιστηρίου, δύο ημέρες πριν την τυπική λήξη της προθεσμίας που έχει δώσει το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων και είναι η 30η Μαρτίου".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Κρίσιμο τεστ με ΔΕΠΑ - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μεγάλη σημασία αποδίδεται από την κυβέρνηση στην πορεία πώλησης της ΔΕΠΑ, αφού ουσιαστικά θα αποτελέσει το πρώτο crash test στην υλοποίηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων. Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, εκδηλώνεται σημαντικό ενδιαφέρον από πολλές ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις. Αύριο ολοκληρώνεται η πρώτη φάση του διαγωνισμού με την υποβολή μη δεσμευτικών προσφορών. Στόχος, έσοδα κοντά στα 2 δισ. ευρώ".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Τελευταία ευκαιρία ρύθμισης σε ληξιπρόθεσμους οφειλέτες  - Η εφημερίδα τονίζει ότι "με κατασχέσεις, ακόμη και μισθών, αλλά και ποινικές διώξεις βρίσκονται αντιμέτωποι οι οφειλέτες του Δημοσίου, εφόσον δεν σπεύσουν να ρυθμίσουν τα ληξιπρόθεσμα προς το δημόσιο χρέη τους". Η προθεσμία λήγει αύριο, όμως το υπουργείο Οικονομικών έδωσε χθες πρόσθετες διευκρινίσεις και ως εκ τούτου αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο νέας παράτασης προκειμένου να διευκολυνθούν οι υπόχρεοι".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου