Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Επισκόπηση Κυριακάτικου τύπου 11/3/2012


Επισκόπηση Κυριακάτικου τύπου 11/3/2012

Η επόμενη μέρα μετά το PSI, τα σενάρια για τις εκλογές και τα εσωκομματικά στο ΠΑΣΟΚ είναι μερικά από τα θέματα που βρίσκονται στα πρωτοσέλιδα του κυριακάτικου Τύπου.

ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: "Τα διλήμματα των εκλογών και η επόμενη μέρα". - Η εφημερίδα τονίζει ότι "πολιτικές διεργασίες που προωθούν ως πρότυπο διακυβέρνησης στην Ελλάδα το μοντέλο Μόντι πυροδοτεί η επιτυχία του τεράστιου "κουρέματος" του δημόσιου χρέους στη χώρα μας".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ της Κυριακής: "Ως προερχόμενο από τις ρίζες του λαού, οι αμερικανικές υπηρεσίες προτιμούν.... Αβραμόπουλο αντί για Σαμαρά" - Η εφημερίδα γράφει ότι "δεν υπήρξε τυχαία η επιλογή του για το ’μυνας. Τον θεωρούν πλέον συγκροτημένο, μορφωμένο και δημιουργικό από το έργο του ως Δήμαρχο της Αθήνας".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής: "Εξασφαλίστε το εφάπαξ. Τι θα δώσει το κάθε ταμείο". - Η εφημερίδα τονίζει ότι "νέο τοπίο θα διαμορφωθεί στα εφάπαξ ποσά μετά τον Ιούνιο, προκειμένου να υπάρξουν παρεμβάσεις σε όλα τα ταμεία που έχουν ελλείμματα, ενώ δεν αναμένεται να επηρεαστούν όσοι καλύπτονται από οικονομικά εύρωστα ταμεία".

Η ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: "Διπλός θρίαμβος των κερδοσκόπων!" - Σύμφωνα με την εφημερίδα "αγόρασαν τα ελληνικά ομόλογα από το πανέρι, εξασφαλίζουν με το PSI τεράστια απολύτως εξασφαλισμένα κέρδη, και άφησαν στους Έλληνες επενδυτές όλη τη χασούρα".

Η ΕΠΟΧΗ: "Πανηγυρίζουν τη χρεοκοπία!" - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "πόσο πληρώνουν τη θρυλούμενη "επιτυχία" του PSI οι λαϊκές τάξεις, η συντριπτική πλειοψηφία του λαού; Καταρχάς με μια δέσμη μέτρων (γιατί υπάρχει και μετά από αυτό πεδίο δόξης λαμπρόν) ανατριχιαστικής σκληρότητας, παγιδεύοντας την κοινωνία σε συνθήκες πρέσσας."

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Σε αγώνα δρόμου από το PSI μέχρι τις κάλπες". - Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα τονίζει ότι "για τις Βρυξέλλες ο βασικός στόχος στο διάστημα που μεσολαβεί από τώρα έως τις επόμενες βουλευτικές εκλογές είναι να μην επιτρέψουν τον εφησυχασμό του ελληνικού πολιτικού συστήματος".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Θωρακίστε τα λεφτά σας στη μετά -PSI εποχή". - Η εφημερίδα τονίζει ότι "ευκαιρίες και παγίδες για τους καταθέτες μετά το κούρεμα των ομολόγων. Τι πρέπει να ξέρουν όσοι συνεχίζουν να έχουν τις οικονομίες τους στα μπαούλα".

Κυριακάτικη ΑΥΡΙΑΝΗ: "Ξεβρώμισε το ΠΑΣΟΚ απ'την συμμορία του Γιωργάκη που λήστεψε τη χώρα και την οδήγησε συνειδητά στη χρεοκοπία". - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "άνθρωπος του Καρχιμάκη έριξε το γιαούρτι στο Βενιζέλο. Πίσω απ`την προβοκάτσια κρύβεται ο Παπανδρέου που είχε οργανώσει το ίδιο κόλπο και στην προηγούμενη εσωκομματική αναμέτρηση του 2007 όταν έβαλε τον Ρέλο να πετάξει καφέ!!!"

Κυριακάτικη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Η ζωή μετά το PSI". - Η εφημερίδα στο βασικό της θέμα τονίζει ότι "σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας και επισήμως από την Παρασκευή (πυροδοτήθηκαν τα CDS-3,2 δισ.δολ. που δεν "ήξερε" ο Γιώργος). Επιπλέον 3 δισ.μέτρα τον Ιούνιο (που θα πλήξουν τους πάντες) απαιτεί το ΔΝΤ".

Κυριακάτικος ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Οργάνωση λαϊκής αντεπίθεσης. Το κούρεμα σκοτώνει το λαό- θρέφει το κεφάλαιο". - Η εφημερίδα αναφέρει ότι "το κούρεμα του κρατικού χρέους προβάλλεται από τα αστικά επιτελεία ως μέσο για να προχωρήσει η ανάπτυξη. Ετσι, με τη δρομολόγηση της νεας δανειακής σύμβασης και ενόψει των νέων αντιλαϊκών μέτρων τον Ιούνη, κυβέρνηση και τρόικα πουλούν παραμύθια στον ελληνικό και τους άλλους λαούς, ότι μέσα από την ανάπτυξη θα γευτούν τους καρπούς των αιματηρών περικοπών σε μισθούς, παροχές και δικαιώματα".

Ο ΛΟΓΟΣ της Κυριακής: "Αρχίζει η διαρκής μείωση των συντάξεων". - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στην κατάρρευση οδηγούνται τα ασφαλιστικά ταμεία εξαιτίας του κουρέματος των ομολόγων που κατέχουν καθώς θα χάσουν συνολικά 11 δισ.ευρώ από τα 21 δισ. που ήταν τοποθετημένα σε ελληνικούς τίτλους".

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: "Δύο e-mail για όργια στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ". - Η εφημερίδα αναφέρει ότι "σκληρές καταγγελίες από τους απλήρωτους της Ιπποκράτους. Απίστευτες καταγγελίες έχουν στα χέρια τους, αφού τις έχουν ακούσει πρώτα με τα αφτιά τους, μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου και κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ για την κατάσταση που επικρατεί στο κόμμα".

ΤΟ ΑΡΘΡΟ: "Σφραγίδα Βενιζέλου". - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "αν κάποιος πολιτικός παράγοντας δικαιούται από την Παρασκευή να αισθάνεται ικανοποιημένος και ανακουφισμένος με την επιτυχημένη κατάληξη της διαδικασίας του PSI, αυτός δεν είναι άλλος από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος δείχνει να διανύει πλεον την περίοδο της πολιτικής του ωριμότητας και καταξίωσης".

ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής: "Δικαίωμά σας οι εκλογές, αλλά υποχρέωσή σας η τήρηση της συμφωνίας". - Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "αποκλειστική συνέντευξη του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: είναι βλακεία να πιστεύετε ότι θέλουμε την Ελλάδα υπό κατοχή. Ναι σε σχέδιο Μάρσαλ αλλά πρώτα πάρτε τα κονδύλια".

ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής: "Μισό τρισ.το χρέος!" - Η εφημερίδα γράφει ότι "υπό κατάρρευση η πραγματική οικονομία, τεράστια απόκλιση στο ταμειακό έλλειμμα, "εφιάλτης" τα μέτρα του Ιουνίου. Θα πληρωθούν τα CDS. Ποιοι θα αρπάξουν τα 3,25 δισ.δολάρια".

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ:"Νοθεία καυσίμων εθνικό έγκλημα!". - Σύμφωνα με την εφημερίδα "βόμβες από τον Γιώργο Σούρλα με έγγραφα, ονόματα, και στοιχεία για το λαθρεμπόριο και τη νοθεία στα καύσιμα. Ζημιά 4 δισ.ευρώ τον χρόνο στα δημόσια ταμεία. Φαγοπότι με τεχνητές ζημιές σε χιλιάδες αυτοκίνητα!"

ΤΥΠΟΣ της Κυριακής: "Θησαυρός 5 δισ.ευρώ στις τσέπες των κερδοσκόπων". - Η εφημερίδα τονίζει ότι "πλούτισαν όσοι ήξεραν και πόνταραν στην πτώχευση. Με τη λήξη του κουρέματος ήρθε το "πιστωτικός γεγονός" που ενεργοποίησε τα ασφάλιστρα κινδύνου (CDS) και έστειλε στο ταμείο τους ξένους και εγχώριους τζογαδόρους".

Realnews: "Τους "καπελώνουν" με ξένους υπουργούς!" - Σύμφωνα με την εφημερίδα "με αυστηρές εντολές έρχονται στην Αθήνα και πιάνουν δουλειά άμεσα ελεγκτές από Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία, Αυστρία και Σουηδία. Τι προβλέπει το σχέδιο της task Force και ποιοι αναλαμβάνουν τη δημόσια διοίκηση, τους δήμους, την υγεία, τη φοροδιαφυγή και το Κτηματολόγιο".

FREE SUNDAY:"Μετά το PSI". - Η εφημερίδα γράφει ότι "παραμένει ο σκεπτικισμός για τη βιωσιμότητα του χρέους. Αρχισαν οι λιστομαχίες στα κόμματα. Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για το αναπτυξιακό πακέτο".

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Οι νέοι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ:"Συνωστισμός για δωρεάν γη".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Παγώνουν προσωρινά οι επιστροφές του ΦΠΑ". - Η εφημερίδα γράφει ότι "σε προσωρινό πάγωμα των επιστροφών Φορου Προστιθέμενης Αξίας σχεδιάζει να προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να ολοκληρώσει τους ελέγχους που έχει ξεκινήσει για τον εντοπισμό παράνομων εισπράξεων που γίνονται με πλαστά, εικονικά στοιχεία.

ΚΕΡΔΟΣ: "Το στοίχημα της ανάπτυξης". Η εφημερίδα στο βασικό της θέμα αναφέρει ότι "αν η χρεοκοπία της Ελλάδας αποφεύχθηκε μετά την επιτυχή έκβαση του PSI και την απρόσκοπτη εφαρμογή της νέας δανειακής σύμβασης, η επιστροφή της χώρας σε αναπτυξιακή τροχιά παραμένει το βασικό στοίχημα της οικονομικής πολιτικής, αφού σε αυτήν βασίζεται η επανασύνδεση της χωρας με τις αγορές.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου