Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Επισκόπηση τύπου 20/3/2012


Επισκόπηση τύπου 20/3/2012

Τα επεισόδια στο ντέρμπι των αιωνίων, τα σχέδια για την περικοπή μισθών και συντάξεων, τα προβλήματα στην οικονομία και η επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ, είναι μερικά από τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Κόλαση και η ποδοσφαιρική Ελλάδα! - Η εφημερίδα γράφει ότι "τη γύμνια του κράτους φανερώνουν οι φωτογραφίες των «πολεμοφοδίων» που έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία, χωρίς ούτε καν να σκεφθεί τις ευθύνες της, από το βομβαρδισμένο Ολυμπιακό Στάδιο, μετά το ντέρμπι Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού".
ΑΥΡΙΑΝΗ: Χρεοκοπία μέχρι το 2013 και νέο κούρεμα του δημοσίου χρέους κατά 70% - Η εφημερίδα τονίζει ότι "το ενδεχόμενο ελληνικής χρεοκοπίας αναφέρεται σε ενημερωτικό δελτίο της ελβετικής τράπεζας UBS με τίτλο «η συντεταγμένη χρεοκοπία της Ελλάδας, η πρώτη μιας αλληλουχίας»".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Κόβουν εφάπαξ σε 60.000 εν αναμονή - Η εφημερίδα γράφει ότι "από 20% ως 40% κόβεται το εφάπαξ σε 60.000 δικαιούχους των ετών 2010 και 2011 στα ταμεία ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, ΤΕΑΠΑΣΑ, ΕΤΑΑ, ΤΑΥΤΕΚΩ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΤΠΔΥ και ΤΑΠΙΤ. Το υπουργείο Εργασίας ζητά εδώ και τώρα από τα παραπάνω ταμεία που χορηγούν εφάπαξ, ακριβή λίστα των δικαιούχων για να προχωρήσει σε μειώσεις που τις... βαφτίζει αναπροσαρμογές".

ΕΘΝΟΣ: Τελεσίγραφο στα Ταμεία για το εφάπαξ - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "νέες περικοπές στα εφάπαξ προγραμματίζονται με ταχύτατες διαδικασίες. Θα κυμαίνονται από 10% έως 30%. Η Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων έστειλε τελεσιγραφικού χαρακτήρα έγγραφο σε 7 Ταμεία. Ζητεί στοιχεία για να προχωρήσουν οι αναπροσαρμογές".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Υπό εξέταση ο Παπανδρέου για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας!!! - Σύμφωνα με την εφημερίδα "δύο απλοί Πολίτες, η Ολγα και η Τάνυα-Μαρία Γεριτσίδου, με μόνη την επιταγή του άρθρου 120 του Συντάγματος εξαναγκάζουν την κινητοποίηση του διεθνούς δικαστηρίου της Χάγης κατά πολιτικών και κυβερνήσεων που έχουν το θράσος να αυτοπαρουσιάζονται ως υπεράνω του Νόμου και παντοδύναμοι".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Σε μεγάλη κατηφόρα οι μισθοί έως το 2014 - Η εφημερίδα γράφει ότι "οι Ελληνες έχουν χάσει το 15,5% των εισοδημάτων τους τη διετία 2010-2011 και προβλέπεται ότι θα χάσουν ακόμα 10% το 2012. Οι απώλειες θα συνεχιστούν και το 2013. Επεσαν στη μαύρη τρύπα της ύφεσης οι αυξήσεις φόρων της διετίας. Στο «κόκκινο» 1 στα 7 στεγαστικά δάνεια".

ΕΣΤΙΑ: Πώς καταστρέφεται μία οικονομία - Η εφημερίδα τονίζει ότι "η παγκόσμιος οικονομική ιστορία έχει καταδείξει ότι ο πλούτος δημιουργείται από κυβερνήσεις που ακολουθούν φιλελεύθερη οικονομική πολιτική. Αντίθετα, οι κυβερνήσεις που ακολουθούν σοσιαλιστική πολιτική δεν δημιουργούν πλούτο. Απλώς διανέμουν τον υπάρχοντα".

Η ΑΥΓΗ: Ακρωτηριάζουν 40% το Δημόσιο - Σύμφωνα με την εφημερίδα "μειώνονται κατά 40% οι υπηρεσίες των υπουργείων και των ΝΠΔΔ με νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Δια της πλαγίας αίρεται η μονιμότητα και καταργούνται αντίστοιχες θέσεις εργασίας. Αρχή απολύσεων το 2012 με 15.000 υπαλλήλους αμέσως μετά τις εκλογές. Η «αξιολόγηση» εργαλείο της μεγάλης εκκαθάρισης".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Συντάξεις σε συγγενείς αναπήρων με το παλαιό καθεστώς - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "μόνο για τις αιτήσεις συνταξιοδότησης που υποβλήθηκαν από τις 5 Αυγούστου 2011 και μετά, θα έχει εφαρμογή η διάταξη του τελευταίου νόμου, σύμφωνα με την οποία ορίζονται αυστηρότεροι όροι και προϋποθέσεις συνταξιοδότησης των γονέων ανάπηρων παιδιών και των συζύγων αναπήρων".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Απώλεια 10 δισ. ευρώ το 2011 - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "απώλειες εσόδων σχεδόν 10 δισ. ευρώ είχε το Δημόσιο το 2011 λόγω της χαμηλής αποτελεσματικότητας στην είσπραξη των εσόδων. Σύμφωνα με την ΤτΕ, η υστέρηση των εσόδων οφείλεται τόσο στην ύφεση και στα προβλήματα ρευστότητας επιχειρήσεων και νοικοκυριών, αλλά και κατά ένα σημαντικό μέρος στην αδυναμία του φοροεισπρακτικού μηχανισμού".

Η ΝΙΚΗ: Το σχέδιο για την περικοπή 13ου και 14ου μισθού - Η εφημερίδα γράφει ότι "αν δε μειωθούν οι μισθοί μέχρι το τέλος του έτους, ξεχάστε δώρο Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα αδείας. «Κρυμμένα» μέτρα 3 δισ. ευρώ αποκάλυψε η έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Είτε με αποχωρήσεις είτε με απολύσεις το Δημόσιο θα έχει 150.000 λιγότερους υπαλλήλους το 2015".

Ο ΛΟΓΟΣ: Πολιτική συναίνεση εγρήγορση και αβεβαιότητα... - Σύμφωνα με την εφημερίδα "η συνεπής εφαρμογή του νέου οικονομικού προγράμματος είναι η κρισιμότερη παράμετρος η οποία θα καθορίσει και την επιτυχία του, υπογραμμίζεται στην έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος για τη Νομισματική Πολιτική 2011-2012. Η ΤτΕ εκτιμά ότι η ύφεση το 2012 θα φτάσει το 4,5% του ΑΕΠ".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Σήμερα όλοι στο Σύνταγμα με το ΚΚΕ στις 6.30 μ.μ. ενάντια στη δανειακή σύμβαση - Η εφημερίδα γράφει "να συμμετάσχουν μαζικά στις συγκεντρώσεις που διοργανώνει σήμερα, Τρίτη, στην Αθήνα και σε όλη τη χώρα καλεί τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα το ΚΚΕ, με κεντρικό σύνθημα «Οχι στη δανειακή σύμβαση - Δε θα ζήσουμε με αλυσίδες»".

ΤΑ ΝΕΑ: Κούρεμα-εξπρές σε όλα τα εφάπαξ - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "νέο κούρεμα με διαδικασίες εξπρές στην εφάπαξ αποζημίωση, όχι μόνο του Δημοσίου και της ΔΕΗ [DEHr.AT]  αλλά και όλων των λογαριασμών του ιδιωτικού τομέα, των ελεύθερων επαγγελματιών αλλά και των ΔΕΚΟ - τραπεζών, κατά 10% έως 30%, φέρνει το νέο Μνημόνιο. Οπως προκύπτει από «εξαιρετικά επείγον» σχετικό έγγραφο, το υπουργείο Εργασίας ζητά όλα τα οικονομικά και στατιστικά στοιχεία από τα ασφαλιστικά ταμεία".

City Press: Χωρίς ανάσα και το 2012 - Σύμφωνα με την εφημερίδα "ΤτΕ: η πτώση του ΑΕΠ θα φθάσει το 4,5%. ΟΑΕΔ Πάνω από 770.000 ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων. Την κλιμάκωση της αντιπαράθεσης επιλέγουν ΠΝΟ και ΠΑΜΕ".

Metro: Κατεβάζει ρολά η κυβέρνηση...-Η εφημερίδα γράφει "παραιτήθηκε από το αξίωμα του ο Ευ. Βενιζέλος. Την επόμενη εβδομάδα ανακοινώνεται η ημερομηνία των εκλογών. Σήμερα στη Βουλή ψηφίζεται η νέα δανειακή σύμβαση. Ο Λ. Παπαδήμος ξεκινά συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: Διόρθωση του μίγματος πολιτικής για ανάπτυξη - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "με στόχο την ταχεία επάνοδο σε ανάπτυξη και την εμπέδωση των συνθηκών δημοσιονομικής προσαρμογής η Τράπεζα της Ελλάδος ζητεί διόρθωση στο μίγμα της οικονομικής πολιτικής με προσήλωση σε μέτρα που ενισχύουν τη ζήτηση και την οικονομική δραστηριότητα έναντι των λύσεων εισπρακτικού χαρακτήρα".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Μπορούμε να πετύχουμε. Αισιοδοξία Γ. Προβόπουλου για την οικονομία - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αισιόδοξος ότι η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει εμφανίζεται ο διοικητής της ΤτΕ Γιώργος Προβόπουλος στην έκθεση για τη Νομισματική Πολιτική, που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα. Ωστόσο, θέτει τρεις βασικές προϋποθέσεις ώστε αυτό να γίνει πραγματικότητα".

ΚΕΡΔΟΣ: Νέο πλαίσιο για την ανάπτυξη συνιστά ο κεντρικός τραπεζίτης - Η εφημερίδα γράφει ότι "μία νέα στρατηγική που θα πείθει ότι η οικονομία μπορεί να ανασυγκροτηθεί με τρόπο που θα την επαναφέρει σε αναπτυξιακή τροχιά θεωρεί αναγκαίο ο διοικητής της ΤτΕ κ. Γ. Προβόπουλος. Μέσω της έκθεσης για τη νομισματική πολιτική ζητεί απαρέγκλιτη εφαρμογή του προγράμματος σταθεροποίησης και μετά το 2015 και επικρίνει την προηγούμενη κυβέρνηση για έλλειψη μεταρρυθμιστικής αποφασιστικότητας και έμπρακτης βούλησης".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Ανταγωνιστικό έλλειμμα ανακτά η οικονομία το 2013 - Η εφημερίδα τονίζει ότι "ανάκτηση, εντός του 2013, της χαμένης ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, κατά τη δεκαετία του ευρώ, με την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, μεταξύ των οποίων και οι μειώσεις των αποδοχών που περιέχει η νέα δανειακή σύμβαση, προβλέπει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου