Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 19/3/2012


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 19/3/2012

Οι διεργασίες των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου για εξεύρεση κοινού υποψηφίου για τις προεδρικές εκλογές, η συζήτηση στη Βουλή του θέματος των ευθυνών της Αστυνομίας για την φονική έκρηξη στο Μαρί, οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις στη Βουλή για να περάσει πρόταση νόμου για αύξηση του ορίου αφυπηρέτησης στο 64ο και οι κινήσεις της Κυβέρνησης στον τομέα της αξιοποίησης των κοιτασμάτων του φυσικού αερίου και της ενεργειακής ασφάλειας, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Δευτέρας.

Η ”Αλήθεια”, υπό τον τίτλο ”23 βουλευτές θα ‘δικάσουν’ την Αστυνομία”, γράφει ότι ύστερα από αίτημα 23 Βουλευτών από όλα τα κόμματα με εξαίρεση το ΑΚΕΛ, η Βουλή θα συζητήσει το θέμα των ευθυνών της Αστυνομίας αναφορικά με τη φονική έκρηξη στο Μαρί. Γράφει, επίσης, ότι όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στον τρόπο που θα αντιδράσει η απερχόμενη Υπουργός Εμπορίου μετά την σημερινή ανακοίνωση του μερικού ανασχηματισμού του Υπουργικού Συμβουλίου. Αλλού γράφει ότι σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν ψες κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού ντέρμπι της Λεμεσού στο Τσίρειο και όταν το σκορ μεταξύ ΑΕΛ και Απόλλωνα ήταν 3-1 .

Η ”Σημερινή”, υπό τον τίτλο ”Ψάχνουν συγκλίσεις για να εξεύρουν υποψήφιο”, γράφει ότι την ετοιμότητά τους για διάλογο με στόχο την επίτευξη κοινών προγραμματικών θέσεων και ακολούθως εξεύρεση κοινού υποψηφίου στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές εκφράζουν τα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου. Σε άλλο θέμα γράφει ότι στην κατοχή 37χρονου επιχειρηματία από τη Λεμεσό βρέθηκε τσάντα με δύο κιλά κοκαΐνης. Αλλού γράφει ότι στον «αστερισμό των επενδύσεων» βρίσκεται η Κύπρος και ότι θα πρέπει στο εγγύς μέλλον να ξεκαθαριστεί ποιών οι επενδυτικές προτάσεις ήταν πραγματικές και ποιών άνευ περιεχομένου και ουσίας με στόχο την εξυπηρέτηση άλλων σκοπών.

Ο ”Φιλελεύθερος”, υπό τον τίτλο ”Αφυπηρέτηση στα 64”, γράφει ότι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη στη Βουλή με στόχο να περάσει η πρόταση νόμου που κατέθεσαν από κοινού, εκ μέρους των κομμάτων τους, οι Αβέρωφ Νεοφύτου και Νικόλας Παπαδόπουλος, καθώς και ο Ζαχαρίας Κουλίας ως ανεξάρτητος, για επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης στο Δημόσιο από το 63ο στο 64ο έτος. Γράφει, επίσης, ότι η Ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους δηλώνει ότι θα διαχειρισθεί το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών του περασμένου Σαββάτου, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά. Αλλού γράφει ότι ξέμεινε από κλίνες το Νοσοκομείο Λευκωσίας, το οποίο καθημερινά πλέον καταγράφει πληρότητες του 90-95%.

Η ”Χαραυγή”, υπό τον τίτλο ”5 κατευθύνσεις”, αναφέρεται σε μελέτες, σκέψεις και δράσεις για να γίνει η Κύπρος ενεργειακή γέφυρα Ασίας – Ευρώπης, γράφοντας ότι σύντομα αναμένονται μελέτες για δημιουργία σταθμού υγροποίησης Φυσικού Αερίου και προσθέτοντας ότι στον τομέα τις ενέργειας οι Προσπάθειες της Κυβέρνησης κινούνται αυτό το διάστημα προς πέντε πολύ σημαντικές κατευθύνσεις. Αλλού γράφει ότι για τέταρτη φορά λεωφορεία της εταιρείας μεταφοράς επιβατών Λεμεσού γίνονται στόχος εμπρηστών. Επίσης, γράφει ότι με την ψήφο των μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ επικυρώθηκε και επίσημα χθες η εκλογή του Ευάγγελου Βενιζέλου στην ηγεσία του κόμματος.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου