Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 28/3/2012


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 28/3/2012

Οι έρευνες για την απάτη εις βάρος καταναλωτών σε πρατήρια βενζίνης, οι διεργασίες στα κόμματα ενόψει των προεδρικών εκλογών και ο απόηχος της μεγάλης αναμέτρησης ΑΠΟΕΛ-Ρεάλ, είναι από τα βασικά θέματα στα πρωτοσέλιδα του Τύπου της Τετάρτης.

«Δεν πειράζει…Είσαστε νικητές!», είναι ο κύριος τίτλος της «Αλήθειας» η οποία φιλοξενεί και μεγάλη φωτογραφία από την παράταξη των ποδοσφαιριστών των ομάδων ΑΠΟΕΛ-Ρεάλ χθες στο ΓΣΠ πριν την έναρξη του αγώνα. Η «Α» γράφει ότι οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ κατέβαλαν υπεράνθρωπη προσπάθεια, έφυγαν με το κεφάλι ψηλά από το γήπεδο και άν και έχασαν από τη Βασίλισσα του Ευρωπαϊκού Ποδοσφαίρου, κέρδισαν την αναγνώριση και το σεβασμό όλων.
Στην πρώτη της σελίδα επίσης η «Α» αναφέρεται στις υπερωρίες των κυβερνητικών γιατρών και κάνει λόγο για επισημοποίηση του κουκουλώματος. Γράφει ότι ενώ η Εισαγγελία εισηγήθηκε ανάθεση της έρευνας σε ανακριτική ομάδα, η Κυβέρνηση αποφάσισε να ερευνήσει το σύστημα και τις έκτακτες κλήσεις. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα αναφέρεται σε δηλώσεις Βουλευτών στην Επιτροπή Παιδείας για διασπάθιση δημοσίου χρήματος και αλόγιστες σπατάλες στο ΤΕΠΑΚ.

Υπό τον τίτλο «Τα βρήκαν στα βασικά» στεγάζει το πρωτοσέλιδό της “η Σημερινή» και γράφει ότι παρατηρήθηκαν σημαντικές συγκλίσεις στην χθεσινή συνάντηση Αναστασιάδη-Καρογιάν, όπου ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ παρουσίασε έγγραφο με περίγραμμα θέσεων στο Κυπριακό το οποίο το ΔΗΚΟ ανέλαβε να μελετήσει. Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο ΔΗΣΥ προσπαθεί να προσφέρει διασφαλίσεις στο ΔΗΚΟ ιδιαίτερα στο Κυπριακό και κάνει αναφορά στα βασικά σημεία του εγγράφου. Αλλού η «Σ» αναφέρεται στην συνεχιζόμενη δίκη για το φόνο του Αντη Χατζηκωστή και στο λόγο για τον οποίο οι ηθικοί αυτουργοί επέλεξαν τον Ανδρέα Γρηγορίου για να διαπράξει τη δολοφονία, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της κατηγορούσας Αρχής. Επίσης αναφέρει ότι διανομέας και αποθηκάριος σε εταιρεία παρασκευής γαλακτοκομικών προϊόντων βρέθηκαν πίσω από τα σίδερα γιατί φέρονται να έκαναν εικονικές επιστροφές και να τζέπωναν τα χρήματα από τις αποζημιώσεις των πελατών.

Ο «Φιλελεύθερος» έχει κύριο τίτλο «Πρατήρια εκτός ελέγχου» και γράφει ότι ο έλεγχος στα πρατήρια καυσίμων από την Υπηρεσία Μέτρων και Σταθμών ήταν υποτυπώδης, γινόταν μία φορά τον χρόνο και χωρίς να υπάρχει πιθανότητα να εντοπιστεί οποιαδήποτε απάτη. Ο «Φ» αναφέρεται στις αστυνομικές έρευνες για την απάτη και γράφει ότι η Αστυνομία αναζητεί πέντε άτομα και ότι ο ύποπτος της Πάφου συνδέεται με όλα τα πρατήρια στα οποία ανακαλύφθηκε η απάτη. Ο «Φ» σε άλλο θέμα αναφέρει ότι χθες ο Ρυθμιστής Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών κάλεσε έκτακτη σύσκεψη καθώς οι αρχές φοβούνται επίθεση από την διεθνή ομάδα χάκερ Anonymous το Σάββατο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, επειδή είναι Σάββατο και η δημόσια υπηρεσία δεν εργάζεται, η αμυντική επιχείρηση πέφτει στους ώμους ιδιωτικών οργανισμών. Επίσης στο πρωτοσέλιδό του ο «Φ» αναφέρεται σε 20σελιδο περίγραμμα προτάσεων που κατέθεσε στην συνάντησή του με τον Μάριο Καρογιάν ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και το οποίο, όπως αναφέρεται, αντιμετωπίζει και τις πιο έντονες ανησυχίες του ΔΗΚΟ.

«Βάναυση διαστρέβλωση» είναι ο κύριος τίτλος της «Χαραυγής» που γράφει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει αναλάβει καμία δέσμευση έναντι της ΕΕ για αύξηση του ορίου αφυπηρέτησης. Το δημοσίευμα αναφέρεται σε δηλώσεις του ΚΕ ως απάντηση σε προηγούμενες αναφορές του Νικόλα Παπαδόπουλου στη Βουλή. Σε άλλο δημοσίευμα η «Χ» αναφέρεται στις δηλώσεις Χριστόφια για την Αμμόχωστο, με αφορμή το δημοσίευμα της Μιλιέτ. Ο Πρόεδρος συνέστησε ψυχραιμία και συγκράτηση και τόνισε ότι οι όροι επιστροφής της Αμμοχώστου είναι ξεκάθαροι και έχουν καθοριστεί από τα ΗΕ. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται στη χθεσινή επίσκεψη του Προέρου Χριστόφια και άλλων αξιωματούχων του κράτους στο νέο κτίριο του ΘΟΚ, το οποίο ο Πρόεδρος χαρακτήρισε “παλάτι” του θεάτρου.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» υπό τον κύριο τίτλο «Πυρετός ανάμεσα στους φιλάθλους για την μάχη» αναφέρει ότι οι πυρετώδεις προετοιμασίες για το μεγάλο παιχνίδι ΑΠΟΕΛ-Ρεάλ και ο ενθουσιασμός είχαν επισκιάσει χθες τα πάντα. Φιλοξενούνται δηλώσεις παραγόντων και οπαδών του ΑΠΟΕΛ αλλά και της πολιτικής ηγεσίας. Σε άλλο δημοσίευμα η εφημερίδα αναφέρεται στην επιστροφή των τοιχογραφιών του Αγίου Ευφημιανού της Λύσης, οι οποίες εκτίθενται σε ειδικό χώρο στο Ιδρυμα Μακαρίου του Γ΄ στην Ιερά Αρχιεπισκοπή. Αλλού η “Cyprus Mail” αναφέρει ότι όσοι καταναλώνουν σοκολάτες έχουν συνήθως χαμηλότερο βάρος, σύμφωνα με έρευνα στις ΗΠΑ.

Η εβδομαδιαία ”Financial Mirror”, υπό τον τίτλο ”70 ζητούν τα δεδομένα για το φυσικό αέριο» γράφει ότι 70 εταιρείες έχουν επιδείξει ενδιαφέρον για αγορά των σεισμικών δεδομένων σε σχέση με το φυσικό αέριο με αφορμή το δεύτερο γύρο αδειοδοτήσεων για τα εναπομείναντα οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ. Γράφει ακόμη ότι η Noble Energy αναμένεται να αρχίσει την παραγωγή το 2016 και το τερματικό θα στοιχίσει γύρω στα 10 δις ευρώ. Αλλού αναφέρεται στα σχέδια μεγάλων εταιρειών αναπτύξεως γης στο Λονδίνο για ανέγερση πολυτελών επαύλεων και συγκροτημάτων , λαμβάνοντας υπόψη και την παράδοση μεγάλων δυναστειών και οίκων της Βρετανίας. Η εφημερίδα γράφει επίσης πως σύμφωνα με πληφορορίες, ο Πανίκος Δημητριάδης πολύ πιθανόν να διοριστεί νέος Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου