Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 12/3/2102


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 12/3/2102

Οι προεδρικές εκλογές και οι κινήσεις τακτικής των κομμάτων, η συμφωνία που αναμένεται να υπογράψουν οι Επιτροπές Κεφαλαιαγοράς Κύπρου και Κίνας, και η πτέρυγα του Γενικού Νοσοκομείο Λευκωσίας που παραμένει κατεστραμμένη ύστερα από πυρκαγιά, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Η ”Αλήθεια”, υπό τον τίτλο ”Καμένο, ακόμα, το ‘καμάρι’ μας!”, γράφει ότι αν και έχουν περάσει τέσσερεις μήνες από την πυρκαγιά στον τρίτο όροφο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, η πτέρυγα εξακολουθεί να παραμένει κατεστραμμένη. Γράφει, επίσης, ότι η Israel Opportunity Energy Resources LP, η οποία ασχολείται με έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου, ιδρύει θυγατρική εταιρεία στην Κύπρο και σύντομα θα υποβάλει αίτηση για το νέο γύρο αδειοδοτήσεων για τα υπόλοιπα οικόπεδα της κυπριακής αποκλειστικής οικονομικής ζώνης. Επίσης, γράφει ότι πολλά νοικοκυριά ζητούν διευκολύνσεις πληρωμής από την Υδατοπρομήθεια, καθώς δεν μπορούν να πληρώσουν ακόμα και μικρά ποσά.

Η ”Σημερινή”, υπό τον τίτλο ”Μπλόκο σε αρχηγούς από τον Μάριο Καρογιάν”, γράφει ότι με κίνηση ματ, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν αποκλείει στήριξη υποψηφιότητας αρχηγού κόμματος τις προεδρικές εκλογές και ζητεί όπως όλα τα κόμματα καθίσουν στο τραπέζι και εξεύρουν συγκλίσεις σε πέντε βασικά θέματα. Γράφει, επίσης, ότι μέσα σε δύο χρόνια οι τιμές βασικών προϊόντων, αγαθών και υπηρεσιών αυξήθηκαν έως και 46%, συντρίβοντας τον οικογενειακό προϋπολογισμό και πνίγοντας τους καταναλωτές που μένουν εκτεθειμένοι και απροστάτευτοι από την ακρίβεια. Επίσης, αναφέρεται στην κραυγή απόγνωσης μιας μάνας με γιο σχιζοφρενή.

Ο ”Φιλελεύθερος”, υπό τον τίτλο ”Ρίχνουν γέφυρες παντού”, γράφει ότι πέραν από τις επίσημες επαφές μεταξύ των κομμάτων, αρχίζουν πλέον και οι κινήσεις τακτικής προκειμένου να κτιστούν γέφυρες προς διάφορες κατευθύνσεις, και ως τέτοια θεωρείται η παρουσία του Προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη στο μνημόσυνο του Πολύκαρπου Γιωρκάτζη. Γράφει, επίσης, ότι τεράστιο ενδιαφέρον παρουσιάστηκε φέτος από πλευράς γονιών για εγγραφή των παιδιών τους στα δημόσια νηπιαγωγεία. Επίσης, γράφει ότι ο Κύπριος φωτογράφος Ανδρέας Εύζωνας ανακηρύχθηκε φωτογράφος της χρονιάς για το 2011 και απέσπασε το πρώτο παγκόσμιο βραβείο για φωτογραφία του.

Η ”Χαραυγή”, υπό τον τίτλο ”Μνημόνιο συναντίληψης”, γράφει ότι τεράστιας σημασίας συμφωνία αναμένεται να υπογράψουν πολύ σύντομα οι Επιτροπές Κεφαλαιαγοράς Κύπρου και Κίνας, σε μιαν προσπάθεια να κάνουν όσο το δυνατόν πιο εύκολες τις διαδικασίες για ξένες εταιρείες που θέλουν να επεκταθούν στην Κύπρο. Γράφει, επίσης, ότι το ΑΚΕΛ αναμένεται εντός των προσεχών ημερών να πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών και να καταθέσει προτάσεις που στοχεύουν στη φορολόγηση ειδών πολυτελείας και του πλούτου. Επίσης, γράφει ότι ο Υπουργός Εσωτερικών ζήτησε από τη Βουλή να προχωρήσει με το διάλογο για τη μεταρρύθμιση στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου