Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 20/3/2012


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 20/3/2012

Η ανακοίνωση του ανασχηματισμού χθες από την Κυβέρνηση και η αντιπαράθεση Κυβέρνησης-Πραξούλας Αντωνιάδου για το αν υπέβαλε ή όχι παραίτηση, είναι το βασικό θέμα που προβάλλεται πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα Τρίτη. Στις πρώτες τους σελίδες επίσης οι εφημερίδες αναφέρονται στις διεργασίες για την επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης στο 64ο έτος, στην εκδήλωση διαμαρτυρίας των αιγοπροβατοτρόφων στο Προεδρικό και τη συμφωνία στο Τσιμεντοποιείο Βασιλικού.

«Βαριές αιχμές κατά Υπουργών» είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της «Αλήθειας», που αναφέρεται στις χθεσινές δηλώσεις της Πραξούλας Αντωνιάδου ότι δεχόταν πιέσεις από συναδέλφους της Υπουργούς και ότι κάποιοι την υπόσκαπταν και τη διέβαλλαν. Φιλοξενούνται, επίσης, οι δηλώσεις του Εκπροσώπου της Κυβέρνησης, ο οποίος απάντησε στις δηλώσεις της απερχόμενης Υπουργού, σχολίασε την επιστολή που η ίδια δημοσιοποίησε και απευθυνόταν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και δημοσιοποίησε την επιστολή που της είχε αποστείλει ο Πρόεδρος. Σε άλλο θέμα η «Α» προβάλλει –με σχετική φωτογραφία- την εκδήλωση διαμαρτυρίας των αιγοπροβατοτρόφων, οι οποίοι έχυσαν γάλα έξω από το Προεδρικό. Αλλού γίνεται αναφορά σε μέτωπο Αστυνομίας-Αρχής διερεύνησης ισχυρισμών και παραπόνων κατά της Αστυνομίας με αφορμή αυτή τη φορά, όπως γράφει, την καταγγελία μέλους της Αρχής για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας.

Η «Σημερινή» στεγάζει το πρωτοσέλιδό της υπό τον τίτλο «Την ‘έφαγε΄το πόρισμα Κασίνη και η συμπεριφορά της». Το δημοσίευμα αναφέρεται στις δηλώσεις της απερχόμενης Υπουργού Εμπορίου και τις απαντήσεις της Κυβέρνησης και γράφει ότι αυτό που εξόργισε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ήταν η αντίδραση της κ. Αντωνιάδου στο θέμα του πορίσματος στην υπόθεση Κασίνη και το γεγονός ότι ‘ανέμιζε’ μπροστά τις κάμερες το πόρισμα και έλεγε ότι θα το παραδώσει στο Υπουργικό Συμβούλιο. Σχετικώς αναφέρει ότι ο ανασχηματισμός που ανακοινώθηκε χθες, ήταν χωρίς εκπλήξεις. Επίσης, στην «Σ» γίνεται αναφορά στην εκδήλωση διαμαρτυρίας των αιγοπροβατοτρόφων στο Προεδρικό και το ενδεχόμενο να μεταφέρουν και τα ζώα τους εκεί. Σε άλλο θέμα η «Σ» αναφέρεται στις διεργασίες για τις Προεδρικές εκλογές μετά και τις αποφάσεις του Ανωτάτου Συμβουλίου του ΔΗΣΥ για υποψηφιότητα του Νίκου Αναστασιάδη.

Με τίτλο «Πραξούλα Vs Συλικιώτη», ο «Φιλελεύθερος» αναφέρει ότι η Πραξούλα Αντωνιάδου αποχωρεί με αιχμές εναντίον Υπουργών για Noble και γήπεδα γκολφ. Φιλοξενούνται οι δηλώσεις της κ. Αντωνιάδου, η επιστολή που ανέγνωσε χθες, η απάντηση του Προεδρικού στα όσα η ίδια χθες ανέφερε και η δημοσιοποίηση της επιστολής που της έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Σε άλλο θέμα ο «Φ» γράφει ότι το Υπουργείο Οικονομικών ζητά την αναθεώρηση των υπερωριών στο δημόσιο και την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού τους λόγω άρνησης υπαλλήλων να εργαστούν μετά την πρόσφατη απόφαση της Βουλής για περικοπές. Το σχετικό νομοσχέδιο συζητήθηκε χθες στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών. Αλλού ο «Φ» γράφει ότι η πρόταση των Αβέρωφ Νεοφύτου, Νικόλα Παπαδόπουλου και Ζαχαρία Κουλία για επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης στο 64ο έτος εξελίσσεται σε μείζον πολιτικό θέμα.

«Αντεργατικές ντιρεκτίβες» είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της «Χαραυγής» που γράφει ότι ‘βρίθει αντισυνταγματικών προνοιών’ η πρόταση ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ για επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης στο 64ο έτος και αναφέρεται στη χθεσινή συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών.
Σε άλλο θέμα αναφέρεται στον μερικό ανασχηματισμό της Κυβέρνησης και τα νέα πρόσωπα που εισέρχονται στο κυβερνητικό σχήμα και την τελετή διαβεβαίωσης για τους Υπουργούς Εσωτερικών και Εμπορίου σήμερα και του ΥΠΟΙΚ την Παρασκευή. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται σε δηλώσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ χθες για τις προεδρικές ο οποίος υπέδειξε, όπως αναφέρεται, ότι πρέπει να υπάρξει συμφωνία στα σημαντικά ζητήματα για συνεργασία στις επερχόμενες εκλογές.

«Πήδηξε ‘η την έσπρωξαν;» διερωτάται στο πρωτοσέλιδό της η αγγλόφωνη Cyprus Mail που αναφέρεται στην απομάκρυνση της Υπουργού Εμπορίου, τις δηλώσεις της ότι δεν παραιτήθηκε και τα περί υπόσκαψής της.
Σε άλλο θέμα αναφέρεται στο μακελειό χθες στην Τουλούζη, όπου ένοπλος άνοιξε πυρ και σκότωσε τέσσερα άτομα σε εβραϊκό σχολείο. Φιλοξενείται φωτογραφία μαθητών και μαθητριών του σχολείου που θρηνούν για το χαμό φίλων και συμμαθητών τους και γίνεται αναφορά στη δήλωση Σαρκοζί για ρατσιστικά κίνητρα πίσω από την επίθεση.
Σε άλλο θέμα γίνεται αναφορά στην εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο όπου αιγοπροβατοτρόφοι έχυσαν τόνους γάλακτος.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου