Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Επισκόπηση τύπου 15/3/2012


Επισκόπηση τύπου 15/3/2012

Οι απολύσεις που έρχονται, τα τεκταινόμενα στο ΠΑΣΟΚ, το κόμμα Κατσέλη-Καστανίδη, οι διώξεις για το σχέδιο δολοφονίας του Καραμανλή, είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Διώξεις για το σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή - Η εφημερίδα γράφει ότι "και όμως, τα «σενάρια» δολοφονίας ήταν αληθινά! Το 2008, κάποιοι είχαν βάλει στο στόχαστρο να εκτελέσουν τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή με κύριο σκοπό τους την αποσταθεροποίηση της Ελλάδας προκειμένου να έχουν τον έλεγχο στις πολιτικές εξελίξεις της χώρας μας!".

ΑΥΡΙΑΝΗ: Εξαφάνισαν τα παραστατικά από το ταμείο του ΠΑΣΟΚ - Η εφημερίδα τονίζει ότι "τα μετέφεραν από την Ιπποκράτους μέσα σε δεκάδες κούτες. Για να μην εντοπίσει ο Βενιζέλος τα στοιχεία για τη λεηλασία που συντελέστηκε από τους στενούς συνεργάτες του Γιωργάκη".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Το σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή! - Η εφημερίδα γράφει ότι "με τον πιο επίσημο τρόπο, η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας επιβεβαίωσε χθες την ύπαρξη σχεδίου αποσταθεροποίησης της χώρας κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του Κώστα Καραμανλή!".

ΕΘΝΟΣ: Λερναία Υδρα η μαφία που λεηλατεί το ΙΚΑ - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τη μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις για τα κυκλώματα που συστηματικά λεηλατούσαν το ΙΚΑ Λειτουργούσαν εδώ και χρόνια, χορηγώντας συντάξεις και επιδόματα-μαϊμού. Στο επίκεντρο των ελέγχων βρίσκονται 9 υποκαταστήματα. Η ζημιά για τον Οργανισμό, μόνο σ΄αυτά, φτάνει το ιλιγγιώδες ποσό των 30 εκατ. ευρώ".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο αντίχριστος θα έχει σάρκα και οστά! - Σύμφωνα με την εφημερίδα "θα είναι διπλό το έργο του Αντιχρίστου. Θα είναι θρησκευτικό και πολιτικό. Θα φανεί δηλαδή αρχικά ως θρησκευτικό πρόσωπο «και θα διεκδικήσει για τον ευατόν του το έργο του Θεού». Στο πολιτικό έργο του, θα προσπαθήσει ο Αντίχριστος, με κάθε μέσο, και τελικά θα κατορθώσει να αποκτήσει πολιτική δύναμη και μεγάλη εξουσία. Θα γίνει πολιτικός ηγέτης όλου του κόσμου».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Εγγραφα «ταμπλάς» για το δίδυμο του Μνημονίου - Η εφημερίδα γράφει " καυτοί διάλογοι Χριστοδούλου - Κουρουμπλή που αποδεικνύουν την εποχή των... Γιωργάκηδων για το «έγκλημα του ΔΝΤ» και η προσπάθεια Πρωτόπαπα να φιμώσει τον ανεξάρτητο βουλευτή. Η αλήθεια για τη δήλωση του τέως τσάρου για τον «Τιτανικό» την οποία... εξαφάνισε από την προσωπική του ιστοσελίδα και οι φιλότιμες προσπάθειές του να την ανασκευάσει".

ΕΣΤΙΑ: Ιταλοποιείται η πολιτική ζωή. Πανσπερμία κομμάτων στις εκλογές - Η εφημερίδα τονίζει ότι "πανσπερμία πολιτικών κομμάτων και κομματιδίων αναμένεται να κατέλθουν στις προσεχείς εκλογές. Το γεγονός ότι οδεύουμε προς «ιταλοποίηση» του πολιτικού βίου, οφείλεται στην ίδια την στάση των κομμάτων. Εκαναν ό,τι μπορούσαν για να φθάσουμε στον σημερινό κατακερματισμό".

Η ΑΥΓΗ: Κόμματα κομμάτια - Σύμφωνα με την εφημερίδα "συντρίμμια ο άλλοτε κραταιός δικομματισμός ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. «Κοινωνική Συμφωνία» το κόμμα που ανακοίνωσαν Λ. Κατσέλη - Χ. Καστανίδης και άλλοι πέντε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Κοινοβουλευτική Ομάδα ετοιμάζονται να ανακοινώσουν οκτώ πρώην βουλευτές της Ν.Δ. με τον Π. Καμμένο. Στο 17% η Ν.Δ., στο 10% το ΠΑΣΟΚ, ενισχυμένη η Αριστερά, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Στο κόκκινο δάνεια 39 δισ. ευρώ - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η πρόεδρος της Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, Ιωάννα Μελάκη, δίνει οδηγίες για το τι πρέπει να πράξει ο δανειολήπτης προκειμένου να αμυνθεί στις αφόρητες πιέσεις των τραπεζών".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Στα χαρτιά ο νόμος κατά της διαφθοράς - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "τη στιγμή που οι αποκαλύψεις υποθέσεων διαφθοράς στο Δημόσιο με πρωταγωνιστές επίορκους λειτουργούς πληθαίνουν και αποτελούν το 90% των εισαγγελικών ερευνών, ο νόμος για την ταχεία εκκαθάρισή τους παραμένει ανεφάρμοστος".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: Πώς να κερδίσετε 1.000 ευρώ το χρόνο - Η εφημερίδα γράφει ότι "με αποδόσεις έως και 7%, τώρα είναι η εποχή για να εμπιστευτείτε τις τράπεζες και να κερδίσετε ακόμα και έναν μισθό και για μικρά ποσά της τάξης των 20.000 ευρώ".

Ο ΛΟΓΟΣ: Κύμα απολύσεων το επόμενο εξάμηνο - Σύμφωνα με την εφημερίδα "κύμα απολύσεων, μειώσεων αποδοχών αναμένεται να πλήξει την αγορά εργασίας στην Ελλάδα τουλάχιστον το επόμενο εξάμηνο. Αυτό προέκυψε από την έρευνα «Δείκτης Τάσεων Αγοράς Εργασίας», σύμφωνα με την οποία 4 στις 10 εταιρείες θα μειώσουν το προσωπικό τους, άλλες τόσες θα μειώσουν τους μισθούς, ενώ μόλις μία στις 7 θα κάνει προσλήψεις".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Νέα αντιλαϊκά νομοσχέδια έχει στο συρτάρι η κυβέρνηση - Η εφημερίδα αναφέρει ότι "καταιγισμό αντιλαϊκών νομοσχεδίων ετοιμάζεται να καταθέσει στη Βουλή η κυβέρνηση μέχρι τις 6 Απρίλη, με στόχο να ψηφιστούν από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ όλα τα βάρβαρα μέτρα που συνοδεύουν το νέο μνημόνιο".

ΤΑ ΝΕΑ: Η ιστορία μιας μίζας - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το «παζάρι της μίζας» διήρκεσε πάνω από έξι χρόνια για τον ξενοδόχο Αρη Μάρκου από την Αργολίδα. Μετά την άρνηση να υποκύψει στις χρηματικές απαιτήσεις των δύο υπαλλήλων του υπουργείου Ανάπτυξης, ο φάκελος της αίτησής του για επιδότηση χανόταν στις χαραμάδες της γραφειοκρατίας".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: Οι άδειες τσέπες κρίνουν τις εκλογές - Η εφημερίδα γράφει ότι " οι επερχόμενες εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν μέσα σε πολιτικό και οικονομικό κλίμα πρωτόγνωρο, και δεν μπορούν να αποκλεισθούν οι «εκπλήξεις».".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Και ελληνικά και φθηνά. Το σύνθημα του νέου καταναλωτικού κινήματος

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Νάρκη η διαφθορά. Σήμα κινδύνου για την οικονομία - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "«Βιομηχανία» και με πλαστά ένσημα λυμαίνεται το ΙΚΑ Ηλεκτρονικό δίχτυ για «μαϊμού» συντάξεις-επιδόματα. Εκβιασμοί και μίζες για έγκριση επενδύσεων".

ΚΕΡΔΟΣ: Πότε το κράτος θα εξοφλήσει τις οφειλές του στους ιδιώτες - Η εφημερίδα γράφει ότι "μέσα στο καλοκαίρι ξεκινά η αποπληρωμή των οφειλών του Δημοσίου προς τρίτους, συνολικού ύψους 5,9 δισ. ευρώ. Η κυβέρνηση προσδιόρισε χθες το ακριβές χρονοδιάγραμμα όλων των απαραίτητων ενεργειών".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Ανοίγουν» για επανέλεγχο και περαιωμένες υποθέσεις - Η εφημερίδα τονίζει ότι "νέο πλαίσιο ελέγχων σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες με εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις, σε υπόχρεους για τους οποίους αν και έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση της περαίωσης έχουν προκύψει νέα στοιχεία για φοροδιαφυγή, αλλά και σε όσους φορολογούμενους έχουν ανοιχτές υποθέσεις με το Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, καθιερώνει το υπουργείο Οικονομικών, με απόφαση του Ευάγγελου Βενιζέλου".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου