Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Επισκόπηση τύπου 27/3/2012


Επισκόπηση τύπου 27/3/2012

Οι προεκλογικοί καυγάδες μεταξύ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, το χαράτσι στα αγροτεμάχια, η προοπτική κλεισίματος επιχειρήσεων αλλά και η δυστοκία στην πληρωμή των μισθών των υπαλλήλων και οι αντιδράσεις για την δημιουργία χώρων «φιλοξενίας» των μεταναστών, είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Καταρρέει το Δημόσιο! - Η εφημερίδα γράφει ότι "σημάδια διάλυσης εμφανίζει το ελληνικό δημόσιο αφού στις υπηρεσίες του εκκρεμούν προς επίλυση πάνω από 800.000 υποθέσεις πολιτών, ενώ ένας σημαντικός αριθμός υπαλλήλων του δηλώνει ωσεί παρών στην εργασία του".

ΑΥΡΙΑΝΗ: Προεκλογικός καυγάς ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για προσλήψεις, ταξί και φορολογικό - Η εφημερίδα τονίζει ότι "ανεβαίνει επικίνδυνα το πολιτικό θερμόμετρο με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να δίνουν πλέον ραντεβού στις κάλπες, όπου θα κριθούν πλέον από τους πολίτες τα κόμματα και οι προγραμματικές προτάσεις τους (εάν έχουν...) για την ανάκαμψη, που μοιάζει με μαγική εικόνα, και την ανάπτυξη που δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς την αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Χαράτσι και στα αγροτεμάχια - Η εφημερίδα γράφει ότι "φορολόγηση κάθε σπιθαμής ελληνικής γης απαιτεί η τρόικα, χωρίς να βρίσκει αντιστάσεις στα επίσημα όργανα της Πολιτείας. Ετσι, προτείνει να φορολογηθούν αγροτεμάχια που υπάρχουν σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια".

ΕΘΝΟΣ: Στάση... μισθών από 150.000 επιχειρήσεις - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "εφιαλτικό τοπίο διαμορφώνεται στην αγορά εργασίας. Στις 150.000 υπολογίζονται οι επιχειρήσεις που καθυστερούν περισσότερο από τρεις μήνες να καταβάλουν τους μισθούς στους εργαζομένους. Οι εταιρείες που εξοφλούν με συνέπεια το ανθρώπινο δυναμικό τους αποτελούν μικρή μειοψηφία. Διαστάσεις έχει πάρει και η ανασφάλιστη απασχόληση".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Και ο Παΐσιος προείδε στο Ανατολικό Αιγαίο την απαρχή του ελληνοτουρκικού πολέμου...- Η εφημερίδα γράφει ότι "«Οι Τούρκοι έχουν κάνει πολλά και έχουν τα κόλλυβα στο ζωνάρι τους»-! Εννοώντας δηλ. ότι λόγω των εγκλημάτων τους δεν θα αργήσει η μέρα, κατά την οποία θα διαλυθούν... Αποκαλύπτουμε, λοιπόν εδώ ότι αυτά τα είπε ο Παΐσιος σε έναν Ψευτοέλληνα αξιωματικό του Ελληνικού Στρατού, ο οποίος όμως στην πραγματικότητα ήταν... Τούρκος μυστικός πράκτορας!!!"».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τεκμήρια και φόροι σε αυθαίρετα-ημιυπαίθριους - Η εφημερίδα γράφει ότι "φορολογικές αδικίες σε βάρος των νομοταγών πολιτών, τις οποίες αδυνατεί ή δεν επιθυμεί να αποκαλύψει στην κοινή γνώμη η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, κρύβουν οι ευνοϊκές φορολογικές ρυθμίσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος για την «τακτοποίηση» των αυθαίρετων χώρων κατοικιών, που έχουν ήδη ψηφιστεί και ισχύουν".

ΕΣΤΙΑ: Η οικονομία σε απόλυτο τέλμα - Η εφημερίδα τονίζει ότι "η ύφεσις έχει φθάσει σε ποσοστό 7% ετησίως και ο αριθμός των ανέργων έχει προ πολλού υπερβή το εκατομμύριο. Οι προσδοκίες του κόσμου είναι αρνητικές και οι προοπτικές της οικονομίας δυσοίωνες".

Η ΑΥΓΗ: Προεκλογικά στρατόπεδα συγκέντρωσης - Σύμφωνα με την εφημερίδα "ψηφοθηρούν με την ασφάλεια, ταυτίζοντας ουσιαστικά την εγκληματικότητα με τους μετανάστες. 30 στρατόπεδα κράτησης αλλοδαπών εξήγγειλε ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης. Για τους μετανάστες συζητάει ο Αντ. Σαμαράς σε Ισπανία και Πορτογαλία".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Οδηγός για το Ε1. Ποιά λάθη να αποφύγετε". - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "λάθη είτε από απροσεξία είτε από άγνοια παρατηρούνται κάθε χρόνο στις φορολογικές δηλώσεις που υποβάλλονται από τα φυσικά πρόσωπα, με αποτέλεσμα οι φορολογούμενοι να αναγκάζονται να υποβάλλουν στην εφορία συμπληρωματικές δηλώσεις ή ακόμη και να πληρώνουν πρόστιμα".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Σχέδιο για 30 κέντρα λαθρομεταναστών - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τη χωροθέτηση 30 κέντρων κλειστής φιλοξενίας παράνομων μεταναστών, τρία σε κάθε μία από τις δέκα διοικητικές περιφέρειες της ηπειρωτικής χώρας, φιλοδοξεί να καταθέσει άμεσα η ηγεσία του υπ. Προστασίας του Πολίτη".

Η ΝΙΚΗ: 3 βήματα γα να μειώσετε το νοίκι στο μισό - Η εφημερίδα γράφει ότι "πάγια τακτική αποτελεί πλέον η διαπραγμάτευση ιδιοκτήτη-ενοικιαστή για τη μείωση των ενοικίων στις εμπορικές μισθώσεις, καθώς τα οικονομικά των ελληνικών νοικοκυριών φαίνεται πως έχουν φτάσει στα όριά τους".

Ο ΛΟΓΟΣ: Πως θα γίνει το νέο «ψαλίδισμα» στις επικουρικές - Σύμφωνα με την εφημερίδα "αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2012 μειώνονται οι επικουρικές συντάξεις, σύμφωνα με επείγον έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων προς τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης αρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Εμποδίστε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών - Η εφημερίδα αναφέρει ότι "η απόφαση της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, με τη σύμφωνη γνώμη ή ανοχή των κομμάτων και περιφερειαρχών του κεφαλαίου, σύμφωνα με τη χθεσινή σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, να δημιουργήσει 30 στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών σε 10 περιφέρειες της χώρας, αρχίζοντας από τη Νεάπολη Κοζάνης, πρέπει να συναντήσει τη σθεναρή αντίσταση του λαού".

ΤΑ ΝΕΑ: Προεκλογικό Θέατρο με τα αυθαίρετα - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε προεκλογικές σκιαμαχίες επιδίδονται ΝΔ και ΠΑΣΟΚ: αποσύρθηκε, για να επανέλθει... μετά τις εκλογές, το τεκμήριο για υπόγεια και σοφίτες νομιμοποιημένων αυθαιρέτων, ενώ η ΝΔ προχώρησε σε καταγγελίες για προσλήψεις, τις οποίες όμως είχε ζητήσει ο υπουργός της Μάκης Βορίδης!".

City Press: Επιχείρηση-«σκούπα» με αποκέντρωση - Σύμφωνα με την εφημερίδα "τη δημιουργία 30 κλειστών κέντρων φιλοξενίας παράνομων μεταναστών σε 10 Περιφέρειες -πλην αυτών της Κρήτης, του Ιονίου και των νησιών του Αιγαίου- εξήγγειλε ο υπ. Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδης κατά τη χθεσινή συνεδρίασή του με περιφερειάρχες, δημάρχου, κυβερνητικούς αξιωματούχους και την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ".

Metro: Σχέδιο δράσης για το μεταναστευτικό - Η εφημερίδα τονίζει ότι "τη δημιουργία 30 κέντρων φιλοξενίας λαθρομεταναστών σε όλη τη χώρα ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Χίλια άτομα θα απασχολούνται στο καθένα. Αντιδράσεις από περιφερειάρχες και κόμματα".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: «Ρήγμα» στη συναίνεση για φορολογικές αλλαγές - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "στον τομέα της φορολογίας θα επικεντρωθεί η προεκλογική αντιπαράθεση των δύο μεγάλων κομμάτων. Χθες διεκόπη οριστικά ο πολιτικός διάλογος για την κατάρτιση των βασικών αξόνων του νέου φορολογικού νομοσχεδίου και οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από την κυβέρνηση που θα προκύψει από την επικείμενη εκλογική αναμέτρηση".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Σύγχυση με τα ακίνητα - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σύγχυση σε εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων που «τακτοποίησαν» κλειστούς ημιυπαίθριους χώρους είτε έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση των αυθαιρέτων προκαλούν οι παλινωδίες του υπουργείου Οικονομικών όσον αφορά τη φορολογική μεταχείριση των συγκεκριμένων χώρων".

ΚΕΡΔΟΣ: Πρόγραμμα «30 ημερών» - Η εφημερίδα γράφει ότι "μπορεί η ακριβής ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών να παραμένει ανοικτή, πλην όμως οι προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης - ουσιαστικά το πρόγραμμα των «30 ημερών» - παίρνουν αυτήν την εβδομάδα την οριστική τους μορφή σε ό,τι αφορά τις γενικές αρχές του εθνικού φορολογικού συστήματος".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Ετοιμη να σκάσει τον Ιούνιο η βόμβα του ασφαλιστικού - Η εφημερίδα τονίζει ότι "«Ωρολογιακή βόμβα» για την κυβέρνηση, που θα προκύψει από τις επικείμενες εθνικές εκλογές, θα αποτελέσει η ανάγκη νέου ασφαλιστικού, το οποίο θα πρέπει να περιληφθεί στα μέτρα της διετίας 2013 - 2014, που θα πάρουν την τελική μορφή τον Ιούνιο".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου