Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 29/3/2012


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 29/3/2012

Στην ποινή φυλάκισης 26 χρόνων που επιβλήθηκε χθες σε γυναικολόγο από τη Λάρνακα, για βιασμό και άσεμνες επιθέσεις κατά ασθενών του, αναφέρονται στο σύνολό τους οι εφημερίδες σήμερα. Αλλα θέματα που προβάλλει ο Τύπος σήμερα είναι η επιστολή του Τ/κ ηγέτη προς τον ΓΓ του ΟΗΕ, οι νέες συλλήψεις για την απάτη σε κάποια πρατήρια βενζίνης, οι δηλώσεις του Προέδρου για το Κυπριακό, οι καταγγελίες Τ/κ από το βήμα της Ευρωβουλής σε σχέση με τον εποικισμό, τα κτήματα που ζητά το Κράτος από την Εκκλησία και το συνέδριο του Economist στην Αθήνα για την ενέργεια.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Επιστολή – δέλεαρ για Διεθνή Διάσκεψη» γράφει ότι σύμφωνα με πληροφορίες της, ο Τ/κ ηγέτης Ν. Ερογλου αναφέρει σε επιστολή του προς τον ΓΓ του ΟΗΕ ότι αν ο ΓΓ συγκαλέσει πολυμερή διάσκεψη ο ίδιος είναι έτοιμος να δεχθεί τη διασταυρούμενη ψήφο για εκλογή των προέδρων όπως προτείνει ο Δ. Χριστόφιας και ότι θα είναι πολύ εποικοδομητικός στο περιουσιακό. Αλλού, γράφει ότι έγιναν νέες συλλήψεις για το κύκλωμα της βενζίνης, ενώ αναζητούνται και άλλα πρόσωπα. Η εφημερίδα αναφέρει ακόμη ότι παρουσιάστηκε χθες το Γενικό Σύστημα Υγείας μετά από 20 χρόνια διεργασιών με «αβέβαιο μέλλον».

«Η Σημερινή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Με 26 χρόνια φυλακή ‘πληρώνει τη διαστροφή του’» γράφει ότι τη μεγαλύτερη ποινή φυλάκισης που επιβλήθηκε ποτέ στα δικαστικά δρώμενα της Κύπρου σε ό,τι αφορά σεξουαλικής φύσεως αδικήματα θα εκτίσει ο 57χρονος γυναικολόγος Στέλιος Στυλιανού από τη Λάρνακα. Αλλού, γράφει ότι ο Επίτροπος για τη Διεύρυνση Στέφαν Φούλε δήλωσε ότι δεν υπάρχει σχέδιο Β’ για το Κυπριακό, αλλά άφησε ανοικτή την επιλογή της διεθνούς διάσκεψης. Εξάλλου, η εφημερίδα, αναφερόμενη στο συνέδριο του Economist στην Αθήνα για την ενέργεια γράφει ότι επανασχεδιάζουν τον ευρωπαϊκό ενεργειακό χάρτη στην Αθήνα.

Η εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» με τίτλο «Το κράτος ζητά από Εκκλησία» γράφει ότι κτήματα αξίας 206 εκατ. ευρώ ζητά το κράτος από την Εκκλησία. Η Κυβέρνηση, αναφέρει, μετά την οριστικοποίηση της συμφωνίας για τον τρόπο φορολόγησης της Εκκλησίας, προωθεί προς επίλυση το θέμα της μεταβίβασης από την Αρχιεπισκοπή περίπου 15.564 στρεμμάτων γης με βάση συμφωνία που εκκρεμεί από το 1971. Αλλού, γράφει ότι η Κύπρος σύμφωνα με την Eurostat, είναι πρώτη στην ΕΕ στην παραγωγή αστικών αποβλήτων με 760 κιλά ανά άτομο με μέσο όρο στην ΕΕ τα 502 κιλά. Επίσης, ο «Φ» γράφει ότι ακριβότερα ενδεχομένως να αγοράζουν οι ασθενείς δεκάδες φάρμακα, για τα οποία το Υπουργείο δεν καθόρισε ακόμη τις τιμές.

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Κραυγή αγωνίας» γράφει ότι κραυγή αγωνίας έστειλαν από τις Βρυξέλλες προοδευτικοί Τ/κ, σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στην Ευρωβουλή από την Ομάδα της Αριστεράς (GUE/NGL) και στην παρουσία του ΓΓ του ΑΚΕΛ Α. Κυπριανού. Οι Τ/κ αναφέρει, προειδοποιούν ότι στόχος της πολιτικής της Αγκυρας είναι η εξαφάνιση των Τ/κ μέσω του εποικισμού. Αλλού, η εφημερίδα αναφέρεται σε δηλώσεις του Προέδρου Χριστόφια, ο οποίος είπε ότι αν η Τουρκία συνεχίσει να εκβιάζει δεν θα ενταχθεί στην ΕΕ. Επίσης, η «Χ» γράφει ότι ο Υπουργός Εμπορίου Ν. Συλικιώτης ανέφερε στο συνέδριο του Economist στην Αθήνα, ότι η Κίνα επέδειξε ενδιαφέρον για κατασκευή τερματικού υγροποίησης φυσικού αερίου.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» με τίτλο «Οργή, αποστροφή και απέχθεια» αναφέρεται στην υπόθεση του γυναικολόγου στην Αραδίππου, ο οποίος είχε διαπράξει πληθώρα σεξουαλικών αδικημάτων εις βάρος ασθενών του. Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο που συνεδρίασε στη Λάρνακα τού επέβαλε ποινή φυλάκισης 26 χρόνων. Σε άλλο της θέμα η εφημερίδα γράφει ότι σύμφωνα με έρευνα επιστημόνων, μόνο στον γαλαξία μας ενδεχομένως να υπάρχουν δισεκατομμύρια κατοικήσιμοι πλανήτες. Προβάλλει επίσης φωτογραφία από μια εκδήλωση σε ιστορικό χωριό της Ουγγαρίας, κατά την οποία παρουσιάστηκαν πασχαλινά έθιμα.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου