Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 23/3/2012


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 23/3/2012

Ο κυπριακός Τύπος προβάλλει πρωτοσέλιδα την πορεία των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, την αντίδραση των οπαδών του ΑΠΟΕΛ όταν δεν μπόρεσαν να προμηθευτούν εισιτήρια για τον αγώνα ΑΠΟΕΛ και Ρεάλ Μαδρίτης για το Τσάμπιονς Λιγκ και την αλλαγή σκυτάλης στο Υπουργείο Οικονομικών. Αναφέρεται, επίσης, στη διαμαρτυρία των νέων για την επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης στα 64, σε άρθρο της τέως Υπουργού Εμπορίου Πραξούλας Αντωνιάδου, η οποία κάνει λόγο για δολοφονία χαρακτήρων από το σύστημα, ενώ προβάλλεται και η διανομή χθες δωρεάν χαλουμιών και γάλακτος έξω από το Προεδρικό Μέγαρο.

Η «Αλήθεια», υπό τον τίτλο «Πραξούλα: Με δολοφόνησε το σύστημα», γράφει ότι τρεις μέρες μετά την εκδίωξή της από την Κυβέρνηση Χριστόφια, με καταγγελτικό άρθρο επιστρέφει τα πυρά που δέχεται η τέως Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Πραξούλα Αντωνιάδου η οποία κάνει λόγο για «δολοφονία χαρακτήρων από το σύστημα», το οποίο προστατεύει «τα κεκτημένα του όταν νιώσει ότι αυτά απειλούνται». Αναφέρει αλλού ότι ο «μακελάρης της Τουλούζης» πήδηξε από το παράθυρο βάζοντας τέρμα στη ζωή του όταν η γαλλική αστυνομία έκανε έφοδο στο διαμέρισμα όπου βρισκόταν οχυρωμένος. Γράφει, επίσης, ότι ημερολόγιο για τις πράξεις του κρατούσε ο 56χρονος γυναικολόγος από την Αραδίππου. Η ποινή θα του επιβληθεί από το Κακουργιοδικείο την Τετάρτη, 28 Μαρτίου.

«Η Σημερινή» τιτλοφορεί το κύριο θέμα της «Σε μαύρη αγορά» και γράφει ότι ο πρωτοφανής παροξυσμός που παρατηρήθηκε τις τελευταίες ημέρες προς εξασφάλιση ενός εισιτηρίου για τον αγώνα του ΑΠΟΕΛ με τη Ρεάλ, που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τρίτη στο ΓΣΠ, κορυφώθηκε χθες. Αλλού αναφέρεται στη διαμαρτυρία του Φορέα κατά της αύξησης του ορίου αφυπηρέτησης έξω από τη Βουλή όπου φοιτητές, μαθητές, συνδικαλιστικές και εκπαιδευτικές οργανώσεις διαμαρτυρήθηκαν, ζητώντας την απόσυρση της πρότασης νόμου για επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης. Γράφει, επίσης ότι κυνηγοί πραγματοποίησαν χθες εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο για την αύξηση των ποινών για τη λαθροθηρία.

«Ο Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Καφετερία ναρκωτικών» γράφει ότι σε μεγάλη επιχείρηση για εξάρθρωση δικτύου που διοχέτευε ναρκωτικά στην περιοχή της Πάφου προέβη η Αστυνομία. Οκτώ άτομα που βρίσκονταν σε καφενείο στο Μούτταλο συνελήφθησαν μετά τον εντοπισμό 23 σκευασμάτων δόσεων-κάνναβης έτοιμα προς πώληση. Ο «Φ» γράφει επίσης ότι κλειστή θεωρείται η συμφωνία μεταξύ Hermes Airports και Far Eastern Phoenix Limited για τη μετατροπή του αεροδρομίου της Λάρνακας σε εκθεσιακό χώρο για προϊόντα 4000 εταιρειών από την Κίνα. Αλλού γράφει ότι κοσμοσυρροή σημειώθηκε χθες στο Προεδρικό Μέγαρο για τα δωρεά χαλούμια και γάλα που μοίραζαν οι αιγοπροβατοτρόφοι. Σήμερα θα έχουν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η «Χαραυγή» τιτλοφορεί το πρωτοσέλιδό της «Ηχηρό ΟΧΙ» και γράφει ότι ηχηρό όχι εισέπραξαν ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ από εκατοντάδες φοιτητές και νέους κατά της επέκτασης του ορίου αφυπηρέτησης στο 64ο έτος. Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού διαβεβαίωσε για τη στήριξη του κόμματός του, προσθέτοντας ότι το ΑΚΕΛ διαφωνεί ριζικά με την ουσία της πρότασης. Αλλού γράφει ότι ο Βάσος Σιαρλής αναλαμβάνει σήμερα τα ηνία του Υπουργείου Οικονομικών μετά την παραίτηση του Κίκη Καζαμία για λόγους υγείας. Η τελετή διαβεβαίωσης θα πραγματοποιηθεί στις 10 στο Προεδρικό Μέγαρο. Γράφει επίσης ότι σοβαρά ερωτηματικά εγείρονται από την όψιμη θέση του ΔΗΣΥ να ζητήσει να εγγραφεί θέμα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών για τις ευθύνες της Αστυνομίας για το Μαρί.

Η αγγλόγλωση «Cyprus Mail» υπό τον τίτλο «Πού πήγαν τα εισιτήρια» γράφει ότι χιλιάδες οπαδοί του ΑΠΟΕΛ απογοητεύτηκαν και εκνευρίστηκαν, αφού δεν βρήκαν εισιτήρια για τον αγώνα της ομάδας τους με τη Ρεάλ, έστω και αν πέρασαν τη νύκτα έξω από το στάδιο του ΓΣΠ. Γράφει επίσης ότι εντατικές διαβουλεύσεις διεξάγονταν μέχρι αργά για επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της Hermes Airports και της Far Eastern Phoenix για ενοικίαση του χώρου του παλιού αεροδρομίου Λάρνακας για 50 χρόνια. Αλλού γράφει ότι ο πιο καταζητούμενος άνδρας στην Αυστραλία συνελήφθη μετά από προσπάθειες επτά χρόνων να τον εντοπίσουν.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Αντίλογος», στο κύριο θέμα με τίτλο «Ο Χριστόφιας επαναδιεκδικεί» γράφει ότι τελικά ο κύβος ερρίφθη. «Ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα επαναδιεκδικήσει το πολιτειακό αξίωμα, αφού πρώτα ακολουθηθούν πιστά οι κομματικές διαδικασίες του ΑΚΕΛ, οι οποίες αναμένεται να κορυφωθούν νωρίς το καλοκαίρι». Αλλού αναφέρεται σε συνέντευξη του Υπουργού Αμυνας Δημήτρη Ηλιάδη ότι «αναπτύσσουμε σχέσεις και διασυνδέσεις με σοβαρές δυνάμεις στη βάση του διεθνούς δικαίου». Ο «Α» αναφέρεται επίσης σε ομιλία του Αργύρη Παπαναστασίου, του Προέδρου του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας, ο οποίος τόνισε ότι νερό υπάρχει αλλά χρειάζεται προσοχή.

Η εβδομαδιαία «Γνώμη» γράφει στο κύριο θέμα της με τίτλο «Εξωθεί στα άκρα ο Αναστασιάδης» ότι «προσχεδιασμένη ήταν και η τελευταία επίθεση της Πρωτοπορίας εναντίον της Προοδευτικής στην Πάτρα με αποτέλεσμα τον τραυματισμό φοιτητών». Εναυσμα, γράφει, η πρόσφατη επίσκεψη του Προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη στην Αθήνα «και η πύρινη ομιλία του σε εκδήλωση φοιτητών – οπαδών του». Αλλού αναφέρεται στις εσωκομματικές εκλογές στο ΔΗΣΥ για το χρίσμα του υποψηφίου για τις προεδρικές εκλογές και γράφει ότι το ένα τρίτο των μελών του Ανωτάτου δεν έδωσαν στο Νίκο Αναστασιάδη ψήφο εμπιστοσύνης και ότι η Ελένη Θεοχάρους ανέλαβε να ‘εμβολιάσει’ με διχοτομισμό το πρόγραμμά του». Γράφει επίσης ότι ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ έφεραν στα όρια τους τους νέους σχετικά με την επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης.

Το εβδομαδιαίο «Το κυπριακό Ποντίκι» τιτλοφορεί το κύριο θέμα του «Θράσος και υποψηφιότητα!» και γράφει ότι «το απύθμενο θράσος, η απροκάλυπτη κοροϊδία, η παραπλάνηση, η παρελθοντολογία, η χαριστική βολή στα ίχνη ενότητας του εσωτερικού μετώπου, η ομολογία ότι είναι αρεστός στους ξένους και η έμμεση εξαγγελία υποψηφιότητάς για τις προεδρικές εκλογές του 2013» ήταν τα χαρακτηριστικά της διάσκεψης Τύπου που έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας για το Κυπριακό. Αλλού γράφει ότι «άργησε αλλά κατάλαβε η Πραξούλα Αντωνιάδου τι έστι ΑΚΕΛ. Την εκμεταλλεύτηκαν και όταν δεν την είχαν ανάγκη, της τράβηξαν το χαλί κάτω από τα πόδια». Γράφει επίσης ότι όλο και περισσότερο εντατικοποιεί τις ενέργειες του ο πρώην ΥΠΕΞ Γιώργος Λιλλήκας για να είναι έτοιμος να εξαγγείλει την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές του 2013.

Η εβδομαδιαία «The Cyprus Weekly» με πρωτοσέλιδο τίτλο «Εξαντλούνται» γράφει ότι η διαδικασία του ΟΗΕ στις απευθείας διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό έχει φθάσει στο τελευταίο στάδιο, αφού οι ηγέτες έχουν μεγάλες διαφορές στο περιουσιακό και αυτό δεν ενθαρρύνει τη διαδικασία. Η εφημερίδα αναφέρεται επίσης στην πυρκαγιά στο εστιατόριο «Chateau Status» που βρίσκεται στη νεκρή ζώνη, το οποίο χρησιμοποιήθηκε από τα Ηνωμένα Εθνη για διπλωματία τύπου δείπνου. Αναφέρεται, επίσης, σε δηλώσεις του Προέδρου της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής Ουράνιου Ιωάννίδη ο οποίος είπε ότι η Κύπρος ενδέχεται να κερδίσει το πρώτο μετάλλιό της στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου