Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 15/3/2012


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 15/3/2012

Οι δηλώσεις του Προέδρου του Ομίλου Triple Five (555) Ναντέρ Γκερμεζιάν σε σχέση με το ενδιαφέρον του για επενδύσεις στην Κύπρο, ύστερα από συνάντησή του χθες με τον Πρόεδρο Χριστόφια, η υποβολή υποψηφιοτήτων από τους Νίκο Αναστασιάδη και Ελένη Θεοχάρους για το χρίσμα του υποψηφίου του ΔΗΣΥ για τις προεδρικές εκλογές, οι πληροφορίες περί ανασχηματισμού, η παράδοση των κατηγορητηρίων στους επτά από τους οκτώ κατηγορούμενους για την έκρηξη στη ναυτική βάση στο Μαρί, η υποβάθμιση των κυπριακών τραπεζών από τον οίκο αξιολόγησης Moody’s και η συμφωνία Εκκλησίας-κράτους για τη φορολόγηση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της Εκκλησίας, είναι τα κύρια θέματα που προβάλλουν στα πρωτοσέλιδά τους οι σημερινές εφημερίδες.

«Η Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Τάζουν λαγούς με πετραχήλια» γράφει πως ο Πρόεδρος της Triple Five ανακοίνωσε σχέδια του Ομίλου για επενδύσεις στην Κύπρο στους τομείς του τουρισμού, των τραπεζών, και της ενέργειας. Αλλού αναφέρεται στις δυο υποψηφιότητες, του Προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη και της ευρωβουλευτού Ελένης Θεοχάρους, για το χρίσμα του υποψηφίου του Δημοκρατικού Συναγερμού για τις προεδρικές εκλογές. Εξάλλου, γράφει πως παραδόθηκαν τα κατηγορητήρια στους επτά από τους οκτώ κατηγορούμενους για την έκρηξη στο Μαρί πλην του τέως αρχηγού της ΕΦ Πέτρου Τσαλικίδη, ο οποίος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και η επίδοση θα γίνει μέσω δικαστικής αρωγής.

«Η Σημερινή» με κύριο τίτλο «Και η Ελένη στον χορό» αναφέρεται στη διεκδίκηση του χρίσματος του υποψηφίου του ΔΗΣΥ για τις προεδρικές και από την Ευρωβουλευτή του κόμματος Ελένη Θεοχάρους. Στο δεύτερο της θέμα η εφημερίδα αναφέρεται στη χθεσινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πρόεδρο της Triple Five και τη δήλωση του Ναντέρ Γκερμεζιάν για επένδυση, μεταξύ άλλων, σε κυπριακά χρεόγραφα. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα αναφέρει πως ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moody’s υποβάθμισε τις κυπριακές τράπεζες, με αιτιολογικό τις προκλήσεις που δημιουργεί για αυτές το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων, αλλά και το δύσκολο μακροοικονομικό περιβάλλον σε Ελλάδα και Κύπρο.

«Ο Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Φεύγει ο Κίκης Καζαμίας» αναφέρεται σε επικείμενο ανασχηματισμό. Σύμφωνα με την εφημερίδα, από το κυβερνητικό σχήμα αποχωρεί ο Κίκης Καζαμίας λόγω της πρόσφατης περιπέτειας με την υγεία του, ενώ ο Νεοκλής Συλικιώτης θα μετακινηθεί στο Υπουργείο Εμπορίου. Επικρατέστερη για διάδοχή του είναι η Ελένη Μαύρου. Αλλού η εφημερίδα γράφει πως η εταιρεία Demstar, εισαγωγέας των ιαπωνικών αυτοκινήτων Honda, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, μέχρι το Πάσχα θα αναλάβει και την αντιπροσωπεία των γαλλικών αυτοκινήτων Peugeot. Σε άλλο θέμα αναφέρεται πως τους τελευταίους δυο μήνες το Υπουργικό ενέκρινε πωλήσεις τ/κ γης αξίας 32,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «23,6 εκ. ευρώ για πασχαλινό» αναφέρει πως την παραχώρηση πασχαλινού επιδόματος σε συνταξιούχους, δυσπραγούντες, μονογονεϊκές οικογένειες και λήπτες δημοσίου βοηθήματος, αποφάσισε χθες το Υπουργικό Συμβούλιο. Η δαπάνη ανέρχεται σε 23,6 εκατομμύρια ευρώ. Η εφημερίδα γράφει αλλού πως ο Πρόεδρος Χριστόφιας δήλωσε έτοιμος για να συνεχίσει τις συνομιλίες παράλληλα με την Προεδρία της ΕΕ απευθυνόμενος σε διευθυντικά στελέχη της δημόσιας υπηρεσίας. Σε άλλο θέμα αναφέρει πως το ΑΚΕΛ και το τ/κ ΡΤΚ, που συναντήθηκαν χθες, θα συνεχίσουν την προσπάθεια για να επιτευχθεί λύση.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” υπό τον τίτλο «Η Κύπρος ένα εξαιρετικό μέρος για επενδύσεις», αναφέρεται στη χθεσινή συνάντηση του Προέδρου του Ομίλου Triple Five (555) Ναντέρ Γκερμεζιάν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και στη δήλωση του κ. Γκερμεζιάν πως η Κύπρος είναι μια από τις καλύτερες χώρες για επενδύσεις σήμερα και πως ο όμιλος ενδιαφέρεται για επενδύσεις στην Κύπρο, όπως στον τραπεζικό τομέα και στην αγορά κρατικών ομολόγων. Αλλού η εφημερίδα αναφέρει πως αρχαιότερη αγγλόγλωσση εγκυκλοπαίδεια που εξακολουθεί να εκδίδεται, η Μπριτάνικα, θα εκδίδεται πλέον μόνο ηλεκτρονικά. Αλλού γράφει πως ο Υπουργός Οικονομικών Κίκης Καζαμίας ανακοίνωσε χθες πως το κράτος έχει φθάσει σε προκαταρκτική συμφωνία με την Εκκλησία σε σχέση με τη φορολόγηση της τελευταίας.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου