Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Επισκόπηση τύπου 26/3/2012


Επισκόπηση τύπου 26/3/2012

Η αύξηση στο τιμολόγιο της ΔΕΗ, οι μειώσεις στο ΕΚΑΣ, οι μειώσεις που έρχονται στα εκπαιδευτικά ιδρύματα και οι αλλαγές που γίνονται στα τεκμήρια είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Το Δημόσιο χάνει 2,5 δισ.κάθε χρόνο!...από τη μη αξιοποίηση των 97.860 ακινήτων του! - Η εφημερίδα γράφει ότι "αν ποτέ διερωτηθείτε τι εστί δημόσια περιουσία και πως αυτή αξιοποιείται, το πιθανότερο είναι να μη λάβετε ποτέ απάντηση. Ενας λόγος είναι ότι το ελληνικό κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς τον αριθμό των ακινήτων που κατέχει. Απλώς τα υπολογίζει σύμφωνα με παλαιότερη απογραφή γύρω στα 97.860 ".

ΑΥΡΙΑΝΗ: Βγείτε τώρα από το ευρώ  και υποτιμήστε κατά 50% το νέο εθνικό νόμισμα - Η εφημερίδα τονίζει ότι "χρηματοδοτικό κενό 67 δισεκατομμυρίων ευρώ θα αντιμετωπίσει η Ελλάδα το 2014, σύμφωνα με το ΔΝΤ Για να επιστρέψει η Ελλάδα στην ανάπτυξη προτείνουν την έξοδο από το ευρώ ως λύση σωτηρίας οι ειδικοί του ταμείου ".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Ομερτά για Siemens - Η εφημερίδα αναφέρει ότι "Πρωτοφανές θράσος Βενιζέλου που (ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σπεύδει να προστατεύσει τον "στρατηγό" Τσουκάτο για το 1.000.000 μαύρα μάρκα. Ταραχή (πάλι) στην Ιπποκράτους από την αποκάλυψη της Κυριακάτικης Δημοκρατίας".

ΕΘΝΟΣ: Σε 85 σχολές μειώνονται φέτος οι εισακτέοι - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τη δραστική μείωση του αριθμού των εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας. Αν και ο τελικός αριθμός θα ανακοινωθεί λίγο πριν από τις Πανελλαδικές Εξετάσεις του Μαΐου, βέβαιο θεωρείται πως θα είναι ο μικρότερης της τελευταίας δεκαετίας. Περικοπές ζητούν και τα ίδια τα Πανεπιστήμια".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Χειροπέδες σε συνεργάτες της Ελεύθερης Ώρας! - Σύμφωνα με την εφημερίδα "Το έγκλημά τους ήταν ότι κρατάγανε ελληνικές σημαίες και θέλησαν να παρακολουθήσουν την παρέλαση. Παπούλια, Παπαδήμο και Χρυσοχοΐδη να χαίρεστε τη... ψευδοδημοκρατία σας".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Η τρόικα ισοπεδώνει ΕΚΑΣ και κοινωνικά επιδόματα - Η εφημερίδα γράφει ότι "έρχεται νέο πακέτο επώδυνων μέτρων ύψους 11,5 δισ.ευρώ. Προς κατάργηση οι κοινωνικές παροχές για χαμηλοσυνταξιούχους, τρίτεκνους, πολύτεκνους, ανάπηρους και ανέργους. Θα... αντικατασταθούν από ένα "επίδομα φτώχειας" που θα χορηγείται μόνο σε όσους έχουν πολύ χαμηλό εισόδημα".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Τεκμήρια. Οι έξι παγίδες και πως να τις αποφύγετε - Η εφημερίδα αναφέρει ότι "δάνεια από συγγενείς, τραπεζικά δάνεια, πώληση περιουσιακών στοιχείων, καθώς και γονική παροχή ή δωρεά χρηματικών ποσών μπορεί να αποδειχθούν σωτήρια για τους φορολογουμένους που θέλουν να αποφύγουν την παγίδα των τεκμηρίων".

ΤΑ ΝΕΑ: Ηλεκτροσόκ! Εως 30% πάνω για ρεύμα - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αντιμέτωποι με υψηλές αυξήσεις στο ρεύμα που φτάνουν έως και το 30% βρίσκονται πολλοί καταναλωτές της ΔΕΗ, καθώς οι υψηλές κλιμακωτές χρεώσεις στις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας "τιμώρησαν" όσους στράφηκαν φέτος στο κλιματιστικό και γύρισαν την πλάτη στο πετρέλαιο θέρμανσης".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου