Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 26/3/2012


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 26/3/2012

Η απάτη με τους ”πειραγμένους” μετρητές πρατηρίων καυσίμων είναι το θέμα που προβάλλεται σήμερα στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου. Προβάλλεται επίσης το β’ μέρος της συνέντευξης του Προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη και η τακτική της αποστολής μηνυμάτων από τα πολιτικά κόμματα προς εν δυνάμει εταίρους τους για τις προεδρικές εκλογές.

Η ”Αλήθεια”, στο κύριο της θέμα με τίτλο ”Τι μας ενώνει με τα άλλα κόμματα”, παρουσιάζει το β’ μέρος της συνέντευξης του Προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος δηλώνει ότι το ομόφωνο ανακοινωθέν του Εθνικού Συμβουλίου του Σεπτεμβρίου του 2009 μπορεί να αποτελέσει τη βάση για συνεργασία των κομμάτων στις προεδρικές εκλογές. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα γράφει ότι μετά τους αιγοπροβατοτρόφους, σειρά των αγελαδοτρόφων να συγκεντρωθούν έξω από το Προεδρικό Μέγαρο για να διαμαρτυρηθούν για τις αναλογικές του γάλακτος στο χαλούμι. Αναφέρεται επίσης στην αύξηση κατά 5% των ταξιδίων των Κυπρίων στο εξωτερικό για το Φεβρουάριο, την οποία αποδίδει στις επιτυχίες του ΑΠΟΕΛ στο Τσάμπιονς Λιγκ.

”Η Σημερινή” στεγάζει το κύριο της θέμα υπό τον τίτλο ”Κομπίνα Ολκής” και γράφει ότι δίκτυο εξαπάτησης των καταναλωτών καυσίμων προσπαθεί να εξαρθρώσει η Αστυνομία μετά τον εντοπισμό ”πειραγμένων” μετρητών και αντλιών σε τρία πρατήρια βενζίνης στη Λευκωσία, τη Λάρνακα και την Πάφο. Αλλού γράφει ότι διασταύρωσαν τα ξίφη τους Νίκος Αναστασιάδης και Πρόεδρος Χριστόφιας, ο οποίος σχολιάζοντας συνέντευξη του Προέδρου του ΔΗΣΥ μίλησε για ”θλιβερό κατάντημα” και μεταμορφώσεις. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι η γεώτρηση στο οικόπεδο 12 και η ανεύρεση φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ θα βρεθεί στο επίκεντρο του συνεδρίου του Ecomist στην Αθήνα την Τετάρτη.

Υπό τον τίτλο ”Τακτική μηνυμάτων”, ”Ο Φιλελεύθερος” γράφει στο κύριο του θέμα ότι την τακτική αποστολής μηνυμάτων προς εν δυνάμει εταίρους για τις προεδρικές εκλογές επιλέγουν να στέλνουν τα πολιτικά κόμματα την ώρα που οι επαφές και οι συναντήσεις διαδέχονται η μια την άλλη. Αλλού αναφέρει ότι με πανηγυρικές δοξολογίες και παρελάσεις παλαιών πολεμιστών, μαθητών κολλεγίων, γυμνασίων, λυκείων και τμημάτων της ΕΦ ο κυπριακός ελληνισμός τίμησε και φέτος την επέτειο της 25ης Μαρτίου, με τον Πρόεδρο Χριστόφια να στέλλει μήνυμα αλληλεγγύης στην Ελλάδα. Σε άλλη είδηση γράφει ότι ο νέος Υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλής αναμένεται να συναντηθεί την ερχόμενη εβδομάδα με το Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Αθανάσιο Ορφανίδη, με αντικείμενο το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Η ”Χαραυγή”, υπό τον τίτλο ”Ξετυλίγουν το νήμα”, γράφει στο κύριο της θέμα ότι ξετυλίγεται το νήμα της απάτης με τα καύσιμα σε βάρος του καταναλωτικού κοινού, ενώ εκ πρώτης όψεως φαίνεται ότι οι διαστάσεις της πρωτοφανούς υπόθεσης είναι άγνωστες. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας διέψευσε δημοσιεύματα ότι οι τοποθετήσεις του στη συνέντευξη Τύπου την περασμένη Τετάρτη αποτελούν εξαγγελία υποψηφιότητας για τις προεδρικές εκλογές και πρόσθεσε ότι ο ίδιος θα αναλύσει το κατά πόσον θα επιδείξει ενδιαφέρον. Γράφει επίσης ότι ο Υπουργός Υγείας Σταύρος Μαλάς δηλώνει πως η ταυτοποίησης λειψάνων των αγνοουμένων είναι κυπριακή υπόθεση και πρέπει να παραμείνει σε κυπριακά χέρια.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου