Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Επισκόπηση τύπου 23/3/2012


Επισκόπηση τύπου 23/3/2012

Η φοροεπιδρομή στα δηλωμένα αυθαίρετα, το φούσκωμα του ελλείματος από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τα έκτακτα μέτρα ασφαλείας για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου  και η δημοσκοπική πτώση της ΝΔ είναι μερικά από τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Με πολυνομοσχέδιο - "σκούπα" που κατατέθηκε στη Βουλή ΦΟΡΟ-ΣΟΚ από το υπόγειο ως τη σοφίτα - Η εφημερίδα γράφει ότι "Τεκμήριο 40 ευρώ το τετραγωνικό για τους βοηθητικούς χώρους που νομιμοποιήθηκαν"

ΑΥΡΙΑΝΗ: Έγκλημα εκ προμελέτης το φούσκωμα του ελλείμματος από Παπακωνσταντίνου και Γιωργάκη - Η εφημερίδα τονίζει ότι "υπόμνημα - φωτιά από τον πρώην υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Παπαθανασίου.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Η χαρά του ληστή και του εκβιαστή! - Η εφημερίδα αναφέρει ότι "Θα ανεβάζουν στο Διαδίκτυο (σε κοινή θέα) τα "πόθεν έσχες" 17 κατηγοριών (δικαστών, εισαγγελέων, γιατρών ΕΣΥ, στελεχών ΔΕΚΟ, ΟΤΑ, τραπεζών αλλά και δημοσίων υπαλλήλων που μετέχουν σε επιτροπές αξιολόγησης"

ΕΘΝΟΣ: Παρέλαση με έκτακτα μέτρα ασφαλείας! - Η εφημερίδα αναφέρει ότι: "Συναγερμός σε όλη τη χώρα για την αποφυγή επεισοδίων. Σε κλοιό 7.000 αστυνομικών η πλατεία Συντάγματος. Μόνο με ειδικές άδειες η πρόσβαση κοντά στους επισήμους. Χωρίς εξέδρες σε πολλές πόλεις, υπό τον φόβο των εκτροπών".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ του ΣΑΒΒΑΤΟΥ: Να ποιος τιμωρεί τους Τούρκους Δολοφόνους των Ελλήνων!!! - Η εφημερίδα γράφει ότι "ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΛΜΟΣ: Νέες αναμφισβήτητες αποκαλύψεις!".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Πλαστογράφησαν έγγραφο της Ε.Ε. για να φουσκώσουν το έλλειμμα του 2009 - Η εφημερίδα σημειώνει: "Καταπέλτης το υπόμνημα Παπαθανασίου στην εξεταστική επιτροπή. Αποκαλύπτει ότι με αλχημείες και αβελτηρίες ο Παπακωνσταντίνου φόρτωσε με 10 δισ. ευρώ το έλλειμμα του 2009. Αποδεικνύει ότι οι απαντήσεις του "τσάρου του ΔΝΤ" ήταν όλες ψέματα. Ξεσκεπάζει το μεγάλο κόλπο με τα χρέη των νοσοκομείων".

ΕΣΤΙΑ: Οι Βρετανοί μειώνουν τους φόρους - Η εφημερίδα γράφει ότι "Προχθές ο Βρετανός ύπουργός Οίκονομικών Τζώρτζ Όσμπορν άνεκοίνωσε στήν Βουλή τών Κοινοτήτων την μείωση τού άνωτάτου συντελεστού τής φορολογίας είσοδήματος άπό 50% σέ 45%."

Η ΑΥΓΗ: Εκλογές θέλουν - δεν θέλουν - Η εφημερίδα αναφέρει ότι "Παιχνίδι με την ημερομηνία των εκλογών, παρ' ότι η κυβέρνηση ολοκλήρωσε τον "ειδικό σκοπό" της. Σήμερα συνάντηση Τσίπρα με Παπαδήμο, που εκφράζει επιφυλάξεις για την ημερομηνία, ενώ έχουμε μπει ουσιαστικά στην προεκλογική περίοδο".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Αυθαίρετα. Διαγραφή προστίμων αλλά και ένταξη στα τεκμήρια - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τη διαγραφή των παλαιών προστίμων προβλέπονται στο νέο ΓΟΚ.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Απελευθέρωση επενδύσεων και αγοράς. Πιο ευέλικτο το fast track, πλήρες άνοιγμα κρουαζιέρας - Η εφημερίδα γράφει ότι: "Σημαντικά βήματα για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, την προσέλκυση επενδύσεων και την απελευθέρωση των αγορών γίνονται με το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, που κατατέθηκε στη Βουλή".

Η ΝΙΚΗ του ΣΑΒΒΑΤΟΥ: Χάσαμε το 40% της αξίας των σπιτιών μας - Η εφημερίδα αναφέρει ότι "Η αγορά ακινήτων βυθίζεται στην ύφεση και την κρίση. Φόροι, τεκμήρια κι έκτακτες εισφορές διαλύουν τα ακίνητα. Ποιες περιοχές έχασαν πάνω από 2.000 ευρώ ανά τετραγωνικό. Πίνακες με τις εμπορικές αξίες για νεόδμητες και παλιές κατασκευές.

Ο ΛΟΓΟΣ: Φορολογούν τώρα και τους ημιυπαίθριους - Η εφημερίδα γράφει ότι "Σοφίτες, πατάρια και υπόγεια τα οποία νομιμοποιήθηκαν με το νόμο περί αυθαιρέτων (ν.4014/2011) θα μετράνε στα τεκμήρια διαβίωσης ως βοηθητικοί χώροι με 40 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, όπως ορίζεται στο άρθρο 321 του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης που κατατέθηκε χθες στη Βουλή".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Λήστεψαν αποθεματικά νοσοκομείων κυβέρνηση - Τράπεζα Ελλάδας - Η εφημερίδα σημειώνει ότι ""Κούρεψαν" τα αποθεματικά του νοσοκομείου "’γιοι Ανάργυροι" 70%. Τεράστιες οι συνέπειες για το λαό"

Στο ΚΑΡΦΙ του Σαββατοκύριακου: Καταρρέει η δεξιά πολυκατοικία - Η εφημερίδα γράφει ότι: "Χρυσαυγίτες, "καμμένοι" και ΛΑΟΣ απειλούν τον Σαμαρά. Τρέμουν στη ΝΔ ακόμα και για την πρωτιά στις εκλογές".

ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ: Τεκμήρια και τα (πρώην) αυθαίρετα - Η εφημερίδα αναφέρει ότι: "Με 40 ευρώ το τετραγωνικό θα "μετρούν" κατά τον υπολογισμό του τεκμαρτού εισοδήματος οι σοφίτες, τα πατάρια και τα υπόγεια τα οποία νομιμοποιήθηκαν με τον τελευταίο νόμο για τα αυθαίρετα".

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13: Στο εξοχικό της στην Ωραία Ελένη ... Η Μαργαρίτα έβαλε συρματόπλεγμα δύο μέτρα από το κύμα

Press time: Η αρρώστια της Υγείας - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "Σταγόνα στον Ωκεανό" όσα αποκαλύπτει το υπουργείο. Ταρίφες-Προμήθειες-Μεσάζοντες- "Ληστείες". "Τεράστια ανοχή - Θέλει ξαναχτίσιμο η Ελλάδα"

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ Παρασκευή-Κυριακή: Επιστροφές ΦΠΑ 3 δισ. - Η εφημερίδα τονίζει ότι ""Ξεπαγώνουν'' οι πληρωμές από το τέλος Μαρτίου - "Ζεστό χρήμα" στην αγορά. Με επετηρίδα που θα παρακολουθείται ηλεκτρονικά χωρίς τη δυνατότητα παρεμβάσεων, η λίστα των δικαιούχων επιστροφής ΦΠΑ. Δειγματοληπτικοί έλεγχοι στις εταιρείες που λαμβάνουν επιστροφή. Οι μηνιαίες καταβολές θα ακολουθούν τη διακύμανση της απόδοσης των εισπράξεων από ΦΠΑ. Φραγή στη συναλλαγή με τις φορολογικές αρχές, που έως τώρα εισέπρατταν "γρηγορόσημο" από 10%-20%. Ξεμπλοκάρουν οι πληρωμές σε χιλιάδες επιχειρήσεις στις οποίες το Δημόσιο οφείλει επιστροφές ΦΠΑ για πάνω από δύο χρόνια".

Η ΑΞΙΑ Παρασκευή-Κυριακή: Ο Σόρος, τα φιλέτα του Δημοσίου -  "Πως βρέθηκε μία κυπριακή εταρεία να είναι ο μοναδικός σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ. Ο ρόλος του Μητρόπουλου και οι υπόγειες διαδρομές! Ο Μ. Καμπουρίδης, Η Dolphin Capital και η Axia Ventures. Οι ιδιωτικοποιήσεις, ο Παπαδήμος και η νέα Διαπλοκή. Η απόλυση της HOULIHAN LOKEY, που δεν ήθελε να ξεπουληθεί δημόσια περιουσία, και οι ... δικαιολογίες. Το πάρτι εκατομμυρίων με τις συμβάσεις ΤΑΙΠΕΔ, οι διαγωνισμοί-express και τα ερωτήματα. Η παρέλαση διεθνών οίκων και μεσαζόντων για τη μεγάλη πίτα των Αποκρατικοποιήσεων".

ΕΞΠΡΕΣ: Έκδοση εντός 45 ημερών της άδειας για επενδύσεις - Η εφημερίδα αναφέρει ότι "Γενίκευση του fast track προβλέπει το πολυνομοσχέδιο για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας".

ΚΕΡΔΟΣ: Δέκα αλλαγές στη φορολογία και νέο επιχειρηματικό τοπίο - Η εφημερίδα τονίζει ότι "Στα τεκμήρια υπόγεια και σοφίτες που τακτοποιήθηκαν. Θεσπίζεται νέα μορφή εταιρείας, η Ιδιωτική Κεφαλαιουχική".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Επανεκκίνηση επενδύσεων με σχέδιο σε πέντε βήματα - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "(πολυνομοσχέδιο) Προσαρμογές σε διάφορα πεδία με στόχο τη βελτίωση του κλίματος. Πέφτει στα 15 εκατ. το όριο fast track"

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου