Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 24/3/2012


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 24/3/2012

Η συμφωνία της Hermes Airports με την κινέζικη εταιρεία Far Eastern Phoenix Ltd. για την διαχείριση του χώρου του παλιού αεροδρομίου Λάρνακας, η ανάληψη των καθηκόντων του νέου Υπουργού Οικονομικών Βάσου Σιαρλή, η εφαρμογή της θερινής ώρας από τις 3 τα ξημερώματα της Κυριακής, η κλοπή στην βενζίνη από πρατηριούχους και τα επεισόδια μετά τον αγώνα ΑΠΟΕΛ- Ομόνοιας, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Η ”Αλήθεια” υπό τον τίτλο ”Αλλάζει ρότα το Ισραήλ” γράφει ότι την δημιουργία τερματικού υγροποίησης του φυσικού αερίου, για εξαγωγικούς σκοπούς, στην ισραηλινή επικράτεια, αντί στην Κύπρο, φέρεται να εισηγείται η επιτροπή Τζέμακ που έχει συστήσει η Κυβέρνηση Νετανιάχου. Σε άλλο θέμα γράφει ότι έξι κινητά βρέθηκαν στην κατοχή του ιερέα των Κεντρικών Φυλακών, που αντικαταστάθηκε από την Αρχιεπισκοπή. Γράφει επίσης ότι ο νέος Υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλής ανέλαβε χωρίς μισθό δίνοντας το παράδειγμα.

”Η Σημερινή” υπό τον τίτλο ”Ξεκίνησε το τρένο για την εφαρμογή του ΓΕΣΥ”, γράφει ότι την έναρξη της αντίστροφης μέτρησης, για την υλοποίηση του πολυαναμενόμενου Γενικού Σχεδίου Υγείας (ΓΕΣΥ), σήμανε χθες ο πρώην Πρόεδρος του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας και νυν Υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλής. Σε άλλο θέμα γράφει ότι τίθεται από αύριο τα ξημερώματα σε εφαρμογή η θερινή ώρα. Στις 03.00 τα χαράματα της Κυριακής, οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν κατά μια ώρα μπροστά. Αλλού γράφει ότι διέτρεξαν άμεσο κίνδυνο ένοικοι συγκροτήματος διαμερισμάτων στην Λάρνακα από πυρκαγιά που ξέσπασε σε καναπέ.

”Ο Φιλελεύθερος” υπό τον τίτλο ”Κλεψιά στη βενζίνη” γράφει ότι πρατηριούχοι εγκατέστησαν ηλεκτρονικό σύστημα, που έχει ευρεία χρήση στην Ελλάδα, μέσω του οποίου έβαζαν στα αυτοκίνητα λιγότερη βενζίνη από αυτήν που έδειχνε ο μετρητής και πλήρωναν οι πελάτες. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι οδηγίες για έναρξη πειθαρχικών ερευνών εναντίον ανώτερων αξιωματικών της ΕΦ, για ενέργειες ή και παραλείψεις που οδήγησαν στα γεγονότα της 11ης Ιουλίου στο Μαρί , έδωσε ο Αρχηγός του ΓΕΕΦ Αντιστράτηγος Στυλιανός Νάσης. Σε άλλο θέμα γράφει ότι χέρι βοηθείας για να ασκηθούν πιέσεις ζήτησε κατά τις επαφές του στις Βρυξέλες, ο Αλεξάντερ Ντάουνερ, ο οποίος ζητά λύση εντός τριμήνου.

Η ”Χαραυγή” υπό τον τίτλο ”Επένδυση μαμούθ” γράφει ότι σφραγίστηκε και με υπογραφές η πολλά υποσχόμενη συμφωνία της Hermes Airports με την κινέζικη εταιρεία Far Eastern Phoenix Ltd. για την διαχείριση του χώρου του παλιού αεροδρομίου Λάρνακας για 19 χρόνια με την δυνατότητα επέκτασης στα 50 χρόνια. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα αναφέρεται στην δημοσιογραφική διάσκεψη που παρέθεσε ο Υφυπουργός Προεδρίας για Ευρωπαϊκά θέματα Ανδρέας Μαυρογιάννης, ο οποίος είπε ότι ”μας ενδιαφέρει στο τέλος να φανεί ότι η Κύπρος είναι ένας σοβαρός, αξιόπιστος εταίρος”. Γράφει επίσης ότι μερίδα χούλιγκαν του ΑΠΟΕΛ επιτέθηκαν χθες σε φίλαθλο της Ομόνοιας και προσπάθησαν να τον κάψουν ζωντανό.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα ”Cyprus Mail” υπό τον τίτλο ”Οι πόλεμοι για το χαλούμι έρχονται σε τέλος” γράφει ότι λύθηκε ένα πρόβλημα που κρατούσε για παραπάνω από τρεις δεκαετίες. Σύμφωνα με την επιτευχθείσα συμφωνία, μέχρι τον ερχόμενο Ιούλιο, η ποσότητα του αιγοπρόβειου γάλακτος στην ποσόστωση για την κατασκευή χαλουμιών από τις βιομηχανίες γάλακτος θα είναι 35%. Από τον Ιούλιο μέχρι τον Νοέμβριο, η ποσότητα του αιγοπρόβειου γάλακτος θα κατέλθει στο 23%. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα γράφει ότι 2.8 εκ. μεταναστευτικά πουλιά στην Κύπρο. Αλλού γράφει ότι χθεσινή σύσκεψη στο Αρχηγείο Αστυνομίας συζητήθηκαν τρόποι για την αντιμετώπιση του αυξανόμενου αριθμών ληστειών σε τράπεζες.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου