Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Επισκόπηση Κυριακάτικου τύπου 4/3/2012


Επισκόπηση Κυριακάτικου τύπου 4/3/2012

Οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα για το νέο πακέτο μέτρων του Ιουνίου, οι μειώσεις μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, η ριζική αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος με καταργήσεις φορολογικών απαλλαγών και οι εκτιμήσεις του Τύπου για πιθανή ημερομηνία εκλογών είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής: "Κλειδώνουν οι εκλογές- Σενάρια συγκυβέρνησης" - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αλλαγή κλίματος διαπίστωσε ο κ. Λ. Παπαδήμος στις Βρυξέλλες αλλά και αγωνία για τις εκλογές και τη συνέχιση του προγράμματος σταθερότητας. Ο πρωθυπουργός κινείται με την εκτίμηση ότι όλες οι θεσμικές υποχρεώσεις που σχετίζονται με το PSI και τη δανειακή σύμβαση θα έχουν ολοκληρωθεί ως το τέλος Μαρτίου, οπότε ανοίγει ο δρόμος των εκλογών".

ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής: "Πόσο θα κοπεί ο μισθός σας- Μεγάλο ψαλίδι και στις συντάξεις" - Η εφημερίδα γράφει ότι "αλαλούμ έχει δημιουργήσει η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα και ριζική αλλαγή των εργασιών σχέσεων στη χώρα.

ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: "Θερινή επίθεση σε αποζημιώσεις και εφάπαξ" - Η εφημερίδα γράφει ότι "νέες, επώδυνες ανατροπές τον Ιούνιο προωθεί η τρόικα με περικοπές ή και κατάργηση του εφάπαξ και των αποζημιώσεων. Την ίδια ώρα, στο τραπέζι βρίσκεται η περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού, καθώς και των συντάξεων".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ της Κυριακής: "Πειραιώς Σεραφείμ-Ο Οικουμενισμός είναι ο τελευταίος Πρόδρομος του Αντίχριστου" - Η εφημερίδα γράφει ότι "Αγιος Ιουστίνος Πόποβιτς: "Ο Οικουμενισμός είναι κοινόν όνομα δια τους ψευδοχριστιανισμούς, δια τας ψευδοεκκλησίας της Δυτικής Ευρώπης".

Η ΕΠΟΧΗ: "Να τους πάρουμε με τις πατάτες!"Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με την απαραίτητη κατανόηση και ένα είδος αλληλεγγύης μεταξύ τους, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συμφώνησαν να γίνουν οι εκλογές τέλος Απριλίου ή αρχές Μαρτίου".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ερευνα ΣΔΟΕ στον Στρατό για νοθευμένα καύσιμα" - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το ΣΔΟΕ "μπαίνει" στις Ενοπλες Δυνάμεις. Ο λόγος; Για να ερευνήσει υπόθεση αλλοίωσης υγρών καυσίμων. Η εξέλιξη αυτή, όμως, δεν αποτελεί παρά την κορυφή της πυραμίδας όσων συμβαίνουν στην αγορά των πετρελαιοειδών".

Η ΝΙΚΗ: "Ποιοι και πώς φυγαδεύουν τα λεφτά στο εξωτερικό" - Η εφημερίδα γράφει ότι "βήμα-βήμα η διαδικασία που νομιμοποιεί τη "μετανάστευση" των καταθέσεων. Πώς μπορεί να ανοίξει ο οποιοσδήποτε λογαριασμό σε τράπεζα του εξωτερικού από την Ελλάδα".

Κυριακάτικη ΑΥΓΗ: "Μισθοί πείνας τιμές πολυτελείας" - Η εφημερίδα γράφει ότι "μόνιμος μηχανισμός διαρκούς μείωσης μισθών και δικαιωμάτων. Μαχαίρι 22% με 32% στους κατώτατους, 40% έως 50% στις κλαδικές αποδοχές αναδρομικά από 1η Φεβρουαρίου".

Κυριακάτικη ΑΥΡΙΑΝΗ: "Κλείδωσαν οι εκλογές για 6 Μαΐου" - Η εφημερίδα σημειώνει ότι " "κλειδώνει" η ημερομηνία των εκλογών μετά τη συμφωνία της Τρόικας με τον πρωθυπουργό Παπαδήμο να οδηγηθεί ομαλά η χώρα- μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων και την υπογραφή νέας δανειακής σύμβασης- στις κάλπες".

Κυριακάτικη Δημοκρατία: "Ο εφιάλτης επιστρέφει- Όνειρο θερινής νυκτός τον Ιούνιο 13ος και 14ος!" - Η εφημερίδα γράφει ότι "στην τελευταία διαπραγμάτευση με την τρόικα δώρα και επίδομα αδείας σώθηκαν. Σε 90 ημέρες θα κινδυνεύσουν σοβαρά".

Κυριακάτικος ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Τώρα ξεσηκωμός με το ΠΑΜΕ για αύξηση μισθών- υπογραφή Συμβάσεων" - Η εφημερίδα γράφει ότι "μάχη στους τόπους δουλειάς, στους κλάδους για να βάλουμε εμπόδια. Την Τετάρτη 7 Μάρτη κινητοποιήσεις για την ανεργία, τη μείωση των επιδομάτων, στα γραφεία του ΟΑΕΔ όλης της χώρας".

Ο ΛΟΓΟΣ της Κυριακής: "Αποταμιεύστε χρήματα μειώνοντας έξυπνα τα έξοδά σας" - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "φεύγουν τα λεφτά σας ανεξέλεγκτα και μένετε ταπί χωρίς να το καταλάβετε; Δείτε μερικά έξυπνα... κολπάκια για αποταμίευση και έξυπνη διαχείριση των χρημάτων σας!".

ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής: "Τους τρομάζει η Αριστερά!- Δεν άναψε τυχαία πράσινο φως για εκλογές η "τρόικα" ". - Η εφημερίδα γράφει ότι "και ο κίνδυνος της κοινωνικής έκρηξης, που μπορεί να μεταδοθεί σ' άλλες χώρες- Αλλά και οι διασπάσεις στα δύο μεγάλα κόμματα. Πανικός για την ύφεση στην Ευρώπη".

ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: "Ο άγνωστος πόλεμος για τα 6 δισ. ευρώ των φαρμάκων" - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η επιμονή της Τρόικας και του Ανδρέα Λοβέρδου για φθηνό φάρμακο και τα ανοιχτά "παράθυρα" του νέου νόμου. Οι μύθοι και οι αλήθειες για τα γενόσημα (φθηνά αντίγραφα) και οι επιπτώσεις τους στην υγεία μας".

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: "Μπλόκο της Εφορίας σε 300.000 καταθέτες για χρέη από 4.000 ευρώ" - Η εφημερίδα γράφει ότι "το ποσό των 4 δισ. ευρώ αναμένεται να κατασχέσει το Ελληνικό Δημόσιο από τους λογαριασμούς καταθέσεων χιλιάδων Ελλήνων πολιτών οι οποίοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στην Εφορία".

ΤΟ ΑΡΘΡΟ: "Παπαδήμος και μετά τις εκλογές; - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ο Λ. Παπαδήμος αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για το πολιτικό του μέλλον. Σενάρια για νέα πρωθυπουργική θητεία ή και ίδρυση νέου κόμματος".

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: "Εδώλιο για τους πρωταίτιους της κρίσης! - Η εφημερίδα γράφει "ο Φώτης Κουβέλης κάνει την έκπληξη με τα υψηλά ποσοστά και δηλώνει στο "Π" έτοιμος να κυβερνήσει. Ζητά εκλογές μέσα στον Απρίλιο, προβλέπει πολυκομματική Βουλή και δηλώνει ότι θα αναζητήσει πολιτικές ευθύνες για την τραγωδία μας".

REAL NEWS: "Η τρόικα καταργεί και το εφάπαξ!" - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στην ατζέντα των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους δανειστές για το νέο πακέτο μέτρων του Ιουνίου βρίσκονται η επιβολή πλαφόν στην αποζημίωση που καταβάλλεται με την απόλυση και νέο μαχαίρι σε μισθούς δημοσίου και ιδιωτικού τομέα".

FREE SUNDAY: "Εκλογές σε θολό τοπίο" - Η εφημερίδα γράφει ότι "παρασκηνιακές διεργασίες για μετεκλογική συνεργασία Σαμαρά-Βενιζέλου. Ευρωπαϊκές ανησυχίες για την κρίση του δικομματισμού και την άνοδο της Αριστεράς"

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ της Κυριακής: "Απώλειες σοκ σε μισθούς - επιδόματα"

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Ανατροπή στη φορολογία ακινήτων για έσοδα 2,3 δισ." - Η εφημερίδα γράφει ότι "με στόχο την είσπραξη εσόδων 2,3 δισ. ευρώ ετησίως το υπουργείο Οικονομικών δρομολογεί ανατροπή στο καθεστώς της φορολογίας των ακινήτων".

ΚΕΡΔΟΣ: "Ερχεται φορολογική ανατροπή" - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μείωση συντελεστών ΦΠΑ, μικρότερη φορολογία ερδών, ενιαίος φόρος στα ακίνητα, τέλος στις έκτακτες εισφορές, καθολικό "πόθεν έσχες", ισολογισμός εισοδημάτων, αντικειμενικά κριτήρια για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοτελής φορολόγηση ενοικίων, κατάργηση των φοροαπαλλαγών".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου