Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Επισκόπηση τύπου 1/3/2012


Επισκόπηση τύπου 1/3/2012

Η κατάργηση των συμβάσεων αορίστου χρόνου, το κίνημα για φθηνά τρόφιμα, η διαμάχη για τα φάρμακα και οι το Eurogroup που γίνεται σήμερα είναι τα θέματα που απασχολούν τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Καταργούνται οι συμβάσεις αορίστου χρόνου" - "Mείζονος σημασίας αλλαγές που ανατρέπουν πρακτικές δεκαετιών φέρνει στο χάρτη των εργασιακών σχέσεων που ισχύουν στο δημόσιο τομέα οι μεταρρυθμίσεις που σχεδιάζονται στα οργανογράμματα προσωπικού των κρατικών φορέων".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Ερχονται οι Ρώσοι" - "H μεγαλύτερη ρωσική τράπεζα VTB εξαγοράζει ποσοστό της Marfin, ενώ η Gazprom παίρνει θέση μάχης στο διαγωνισμό για τη ΔΕΠΑ".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Απάτη με τις πλάτες της τρόικας" - "Kοροϊδία με τις πλάτες της τρόικας. Την ώρα που το υπουργείο Οικονομικών υποτίθεται ότι κυνηγάει να αυξήσει τα έσοδά του, μεταφέρει τις προθεσμίες για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων ως τις 15 Ιουνίου. Πρόκειται για προεκλογικής μορφής ρύθμιση, που ανακουφίζει τους χειμαζόμενους φορολογουμένους, αλλά θα προκαλέσει μεγαλύτερη κατάρρευση στα έσοδα".

ΕΘΝΟΣ: "Κίνημα για φθηνά τρόφιμα" - "Διαστάσεις πανελλαδικού χαρακτήρα παίρνει το κίνημα για την εξασφάλιση συνθηκών που θα επιτρέψουν τη διάθεση στην αγορά φθηνών τροφίμων. Ομάδες εθελοντών αναλαμβάνουν δράση προκειμένου να παραμεριστούν οι μεσάζοντες, οι οποίοι επιβαρύνουν υπέρμετρα τις τιμές των αγαθών, σε μια χρονική περίοδο που η οικονομική κρίση οδηγεί τα νοικοκυριά σε δεινή θέση".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ποιοί και γιατί θέλουν τον ανεξάρτητο Τύπο στην Ελλάδα... νεκρό!" - "Οι «μεγάλοι» παίκτες στο χώρο των μίντια, που εκτός από εφημερίδες διαθέτουν τηλεοράσεις, ραδιόφωνα και κάθε είδους εταιρεία (κατασκευές, ενέργεια, σκουπίδια, τζόγος κλπ) που έχει... παρτίδες με το Δημόσιο, θέλουν να σβήσουν τους «μικρούς» ώστε να ελέγξουν πλήρως την πληροφόρηση που δίνεται στον ελληνικό λαό με αντάλλαγμα τις... χρυσές μπίζνες".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "2 αλλαγές «ασπιρίνη» για τους δανειολήπτες" - "Ποιά σχέδια είναι στο τραπέζι. 1. Οσοι δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τις δόσεις θα προσφεύγουν στο δικαστήριο χωρίς συνεννόηση με τις τράπεζες. 2. Από την ημέρα της προσφυγής θα πληρώνουν τη δόση που αντέχουν και το δικαστήριο θα αποφασίζει".

ΕΣΤΙΑ: "Η κοινωνία αντιδρά στον εξορθολογισμό" - "Το μεγαλύτερο τμήμα του νέου μνημονίου που υπερψηφίσθηκε από τα 2/3 των μελών της Βουλής αφορά στον εξορθολογισμό της ελληνικής οικονομίας και της εν γένει λειτουργίας του κράτους. Ομως η κοινωνία αντιδρά".

Η ΑΥΓΗ: "Ουρανοξύστες σε καμένη γη!" - "Φαραωνικά κτήρια και πολύ τσιμέντο, με στόχο να δοθούν «κίνητρα» για την αναθέρμανση της οικονομίας και με αποδέκτες πολυεθνικές κατασκευαστικές εταιρείες, Ελληνες μεγαλοκατασκευαστές, αλλά και μεγαλοϊδιοκτήτες, είναι η συνταγή που προβλέπει ο νέος ΓΟΚ που προωθείται για ψήφιση στη Βουλή".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Δημόσιο. Ποιοί θα λάβουν το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας" - "Θα καταβάλλεται με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι οι δικαιούχοι αυτού προσφέρουν υπηρεσία με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση σε ειδικότητες που δικαιολογούν την καταβολή του".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Αμεση ροή κονδυλίων Ε.Ε. για υποδομές μικρομεσαίους" - "Η επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, το συντομότερο δυνατόν, βρέθηκε στο επίκεντρο της μακράς συνάντησης που είχαν χθες, στις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Λουκάς Παπαδήμος και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουελ Μπαρόζο".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Ε1 παγίδα σε αυθαίρετα-ημιυπαίθριους" - "Χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, που έχουν ήδη υποστεί σοβαρές επιβαρύνσεις για να προχωρήσουν σε «τακτοποιήσεις» αυθαίρετων και ημιυπαίθριων χώρων, θα πιαστούν φέτος και στην παγίδα των «τσουχτερών» τεκμηρίων διαβίωσης, που έχουν αυξηθεί έως και κατά 37,5%, καθώς θα υποχρεωθούν να δηλώσουν στην εφορία τα πρόσθετα, «τακτοποιημένα» τετραγωνικά μέτρα των ακινήτων τους".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Πιέζουν για εποπτεία, αλλά..." - "Εντείνονται οι πιέσεις στην ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να δεχθεί να υπάρξει εποπτεία για την εφαρμογή του νέου μνημονίου. Ο πρόεδρος της Κομισιόν αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον Λουκά Παπαδήμο είπε ότι χρειάζεται ενίσχυση του μηχανισμού ο οποίος παρακολουθεί την πρόοδο του προγράμματος".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Αντιπαλέψτε τα άγρια μέτρα σε Υγεία - Πρόνοια - Φάρμακο" "Ο νόμος που ψηφίστηκε χτες το βράδυ στη Βουλή επιβάλλει άγριες κρατικές περικοπές σε δημόσιες υγειονομικές, φαρμακευτικές και κοινωνικές παροχές, που θα αυξήσουν ακόμα περισσότερο τις πληρωμές από τους ασθενείς για όλες αυτές τις υπηρεσίες".

ΤΑ ΝΕΑ: "Λεφτά υπάρχουν! 25 δισ. ευρώ στο «ψυγείο»" - "Χείρα βοηθείας για να ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια και οι επιφυλάξεις και να εκταμιευθούν το ταχύτερο δυνατόν τα κονδύλια του ΕΣΠΑ που παραμένουν στο «ψυγείο» των Βρυξελλών έτεινε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα, στη συνάντηση Παπαδήμου - Μπαρόζο".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: "Κομμένος ο Παπαδήμος" - "Τέλος στα σχέδια ορισμένων διαπλεκόμενων, βαρόνων των ΜΜΕ και κάποιων πολιτικών που προωθούν την παραμονή του Λουκά Παπαδήμου στην πρωθυπουργία και μετά τις εκλογές βάζουν η Ν.Δ. και το μισό τουλάχιστον ΠΑΣΟΚ".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου