Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Επισκόπηση τύπου 12/3/2012


Επισκόπηση τύπου 12/3/2012

Η έναρξη της προεκλογικής περιόδου, η μοναδική υποψηφιότητα για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ από τον Βαγγέλη Βενιζέλο, τα απόνερα της συμφωνίας για το PSI αλλά και τα προβλήματα με τις περικοπές και την ανεργία, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Δώστε μου δύναμη να αλλάξω την Ελλάδα» - Η εφημερίδα γράφει ότι "το έναυσμα να ξεκινήσουν τη «μακρά πορεία προς το λαό» έδωσε χθες στα στελέχη της Ν.Δ. ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος".

ΑΥΡΙΑΝΗ: Απόλυτη κυριαρχία Βενιζέλου στο ΠΑΣΟΚ - Η εφημερίδα τονίζει ότι "αλλάζει άρδην το πολιτικό σκηνικό η απόλυτη κυριαρχία του Ευάγγελου Βενιζέλου στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ Η ανάδειξή του στην ηγεσία του κινήματος με τη στήριξη σύσσωμου του στελεχιακού δυναμικού, βάζει τέλος στη δημοσκοπική κατρακύλα και καλλιεργεί βάσιμες ελπίδες στην πλατειά λαϊκή βάση της προοδευτικής παράταξης για μια νικηφόρα πορεία στις εκλογές".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Βενιζέλος ως ... Τσαουσέσκου! - Η εφημερίδα γράφει "για τον κ. Βενιζέλο σημασία έχει ότι πέτυχε -έστω και ως νέος... Τσαουσέσκου- τον στόχο του, να γίνει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και να το φέρει στα μέτρα του, αν και το άλλοτε κραταιό κόμμα απειλείται τώρα με νέες διασπάσεις από την πλευρά των Χ. Παπουτσή και Σ. Τζουμάκα, οι οποίοι καταγγέλλουν ως πραξικοπηματική τη μεθόδευση και την αμφισβητούν".

ΕΘΝΟΣ: Μπένι... μόνος στην κούρσα της διαδοχής - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η διαδικασία για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ μπήκε στην τελική ευθεία. Ο Ευ. Βενιζέλος ανακηρύχθηκε από το Εθνικό Συμβούλιο του Κινήματος μοναδικός υποψήφιος, διαθέτοντας ευρύτατη υποστήριξη. Το επόμενο στοίχημα είναι η συγκέντρωση του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού μελών και φίλων στην εκλογή της ερχόμενης Κυριακής".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Οι Ιεχωβάδες είναι όργανα του σιωνισμού και Εχθροί του Εθνους των Ελλήνων! - Σύμφωνα με την εφημερίδα "πολλά και ύπουλα τα πλοκάμια του εβραϊκού ανθελληνισμού-σιωνισμού! Που όλα αυτά αποσκοπούνε σε έναν και μόνο σατανικό-υποχθόνιο στόχο: στην υπονόμευση και καταστροφή του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας!".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Βουτιά» Βενιζέλου στη... σάουνα της Ιπποκράτους - Η εφημερίδα γράφει ότι "σε μία παρακμιακή διαδικασία, εντός των τειχών του κόμματος όπου κυριάρχησε κλίμα διάσπασης και διχασμού, το εθνικό συμβούλιο ανέδειξε χθες τον Ευ. Βενιζέλο μοναδικό υποψήφιο για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ στη διαδικασία της απευθείας εκλογής την ερχόμενη Κυριακή στις κάλπες".

ΕΣΤΙΑ: Τεράστιες ευθύνες για την ανεργία - Η εφημερίδα τονίζει ότι "τα αποκαλυφθέντα στοιχεία για την ανεργία είναι συγκλονιστικά. Ηδη ο αριθμός των ανέργων έχει ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο, ενώ το ποσοστό της ανεργίας έφθασε στο 21%. Η δε τάσις είναι διαρκώς αυξανόμενη".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Οι παγίδες των διαταγών πληρωμής. Τι να προσέχουν οι δανειολήπτες - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η πρόεδρος της Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, Ιωάννα Μελάκη, δίνει κατευθύνσεις για το πού πρέπει να απευθυνθεί ο υπερχρεωμένος δανειολήπτης αν κινδυνεύει με κατάσχεση".

ΤΑ ΝΕΑ: ΠΑΣΟΚ. Επανεκκίνηση! Το στοίχημα του Βενιζέλου - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με στοίχημα την επανεκκίνηση του ΠΑΣΟΚ, ο Βαγγέλης Βενιζέλος είναι από χθες μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, ενόψει της ανοιχτής εκλογής της ερχόμενης Κυριακής. Ο κ. Βενιζέλος απηύθυνε γενικό προσκλητήριο προς τα μέλη, τους φίλους και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και προσδιόρισε την εκλογική νίκη ως βασικό του στόχο".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Μάχη στις αγορές. Επιχείρηση για αλλαγή κλίματος - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "«επιχείρηση» να πεισθούν οι αγορές ότι η Ελλάδα αλλάζει ρότα, ξεκινά από σήμερα κιόλας η κυβέρνηση. Βασική της επιδίωξη είναι να «κεφαλαιοποιήσει» τα κέρδη που προέκυψαν από την επιτυχή έκβαση του PSI και να στείλει ένα ξεκάθαρα μήνυμα στις αγορές ότι υπάρχει βούληση να εφαρμοστούν στο ακέραιο οι συμβατικές υποχρεώσεις που απορρέουν από τη νέα δανειακή σύμβαση".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Ακριβός ο λογαριασμός μέτρων μετά το κούρεμα - Η εφημερίδα τονίζει ότι "ακριβά θα κοστίσει σε όλους τους φορολογούμενους το κούρεμα και ταυτόχρονα η νέα δανειακή σύμβαση, αφού φέρνουν και νέο «κύμα» μέτρων τον Ιούνιο. Τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών έχουν αρχίσει ήδη να σχεδιάζουν τις νέες αυξήσεις στους άμεσους φόρους, τους ΕΦΚ και το ΦΠΑ σε τρόφιμα, φάρμακα, καύσιμα, ποτά και τσιγάρα, την κατάργηση φοροαπαλλαγών αλλά και του αφορολογήτου ορίου".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου