Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Επισκόπηση τύπου 19/3/2012


Επισκόπηση τύπου 19/3/2012

Οι εκλογές στο ΠΑΣΟΚ και η πέρα των αναμενόμενων προσέλευση των ψηφοφόρων, η φοροκαταιγίδα σε ακίνητα και μισθούς και οι διεργασίες στον τραπεζικό τομέα, είναι μερικά από τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Αρχισαν» τα... ίδια - Η εφημερίδα γράφει ότι "τον... άθλο να νικήσει τα λευκά ψηφοδέλτια κατάφερε χθες ο Βαγγέλης Βενιζέλος κι έγινε ο τέταρτος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ στην 38χρονη ιστορία του κόμματος, εν μέσω καταγγελιών για καλπονοθεία και περιφορά... ψηφοφόρων ανά το Λεκανοπέδιο, θυμίζοντας άλλες εποχές".

ΑΥΡΙΑΝΗ: Στο Ειδικό Δικαστήριο θα λογοδοτήσουν Γιωργάκης και Παπακωνσταντίνου - Η εφημερίδα τονίζει ότι "ο επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας Μανώλης Κοντοπυράκης αποκάλυψε ότι αυτοί... μαγείρεψαν το έλλειμμα για να οδηγήσουν τη χώρα στο ΔΝΤ και στη χρεοκοπία".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Παραμύθια - Η εφημερίδα γράφει "εικονική πραγματικότητα οι 200.000 που «ψήφισαν» πληρώνοντας 2 ευρώ( χωρίς απόδειξη). Με ποσοστά Β. Κορέας (97%) ο Βενιζέλος αρχηγός σε ένα κόμμα του 8%. Δακρύβρεχτη δήλωση από τον πάμπλουτο «σωτήρα», που τώρα ισχυρίζεται ότι ξέρει τι τραβάει ο κόσμος".

ΕΘΝΟΣ: Κέρδισε το στοίχημα της συμμετοχής - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η συμμετοχή μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ στη διαδικασία εκλογής του Ευ. Βενιζέλου δημιουργεί νέα πολιτικά δεδομένα. Πλησίασαν τις 240.000 οι ψηφοφόροι του Κινήματος που διατράνωσαν την πεποίθησή τους ότι με την ταχεία εκπόνηση επιτελικού σχεδίου και την εμμονή στην υλοποίησή του είναι δυνατές οι ανατροπές".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: 10.000.000 ευρώ στους Εβραίους όταν οι Ελληνες πεινάμε! - Η εφημερίδα τονίζει "απόφαση-πρόκληση: Με την έκδοση δύο... ακούρευτων ομολόγων το ελληνικό Δημόσιο αποζημιώνει την Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης για μια αγωγή του 1961!!!".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τελευταία «υπογραφή» για κρυφό πακέτο 3,3 δισ. ευρώ - Η εφημερίδα γράφει ότι "νέες αποκαλύψεις για μέτρα-σοκ που σχεδιάζει να επιβάλλει η Τρόικα στον ελληνικό λαό μετά τις εκλογές έρχονται στο φως της δημοσιότητας από την έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που συνοδεύει τη συμφωνία για το Μνημόνιο 2".

ΕΣΤΙΑ: Το ΠΑΣΟΚ επιμένει στον σοσιαλισμό. Η χθεσινή εκλογή-παρωδία χωρίς αντίπαλο - Η εφημερίδα τονίζει ότι "από χθες το πρωί, στελέχη του ΠΑΣΟΚ πανηγύριζαν διότι στην ψηφοφορία για την εκλογή αρχηγού υπήρξε υψηλότερη συμμετοχή από αυτήν που αναμένετο. Χωρίς βεβαίως να λένε ότι επρόκειτο για εκλογή-παρωδία".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Φόρο-ΦΑΠ(α) για ακίνητα άνω των 200.000 - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "το νέο Φόρο Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ), υποχρεούνται να καταβάλουν όσοι κατείχαν την 1η-1-2011 ή και την 1η-1-2012 κτίσματα και οικόπεδα συνολικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ, ενώ οι φορολογούμενοι που είχαν μεταβολές στην οικογενειακή και την περιουσιακή τους κατάσταση υποχρεούνται να τις δηλώσουν ηλεκτρονικά μέχρι και τις 20 Ιουλίου 2012".

ΤΑ ΝΕΑ: Κι όμως το ΠΑΣΟΚ είναι πάντα εδώ! - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "κόντρα στις εκτιμήσεις και στα δημοσκοπικά ευρήματα που το κατατάσσουν στην πέμπτη θέση, το ΠΑΣΟΚ πέτυχε χθες τη μαζική συμμετοχή για την εκλογή του Βαγγέλη Βενιζέλου ως του 4ου προέδρου του Κινήματος. Συμμετείχαν περισσότεροι από 200.000 πολίτες, ψηφίζοντάς τον με ποσοστό που ξεπερνάει το 97%".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Πυρετός στις τράπεζες - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τρία μέτωπα για την κεφαλαιοποίηση: 1. «Αγώνας δρόμου» για συμμετοχή των μετόχων με 3 δισ. 2. «Κλειδί» το ύψος της ενίσχυσης ανά τράπεζα. 3. «Αγκάθι» η τιμή της επαναγοράς των μετοχών".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Ταχύτερα η αξιοποίηση των δημοσίων ακινήτων - Η εφημερίδα τονίζει ότι "ένα «ελληνικό Eurika» για την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των δημοσίων ακινήτων επιχειρεί να θέσει σε λειτουργία τους επόμενους μήνες το Ταμείο αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου