Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Επισκόπηση τύπου 7/3/2012


Επισκόπηση τύπου 7/3/2012

Η επιστολή Γεωργίου στον Τόμσεν, το αλαλούμ με το χαράτσι στον λογαριασμό της ΔΕΗ, οι φόροι και η ύφεση που προκαλούν στην οικονομία κι ο ανασχηματισμός θρίλερ στην κυβέρνηση είναι μερικά από τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Βουλιάζουν στα χρέη οι δήμοι! - H εφημερίδα γράφει ότι "«θηλιά» στο λαιμό τουλάχιστον των μισών δήμων της χώρας αποτελεί η οικονομική τους κατάσταση που συνεχώς χειροτερεύει, οδηγώντας πολλούς απ΄αυτούς στα πρόθυρα χρεοκοπίας ή ακόμη και στην αναστολή λειτουργίας τους".

ΑΥΡΙΑΝΗ: Εθνική ντροπή από την κρατικοδίαιτη συντεχνία της ΕΣΗΕΑ - Η εφημερίδα τονίζει ότι "την ώρα που η κυβέρνηση παρακαλάει τους ξένους για συμμετοχή στο πρόγραμμα, οι προνομιούχοι που εισπράττουν παράνομα το 20% από το σύνολο της διαφημιστικής δαπάνης σε ραδιόφωνο, τηλεόραση και εφημερίδες, λειτουργούν ως προβοκάτορες θέτοντας σε κίνδυνο την εθνική προσπάθεια".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Εσκασε η βόμβα για Βενιζέλο-Γεωργίου - Η εφημερίδα γράφει ότι "ο... κουκουλοφόρος πρόεδρος της Στατιστικής Αρχής ζήτησε (στις 16 Οκτωβρίου 2010) παρέμβαση από τον Τόμσεν για αλλαγή του νόμου περί ΕΛ.ΣΤΑΤ.! Τον Σεπτέμβριο του 2011 ο υπάκουος αντιπρόεδρος πήρε εντολή από την τρόικα και το έκανε (παύοντας όλο το διοικητικό συμβούλιο)".

EΘΝΟΣ: Επικίνδυνα παιχνίδια με τα φάρμακα - H εφημερίδα σημειώνει ότι "ξεπερνούν κάθε όριο οι ελλείψεις βασικών φαρμάκων στην αγορά. Οι μεθοδεύσεις των εταιρειών και η οικονομική κρίση υποχρεώνουν τους ασθενείς να αναζητούν σκευάσματα από φαρμακείο σε φαρμακείο".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Δούκισσα της Πλακεντίας, σατανολοτρεία και Μπαθομέτ! - Σύμφωνα με την εφημερίδα "ένα μεγάλο μυστήριο πλανιέται σαν φάντασμα εδώ και πάνω από 150 χρόνια πάνω από την Αττική γη: το μυστήριο της Σοφί ντε Μαρμπουά-Λεμπρέν ή, όπως είναι ευρύτερα γνωστή, της Δούκισσας της Πλακεντίας".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Απάτη με το χαράτσι της ΔΕΗ - Η εφημερίδα γράφει ότι "το υπουργείο Οικονομικών κόντρα στη δικαστική απόφαση και τις εξηγήσεις της ΔΕΗ  επιχειρεί να εκφοβίσει τους πολίτες, για να πληρώσουν το τέλος στα γκισέ της ΔΕΗ και όχι στην εφορία".

EΣΤΙΑ: Οι φόροι διέλυσαν την οικονομία - H εφημερίδα τονίζει ότι "η ελληνική οικονομία θα έχη εφέτος για πέμπτη συνεχή χρονιά αρνητικό ρυθμό αναπτύξεως. Μάλιστα οι διαστάσεις που έχει λάβει η ύφεσις και κατ΄επέκτασιν η ανεργία, είναι πρωτοφανείς. Η οικονομία γονάτισε από τους φόρους που επέβαλε η Κυβέρνησις του ΠΑΣΟΚ".

Η ΑΥΓΗ: Σφήνα στο κύκλωμα των μεσαζόντων - Σύμφωνα με την εφημερίδα "τη δυναμική του κινήματος παραγωγών αγροτικών προϊόντων - πολιτών για φθηνότερες αγορές χωρίς μεσάζοντες καταδεικνύουν οι τοποθετήσεις εκπροσώπων παραγωγικών φορέων, που θίγονται έμμεσα ή άμεσα ή ανησυχούν από τις απευθείας πωλήσεις, αλλά και οι όψιμες «πρωτοβουλίες» για αντίστοιχες προσφορές, ενώ η κυβέρνηση παρακολουθεί, χωρίς να παρεμβαίνει υπέρ της ουσιαστικής μείωσης των τιμών".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Αυθαίρετα: Παράθυρο για νομιμοποίηση οικισμών σε δασικές εκτάσεις - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η απόφαση του ΥΠΕΚΑ καθορίζει τη διαδικασία, τα στοιχεία και τα δικαιολογητικά τεκμηρίωσης της αιτίας μεταβολής δασικής μορφής εκτάσεων σε οικισμούς όπως η Ανθούσα, ο Αγιος Στέφανος και η Νέα Μάκρη".

H ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Αλλαγή ηγεσίας σε τρία υπουργεία - H εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε «μίνι» ανασχηματισμό της κυβέρνησης προχώρησε χθες ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, με τον κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να μετακινείται στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την κ. Αννα Διαμαντοπούλου να τον διαδέχεται στο υπουργείο Ανάπτυξης και τον κ. Γεώργιο Μπαμπινιώτη να αναλαμβάνει το υπουργείο Παιδείας".

Η ΝΙΚΗ: Υψηλά επιτόκια & αμνηστία για επιστροφή καταθέσεων - Η εφημερίδα γράφει ότι "μετά το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση, κυβέρνηση και τραπεζίτες εξετάζουν τρόπους για να φέρουν στις ελληνικές τράπεζες τόσο τις καταθέσεις των Ελλήνων στο εξωτερικό, αλλά και να ξεκλειδώσουν τα... σεντούκια".

Ο ΛΟΓΟΣ: «Οχι» Κουτρουμάνη σε μείωση αποζημιώσεων, συντάξεων και εφάπαξ - Σύμφωνα με την εφημερίδα "για προσπάθεια να μην υπάρξει περαιτέρω μείωση του εφάπαξ έκανε λόγο ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, σε τηλεοπτική συνέντευξή του. Διαβεβαίωσε, επίσης ότι δεν τίθεται ζήτημα μείωσης των αποζημιώσεων σε περίπτωση απόλυσης και πως δεν εξετάζεται μείωση των κύριων συντάξεων - αιτήματα που αναμένεται να θέσει η τρόικα τον Ιούνιο".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: ΠΑΜΕ: Σήμερα δράση για τους ανέργους στα γραφεία ΟΑΕΔ - Η εφημερίδα αναφέρει ότι "νέες αγωνιστικές παρεμβάσεις έξω από τα καταστήματα του ΟΑΕΔ σε όλη τη χώρα οργανώνει σήμερα το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο ενάντια στη σφαγή των ήδη εξευτελιστικών επιδομάτων ανεργίας διεκδικώντας μέτρα ουσιαστικής προστασίας των ανέργων αλλά και κλιμακώνοντας τη δράση για την προστασία της λαϊκής οικογένειας από την εξαθλίωση".

TΑ ΝΕΑ: Τελευταίες μάχες έξω από το κουρείο - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αγριεύει η παρτίδα πόκερ μεταξύ κυβέρνησης και ξένων ιδιωτών πιστωτών λίγες ώρες προτού εκπνεύσει η προθεσμία για το κούρεμα. Αντιδράσεις εξακολουθούν να προβάλλουν τα φυσικά πρόσωπα και τα ασφαλιστικά ταμεία ενώ σε σύσκεψη του υπουργού Οικονομικών με τους τραπεζίτες επήλθε συμβιβασμός και αποφασίστηκε η πλήρης συμμετοχή τους στο κούρεμα".

City Press: «Κουρεύουν» τα ταμεία, «ταΐζουν» τα υποβρύχια - Σύμφωνα με την εφημερίδα "προς οικονομικό αδιέξοδο το ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό σύστημα. απάντηση Δ. Αβραμόπουλου για το κόστος των εξοπλισμών".

Metro: Καραμπόλα... σε τρία υπουργεία - Η εφημερίδα τονίζει ότι "μίνι ανασχηματισμός της κυβέρνησης προέκυψε χθες για την κάλυψη της κενής θέσης του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, που είχε μείνει κενή μετά την παραίτηση του Χρ. Παπουτσή την προηγούμενη εβδομάδα".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: Ενταξη στο PSI 6 τραπεζών και διαρροές από 5 ταμεία - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "πυρετώδεις διαπραγματεύσεις εντός και εκτός Ελλάδας, προκειμένου να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή συμμετοχή στο PSI, ήταν χθες σε εξέλιξη και θα συνεχιστούν και σήμερα".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Καταρχήν «ναι» στο PSI - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στην τελική ευθεία έχει μπει το PSI, με τις τελευταίες ενδείξεις να διαμορφώνουν τη συμμετοχή στα επίπεδα του 80%, ποσοστό που υπολείπεται ωστόσο του στόχου (90%) που έχουν θέσει η Ελλάδα και οι πιστωτές της".

ΚΕΡΔΟΣ: Με την πρώτη δόση θα αρχίσει η εξόφληση των προμηθευτών - Η εφημερίδα γράφει ότι "δόση - μποναμά προς την κυβέρνηση για την εξόφληση των οφειλών του Δημοσίου προς τρίτους, ύψους 6 δισ. ευρώ, ετοιμάζει η τρόικα με βασικό στόχο μία ουσιαστική ενίσχυση της ρευστότητας της αγοράς αλλά και μία χειροπιαστή απόδειξη ότι η ανάπτυξη αντιμετωπίζεται με το ίδιο ειδικό βάρος που αντιμετωπίζεται και η ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Με επενδύσεις «fast track» 5,5 δισ. πράσινης ενέργειας - Η εφημερίδα τονίζει ότι "την υλοποίηση επενδυτικών προγραμμάτων με τη διαδικασία του fast track προϋπολογισμού 5,6 δισ. ευρώ αποφάσισε στην πρώτη μετά από μήνες συνεδρίασή της η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων. Από τις συνολικά έξι επενδυτικές προτάσεις οι πέντε αφορούν την «πράσινη» οικονομία και ειδικότερα την παραγωγή ηλεκτρισμού από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με συνολικό προϋπολογισμό περίπου 5,48 δισ. ευρώ".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου