Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 5/3/2012


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 5/3/2012

Η υπόθεση καταγγελίας βιασμού 19χρονου στις φυλακές, οι χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών, οι τάσεις που καταγράφονται για τις προεδρικές εκλογές, οι δυσκολίες του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων για είσπραξη χρεών και οι δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΣΥ και του ΓΓ του ΑΚΕΛ είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Η «Αλήθεια», υπό τον τίτλο «Ερευνες με…το μαλακό!» γράφει ότι οι καταγγελίες για βιασμό 19χρονου κατάδικου κινούνται με βραδύτητα, αναφέροντας ότι αντί η Αστυνομία να προχωρήσει σε διορισμό ποινικών ανακριτών, όπως ζήτησε ο Γενικός Εισαγγελέας, η εξέταση της υπόθεσης θα γίνει από ερευνόντα λειτουργό που θα διορίσει σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης. Σε άλλο της θέμα προβάλλει τα επεισόδια που  διαδραματίστηκαν στο ΓΣΠ στο τέλος του αγώνα Ομόνοιας – Εθνικού, γράφοντας ότι η αστυνομία έκανε χρήση χημικών για απώθηση των οπαδών της λευκωσιάτικης ομάδας. Αλλού γράφει ότι σε ομιλία του στο Επαρχιακό Συνέδριο του κόμματος ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι θα καταθέσει περίγραμμα για εκσυγχρονισμό του κράτους στο Ανώτατο Συμβούλιο του ΔΗΣΥ στις 17 Μαρτίου.

"Η Σημερινή" υπό τον κύριο τίτλο «Τρεις οι τάσεις ανάμεσα στο εκλογικό σώμα αναφέρεται στη δημοσκόπηση της κυριακάτικης έκδοσής της και γράφει ότι αναπτύσσεται δυναμική γύρω από την υποψηφιότητα Αναστασιάδη, ότι καταγράφεται αξίωση των οπαδών των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου για μεταξύ τους συνεργασία και ότι διαφαίνεται απώλεια της βάσης στήριξης της κοινωνίας για τον Πρόεδρο Χριστόφια. Σε άλλο της θέμα προβάλλει την υπόθεση μαχαιρώματος γιού από τον πατέρα του για περιουσιακές διαφορές. Αλλού γράφει ότι ο Σύνδεσμος Αιολικών Ενέργειας διαμαρτύρεται ότι δεν παίρνει το κομμάτι των mw που δικαιούται, επικαλούμενη αναφορές στην ομιλία του Γραμματέα του Συνδέσμου στα εγκαίνια του αιολικού πάρκου του «Αλέξιγρου» για ανάγκη παραμερισμού των φωνών που δαιμονοποιούν την αιολική ενέργεια στην Κύπρο.

"Ο Φιλελεύθερος", υπό τον τίτλο "Χρέη-μαμούθ για το νερό" γράφει ότι η έκθεση του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων φέρνει στην επιφάνεια «χάος κακοδιοίκησης και παρανομιών», προσθέτοντας ότι από οφειλές 168 εκ. ευρώ το Τμήμα «παρακαλά να εισπράξει τα 63 εκ». Η εφημερίδα δημοσιεύει κατάλογο αυτών που χρωστούν στο Τμήμα, ενώ αναφέρει ότι καταγράφονται χρέη 34,2 εκ. ευρώ από Τ/κ. Σε άλλο της θέμα, η εφημερίδα προβάλλει χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών κάνοντας λόγο για «απρόσμενη στήριξη του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας» εκ μέρους του Κίκη Καζαμία, καθώς και ότι είναι έτοιμο το σχέδιο για στήριξη των τραπεζών αν παραστεί ανάγκη. Αλλού αναφέρεται στο Ινστιτούτο Κύπρου γράφοντας ότι πρόγραμμα υπερυπολογιστή που αγόρασε το Ινστιτούτο με χορηγία 970 χιλιάδες ευρώ κινδυνεύει να τιναχθεί στο αέρα λόγω αλλαγής συντονιστή τρεις φορές.

Η «Χαραυγή», υπό τον τίτλο «Τεκμηριωμένες οι θέσεις του ΑΚΕΛ» γράφει ότι ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού απηύθυνε έκκληση προς όλους να υπερασπιστούν τις συμφωνημένες αρχές λύσης και τις διαχρονικές θέσεις της πλευράς μας στο Κυπριακό. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ. Κυπριανού υπερασπίστηκε τις θέσεις που κατέθεσε το κόμμα του στο Εθνικό Συμβούλιο σε όσους επιχειρούν να τις μειώσουν, λέγοντας πως δεν έχουν τί να απαντήσουν. Σε άλλο της θέμα η εφημερίδα προβάλλει δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών Κίκη Καζαμία για ξένες επενδύσεις στην Κύπρο, γράφοντας ότι ο κ. Καζαμίας απέδωσε το αυξημενο ενδιαφέρον των τελευταίων τριών μηνών στις νέες συνθήκες που δημιουργούνται λόγω της ανεύρεσης φυσικού αερίου. Αλλού αναφέρεται στη συμφωνία Κύπρου – Ισραήλ για υποθαλάσσιο ηλεκτρικό καλώδιο, γράφοντας ότι χαρακτηρίζεται «ιστορικό γεγονός».

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου