Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 8/3/2012


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 8/3/2012

Η ολοκλήρωση της διήμερης συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου, η δημοσιοποίηση της έκθεσης της Επιτρόπου Διοικήσεως για την καταγγελία για βιασμό νεαρού στις κεντρικές φυλακές και το χθεσινό έπος του ΑΠΟΕΛ επί της Λυών είναι από τα βασικά θέματα που προβάλλονται στις πρώτες σελίδες των εφημερίδων. Αναφορά γίνεται επίσης στις νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΑΗΚ, στις επιπτώσεις από την συνεχιζόμενη απεργία στο τσιμεντοποιείο Βασιλικού και στις εξελίξεις με την απεργία των ελεγκτών στα αεροδρόμια.

«Πρωταγωνιστής του χάους…» είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της «Αλήθειας» που γράφει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην χθεσινή συνεδρίαση του Εθνικού τα ‘έβαλε’ με όλους και αποκάλυψε ότι δεν ενημερώνει τον Πρόεδρο της Βουλής επειδή τον λοιδορεί. Προβάλλονται επίσης και άλλες τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών στην συνεδρίαση. Σε άλλο θέμα η «Α» αναφέρεται στην έκθεση της Ελίζας Σαββίδου για την καταγγελία νεαρού για βιασμό στις κεντρικές φυλακές και γράφει ότι η Επίτροπος Διοικήσεως σημειώνει πως το τμήμα φυλακών με τις ενέργειές του εσκεμμένα ή μη, συνέβαλε στη συγκάλυψη του περιστατικού ως ενδεχόμενου βιασμού. Αλλού η «Α» αναφέρεται σε δηλώσεις του Γενικού Διευθυντή της ΑΗΚ ότι η ανοδική πορεία της τιμής των καυσίμων ενδέχεται να επιβαρύνει περαιτέρω τα τιμολόγια της Αρχής.

Αφιερωμένο εξ’ ολοκλήρου στη χθεσινή νίκη του ΑΠΟΕΛ επί της Λυόν είναι το πρωτοσέλιδο της «Σημερινής» η οποία φιλοξενεί φωτογραφία από τους πανηγυρισμούς στο ΓΣΠ. Τίτλος του πρωτοσέλιδου «Θρύλε που το πας…Τρέλανες κι εμάς».

Ο «Φιλελεύθερος» στεγάζει το πρωτοσέλιδό του υπό τον τίτλο «Να συλληφθούν αμέσως» και αναφέρεται σε οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα μετά την έκθεση της Επιτρόπου Διοικήσεως για την καταγγελία βιασμού νεαρού στις κεντρικές φυλακές. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ζητήθηκε η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για ένα δεσμοφύλακα και ένα κατάδικο και θα κινηθούν διαδικασίες για την διαθεσιμότητα του πρώτου. Σε άλλο θέμα ο «Φ» αναφέρει ότι μάνα και γιος από το Ουζμπεκιστάν παραδόθηκαν χθες στην Αστυνομία Λεμεσού και ζήτησαν να απελαθούν καθώς βρίσκονται παράνομα στη Κύπρο. Ανέφεραν ότι δεν βρίσκουν δουλειά και ότι τις τελευταίες μέρες ήταν χωρίς φαγητό και διανυκτέρευαν όπου έβρισκαν. - Προβάλλονται επίσης πρωτοσέλιδα δηλώσεις και παρασκήνιο από την χθεσινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου.

«Και σχέδιο λύσης…» είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της «Χαραυγής». Το δημοσίευμα αναφέρεται στην χθεσινή συνεδρίαση του Εθνικού και γράφει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε από τους αρχηγούς να ετοιμάσουν ακόμη και σχέδιο λύσης στην περίπτωση που αποτύχουν οι συνομιλίες. Προτάθηκε ακόμη επαναβεβαίωση του ανακοινωθέντος του Σεπτεμβρίου του 2009 αλλά, σύμφωνα με την «Χ», και αυτή η πρόταση έπεσε στο κενό. Σε άλλο θέμα εφημερίδα αναφέρεται στις επαφές της αντιπροσωπείας του Υπουργείου Εμπορίου με επικεφαλής την Υπουργό χθες σε φόρουμ στο Λονδίνο για τον δεύτερο γύρο αδειοδότησης και σύμφωνα με το δημοσίευμα η Πραξούλα Αντωνιάδου είναι ενθαρρυμένη από το ενδιαφέρον που έχει επιδειχθεί. Αλλού η «Χ» αναφέρει ότι η διαφορά στο Τσιμεντοποιείο Βασιλικού θα παραπεμφθεί στην ΕΠΑ καθώς μετά την αποτυχία στη μεσολαβητική πρόταση της Υπουργού Εργασίας, οι συντεχνίες καταγγέλλουν την εταιρεία για πιθανή κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης.

«Κουκούλωμα φυλακών στην υπόθεση καταγγελίας βιασμού» είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της αγγλόγλωσσης Cyprus Mail. Aναφέρεται στην έκθεση της Επιτρόπου Διοικήσεως που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα και στην οποία μεταξύ άλλων επικρίνονται οι δεσμοφύλακες για άδικη και αμελή συμπεριφορά.
Επίσης η Cyprus Mail αναφέρεται πρωτοσέλιδα σε τεράστια αποτυχία του Εθνικού για επίτευξη συμφωνίας και κοινού ανακοινωθέντος.
Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε κακές πρακτικές εφαρμογής στηθόδεσμων που οδηγούν σε προβλήματα στις γυναίκες.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου