Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Επισκόπηση τύπου 6/3/2012


Επισκόπηση τύπου 6/3/2012

Το κίνημα της «πατάτας», το κρίσιμο τριήμερο για το PSI, η κατάρρευση του δικομματισμού και οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, είναι μερικά από τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Μνημόνιο συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ - Η εφημερίδα γράφει ότι "νέους διαγωνισμούς για έρευνες υδρογονανθράκων αλλά και την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ στον ενεργειακό τομέα, ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση".

ΑΥΡΙΑΝΗ: Σαρωτική επικράτηση Βενιζέλου στις εκλογές για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ - Η εφημερίδα τονίζει ότι "με τη χθεσινή τηλεοπτική του παρουσία ο Ευάγγελος Βενιζέλος σηματοδότησε κατ`ουσίαν, την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας. Αποφασισμένος να ξηλώσει όλο το σάπιο σύστημα που οδήγησε στη διάλυση της παράταξης".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Να πάει φυλακή ο Γιώργος για όσα έκανε - Η εφημερίδα αναφέρει ότι "δημοσκόπηση-κόλαφος: Τρεις στους τέσσερις πολίτες ζητούν να τιμωρηθεί. Έξι στους δέκα θεωρούν ότι ο Λουκάς Παπαδήμος υπηρετεί τους δανειστές ".

ΕΘΝΟΣ: Υπερκέρδη για το κλαμπ των μεσαζόντων - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τεράστιο είναι το άνοιγμα της "ψαλίδας" ανάμεσα στις τιμές παραγωγού καταναλωτή για τα κηπευτικά και τα φρούτα. Οι χονδρέμποροι και άλλοι ενδιάμεσοι διακινητές αποκομίζουν μεγάλα κέρδη την ίδια στιγμή που τα νοικοκυριά και οι αγρότες μετρούν απώλειες στα εισοδήματά τους".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο μοναχός Γεννάδιος για τον Ελληνοτουρκικό Πόλεμο που έρχεται!!! - Σύμφωνα με την εφημερίδα "οι Τούρκοι θα μας επιτεθούν, θα περάσουν τον Έβρον ποταμόν, προκαλούντες παντός είδους καταστροφάς. Θα φθάσουν ως τα Εξαμίλια (Θεσσαλονίκη ή Κόρινθο). Επειτα θα τους αντεπιτεθούμε, θα μας βοηθήσουν και άλλοι λαοί πιθανόν οι Ρώσοι ή οι Γάλλοι. Θα καταδιώξωμεν τότε τους Τούρκους, καταλάβωμεν την Πόλιν και την Μικρά Ασία, που άλλοτε ήσαν Ελληνικά εδάφη ".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Μπόνους 56.000 ευρώ από τον ΟΕΚ στο Ραγκούση - Η εφημερίδα γράφει ότι "χρησιμοποίησε το νόμο και επωφελήθηκε ως τρίτεκνος. Πράξη 1η Πήρε στεγαστικό δάνειο 145.000 ευρώ το 2007 στο όνομα της συζύγου του, για να χτίσει σπίτι 200 τ.μ. στην Πάρο. Πράξη 2η Το 2011 εξόφλησε το δάνειο με "κούρεμα" 40% εκμεταλλευόμενος ευεργετική διάταξη του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας".

ΕΣΤΙΑ: Γιατί καταρρέει ο δικομματισμός - Η εφημερίδα τονίζει ότι "στις Ηνωμένες Πολιτείες επί δύο και πλέον αιώνες κυριαρχεί ο δικομματισμός. Στην εξουσία εναλλάσσονται οι Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικανοί. Στην Βρετανία επί ένα σχεδόν αιώνα επίσης κυριαρχούν δύο κόμματα: οι Συντηρητικοί και οι Εργατικοί".

Η ΑΥΓΗ: Στραπάτσο με το χαράτσι - Σύμφωνα με την εφημερίδα "διπλά αντισυνταγματική από το ΣτΕ η ρύθμιση για το χαράτσι στα ακίνητα:δεν μπορεί η ΔΕΗ [DEHr.AT]  να κόβει το ρεύμα, δεν μπορεί να έχει μόνιμο χαρακτήρα. Σύγχυση στην κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών για την επόμενη ημέρα.Στις ΔΟΥ ρίχνει το μπαλάκι το υπουργείο και απειλεί τώρα με κατασχέσεις".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Φόρος και στα αγροτεμάχια - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "αποφασισμένη θεωρείται πλέον η επιβολή φόρου στα αγροτεμάχια, τους αγρούς και τις λοιπές εκτάσεις που κατέχει ο πολίτης, άσχετα αν βρίσκονται εκτός σχεδίου και σήμερα απαλλάσσονται. Ο νέος φόρος κατοχής αναμένεται να ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου του 2013".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Συμφωνία για ενεργειακό τρίγωνο - Η εφημερίδα αναφέρει ότι "στη δημιουργία ενός νέου ενεργειακού τριγώνου στην περιοχή της ΝΑ Μεσογείου παραπέμπει το μνημόνιο συνεργασίας που θα υπογράψουν στο τέλος του μήνα η Ελλάδα, το Ισραήλ και η Κύπρος, όπως ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου ".

Η ΝΙΚΗ: Ποιες παγίδες κρύβει το υπερ-χαράτσι στα ακίνητα - Η εφημερίδα γράφει ότι "πόσος θα είναι ο φόρος από εδώ και στο εξής για τον κάτοχο ενός νεόδμητου σπιτιού 110 τ.μ. σε περιοχή με μεσαία τιμή ζώνης. Για ποια ακίνητα θα έχει χαμηλό συντελεστή ο νέος φόρος ".

Ο ΛΟΓΟΣ: Κούρεμα 30% στα χρέη των νοικοκυριών - Σύμφωνα με την εφημερίδα "εικοσιπέντε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν με επιστολή τους στον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, να παρθούν τα αναγκαία μέτρα για την ανακούφιση των χιλιάδων υπερχρεωμένων νοικοκυριών που αδυνατούν, όπως τονίζουν, να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους προτείνοντας διαγραφή χρεών έως 30% όλων των μορφών δανείων -καταναλωτικά, στεγαστικά, πιστωτικές κάρτες είτε σε δημόσιες είτε σε ιδιωτικές τράπεζες".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Μισθός για νέους 511 ευρώ μεικτά ανεξαρτήτως Σύμβασης - Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "κατάργηση όλων των κλαδικών συμβάσεων για τους νέους εργαζόμενους μέχρι 25 ετών, προβλέπει η απόφαση του υπουργικού Συμβουλίου για τη μείωση των μισθών και την κατάργηση των Συμβάσεων που ψηφίστηκε στις 28 Φλεβάρη, απόφαση που επιβάλλει υποχρεωτικά τη συντριβή των μισθών ιδιαίτερα για τους νέους ".

ΤΑ ΝΕΑ: Το μεγάλο κόλπο με τα "χρυσά" τιμολόγια - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "χρυσά τιμολόγια με φουσκωμένες τιμές αγοράς των προϊόντων από τους αγρότες χρησιμοποιούν οι μεσάζοντες για να δικαιολογήσουν τη διαφορά του κόστους τους με την τιμή στην οποία καταλήγουν τα αγροτικά προϊόντα στους καταναλωτές ".
City Press: Αντιμνημονιακή δυναμική - Σύμφωνα με την εφημερίδα "οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν απώλειες της ΝΔ προς τα δεξιά. Μαζική μετακίνηση ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ προς την Αριστερά. Ο Ε.Βενιζέλος ανοιχτός σε μετεκλογική συνεργασία με τη ΝΔ ".

Metro: Στο κόκκινο η αγωνία για το PSI - Η εφημερίδα τονίζει ότι "καλός οιωνός η συμμετοχή 12 μεγάλων ευρωπαϊκών τραπεζών στο κούρεμα του ελληνικού χρέους. Εντονος προβληματισμός για τις απώλειες των ασφαλιστικών ταμείων".

OIKONOMIKOΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: Το ΙIF στέλνει μήνυμα για συμμετοχή στο PSI - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σαφές μήνυμα στις αγορές για μαζική προσφυγή των κατόχων ελληνικών ομολόγων στο PSI έστειλε χθες το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο σε μια προσπάθεια το ποσοστό συμμετοχής να υπερβεί μέχρι το βράδυ της ερχόμενης Πέμπτης οπότε λήγει η προθεσμία υποβολής ενδιαφέροντος - το 75% και να στεφθεί με επιτυχία η όλη διαδικασία".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Θετικά μηνύματα για PSI - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών στο PSI ίσως ξεπεράσει και το 90% σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Ευάγγ. Βενιζέλου. Ταυτόχρονα προειδοποιεί τους ομολογιούχους πως δεν θα υπάρξει δεύτερη ευκαιρία και ξεκαθαρίζει ότι θα επιβληθούν οι ρήτρες συλλογικής δράσης εάν αυτό απαιτηθεί ".

ΚΕΡΔΟΣ: Το κρίσιμο τριήμερο του PSI - Η εφημερίδα γράφει ότι "για μία ακόμα φορά ο υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος κάλεσε τους ιδιώτες ομολογιούχους να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων γιατί δεν πρόκειται να τους γίνει καλύτερη προσφορά, όπως ανέφερε ".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Οι τράπεζες λένε ναι σε ανταλλαγή ομολόγων - Η εφημερίδα τονίζει ότι "αισιοδοξία για την επιτυχία του PSI διατυπώνουν υπουργείο Οικονομικών και IIF, αίσθηση που ενισχύεται από τις δεδηλωμένες προθέσεις των περισσότερων γερμανικών τραπεζών, αλλά και των 12 τραπεζών της συντονιστικής επιτροπής του IIF να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων".

De Siris

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου