Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Επισκόπηση τύπου 24-25/3/2012


Επισκόπηση τύπου 24-25/3/2012

Τα εκλογικά, με τις νέες δημοσκοπήσεις που καταγράφουν ρευστό πολιτικό σκηνικό, η οικονομία με ενδεχόμενη μείωση του ΦΠΑ και τα μέτρα της αστυνομίας εν όψει των παρελάσεων είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα του Τύπου.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Πρωτοφανή μέτρα για την 25η Μαρτίου - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η εφημερίδα γράφει ότι "σοκαριστική και όχι αποκαρδιωτική θα είναι η εικόνα που θα παρουσιάζει το Κέντρο της Αθήνας, κατά την στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου, που για πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά, θα γίνει χωρίς την παρουσία των ηρωικών αναπήρων πολέμου....".

ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής: Κάλπη Βαβέλ- Σκηνικό ακυβερνησίας - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ένα κατακερματισμένο πολιτικό σύστημα καταγράφει η πανελλαδική δημοσκόπηση της Κάπα Reserch που δημοσιεύει σήμερα "Το Βήμα". Τουλάχιστον οκτώ κόμματα στη Βουλή, σημαντικές απώλειες για ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αν και έξι στους δέκα πολίτες προκρίνουν κυβέρνηση συνεργασίας".

BΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής: Μητέρες: Σώστε τη σύνταξή σας- Οι ρυθμίσεις-κλειδιά και τα όρια ηλικίας - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης των μητέρων με ανήλικα παιδιά, των τρίτεκνων και γενικότερα των γυναικών ασφαλισμένων σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία περιλαμβάνει σήμερα ο οδηγός της "ΒτΚ" ".

ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: Αλλάζει το κλίμα η εκλογή Βενιζέλου στο ΠΑΣΟΚ - Η εφημερίδα γράφει ότι "αλλαγή του πολιτικού σκηνικού φέρνει η εκλογή του Ευάγγελου Βενιζέλου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, καθώς ανακόπτεται η εικόνα κατάρρευσης που παρουσίαζε το προηγούμενο διάστημα και για πρώτη φορά αυξάνει τα ποσοστά του".

ΕΣΤΙΑ: Ιστορικό φύλλο 25η Μαρτίου 1902 - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με ποιήματα των Προβελέγγιου, Βλαχογιάννη και σχέδιο (Δάφνις) του Νικολάου Γύζη".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ της Κυριακής: Βορίδης και κ. Σύμβουλος που πάει για... πρωθυπουργός - Η εφημερίδα γράφει ότι "πολυτάλαντος σύμβουλος από εταιρεία σε εταιρεία. Εκδοτικές εταιρείες και, μάλιστα, που Εκείνες που χτυπούσαν Καρατζαφέρη".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ελεύθεροι σκληροί κακοποιοί λόγω προβληματικών νόμων - Η εφημερίδα γράφει ότι "σκληροί κακοποιοί, που συλλαμβάνονται για δεκάδες διαρρήξεις σε σπίτια ή για ένοπλες ληστείες, δεν προφυλακίζονται, αλλά αφήνονται ελεύθεροι, χάρη σε διατάξεις που επιτρέπουν την ευνοϊκή μεταχείρισή τους".

Η ΝΙΚΗ: Γιατί ο Απρίλιος φέρνει ''στάση πληρωμών'' - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "την ώρα που περισσότεροι από 400.000 εργαζόμενοι πληρώνονται με καθυστέρηση από τρεις μήνες και πάνω, διάταξη του υπουργείου που ζητά υποχρεωτική καταβολή ασφαλιστικών εισφορών και μισθών των εργαζομένων προκαλεί "έμφραγμα" στις επιχειρήσεις".

Κυριακάτικη ΑΥΓΗ: 40 μέρες που θα κρίνουν το μέλλον μας - Η εφημερίδα γράφει ότι "θέμα ημερών ο καθορισμός της ημερομηνίας των εκλογών με επικρατέστερη την 6η Μαΐου. Επισπεύδει η ΝΔ., η οποία, αφού πέρασε τις νεοφιλελεύθερες θέσεις της, αποχώρησε από τον διάλογο για τον φορολογικό νομοσχέδιο".

Κυριακάτικη ΑΥΡΙΑΝΗ: Το στοίχημα Σαμαρά για αυτοδυναμία - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας επιμένει στην ανάγκη κοινοβουλευτικής αυτοδυναμίας, προκειμένου απρόσκοπτα να κυβερνηθεί η χώρα, σε μια περίοδο πραγματικά δύσκολη και με πρωτόγνωρο και πολυποίκιλα προβλήματα".

Κυριακάτικος ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Χειραφέτηση του λαού στην κάλπη από την αστική πολιτική - Η εφημερίδα γράφει ότι "στην εκλογική μάχη μπορεί κάποιος να ψηφίσει ΚΚΕ και ας μη δέχεται τη θέση του για την εργατική λαϊκή εξουσία. Είναι μια μάχη η κάλπη, μια μορφή πάλης".

Ο ΛΟΓΟΣ της Κυριακής: Πως να αποφύγετε την... παγίδα των τεκμηρίων - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μετά τη μείωση που έχουν υποστεί οι μισθοί, το επόμενο ισχυρό χτύπημα στα εισοδήματα έρχεται από τα τεκμήρια. Μπορεί όλοι στο πίσω μέρος του μυαλού μας να πιστεύουμε ότι θα γλιτώσουμε φόρο λόγω της συνεχούς μείωσης των εισοδημάτων αλλά αυτό δυστυχώς δεν είναι γεγονός".

ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής: Σώζει τα λαμόγια το "κλοφέν" - Η εφημερίδα γράφει ότι "τα λαμόγια, οι μιζαδόροι, οι εκβιαστές και οι διεφθαρμένοι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Ιδιωτικών Επενδύσεων που τα έπιαναν μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι... Οτι δεν πρόκειται να βγουν στην επιφάνεια και να ... ξεσκονιστούν οι φάκελοι ύποπτων εγκρίσεων επενδυτικών προγραμμάτων".

ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Εθνική ανάγκη η ψήφος στη Ν.Δ. - Η εφημερίδα γράφει ότι "Η Ν.Δ. μπορεί να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους της, να μιλήσει ανοιχτά στους πολίτες για τις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ, να αναδείξει το δικό της πρόγραμμα για έξοδο από την κρίση. Όσο πιο ισχυρή είναι η Ν.Δ. και όσο πιο ισχυρός είναι ο Αντώνης Σαμαράς, τόσο το καλύτερο για τη χώρα".

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Μείωση ΦΠΑ στο 20% - Η εφημερίδα γράφει ότι "στο 4%-5% πέφτει ο φόρος μεταβίβασης. Ενοποιούνται σε δύο όλοι οι φόροι ακίνητης περιουσίας, ένας για τον δήμο, ένας για το Δημόσιο. Αντικειμενικό τέλος. Αντικαθίστανται με νέες μικρότερες από την Τράπεζα της Ελλάδος".

ΤΟ ΑΡΘΡΟ: Επικίνδυνη χαλάρωση - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "παιχνίδι με τη φωτιά μοιάζει η πορεία της χώρας προς τις εκλογές και τα μηνύματα που καταφθάνουν και σχετίζονται με τις ανειλημμένες υποχρεώσεις έναντι εταίρων και δανειστών ανησυχούν και προβληματίζουν".

REAL NEWS: Το δίδυμο της συμφοράς- Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου δείχνουν οι πολίτες  - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "8 στους 10 ζητούν να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή που θα διερευνήσει γιατί φθάσαμε στη χρεωκοπία. Το 63% θεωρεί κύριο υπεύθυνο τον Γ. Παπανδρέου. 68,8% των ερωτηθέντων και 50,7% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ θέλουν ο Γιώργος να αποχωρήσει από την πολιτική σκηνή".

FREE SUNDAY: "Κατηγορώ" για ΠΑΣΟΚ, ΝΔ - Η εφημερίδα γράφει ότι "Λ. Κατσέλη: "Ο Βενιζέλος απέδειξε ότι δεν θέλει να διαπραγματευτεί". Κ. Μαρκόπουλος: "Ο Σαμαράς έχασε την αξιοπιστία του". Παιχνίδι του δικομματισμού πάνω στα συντρίμμια".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ της Κυριακής: Σωσίβιο στην αγορά οι κρουαζιέρες

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: Στο στόχαστρο της τρόικας οι περικοπές των δαπανών - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με την άφιξη στην Αθήνα τεχνικών κλιμακίων της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ αρχίζει την επόμενη εβδομάδα η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την τρόικα, με στόχο να τεθούν οι βάσεις για το μεσοπρόθεσμο σχέδιο δράσης που θα περιλαμβάνει μέτρα ύψους 11,4 δισ. ευρώ".

ΚΕΡΔΟΣ: Τα Ταμεία άδειασαν το ταμείο! - Η εφημερίδα γράφει ότι "η πορεία των φορολογικών εσόδων, των εισπράξεων των ασφαλιστικών ταμείων, η πρόοδος του προγράμματος των αποκρατικοποιήσεων αλλά και ο βαθμός αναστροφής των αναπτυξιακών δεικτών της ελληνικής οικονομίας κρίνουν σε μεγάλο βαθμό το ύψος των επιπλέον μέτρων".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου